Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sibienii nu au mers la adunarea anunţată online pentru a-l convinge pe Iohannis să rămână primar

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (17:28:18)

Locuitorii Sibiului nu au răspuns mesajului care a circulat, miercuri, pe internet şi care îi îndemna să se adune în Piaţa Mare a oraşului pentru a-l convinge pe Klaus Iohannis să rămână la Primărie, astfel că la locul anunţat au fost prezenţi doar câţiva jurnalişti.

Nicio persoană nu a răspuns îndemnului care a circulat, miercuri, pe Yahoo Messenger, potrivit căruia sibienii care nu doreau ca Iohannis să renunţe la Primărie erau chemaţi în Piaţa Mare, singurii care au mers, în jurul orei 16.00, în centrul oraşului fiind jurnaliştii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe de altă parte, localnicii care treceau prin Piaţa Mare spuneau că nu ştiau despre mesajele care circulau pe internet.

"Eu aş vrea să stea la Sibiu, dacă l-am ales, aşa cred că e corect. Să-şi facă întâi mandatul pe care şi l-a preluat, să rămână aici. În toată ţara nu se mai găseşte altul, numai Iohannis?", a spus Ilie Serbu, un trecător.

Un alt sibian afirma că ar fi "o mândrie" pentru oraş ca Iohannis să ajungă premier, iar prin acest lucru el ar "intra în istorie".

"Ca primari, sunt foarte mulţi în ţară, dar ca prim-ministru intri in istorie. Faptul că şi aici, ca primar, a făcut multe lucruri bune, mă gândesc că şi la nivelul întregii ţări va face tot lucruri bune. Este un om gospodar, aşa cum se vede la nivelul întregii urbe, un om riguros, de cuvânt, dinamic şi foarte capabil", a spus Ovidiu Rafa.

La rândul său, o femeie care trecea prin zonă a spus că este convinsă că Iohannis va reuşi ca premier întrucât "are cunoştinţe şi e un om deschis".

"Cred că se va descurca, pentru că a luat-o de jos, a lucrat în învăţământ, venea la Şcoala 10 din Turnişor, era un om foarte bun şi s-a dovedit şi ca primar, deci poate", a spus Elena Georgescu.

Potrivit unui mesaj care a circulat, miercuri, pe Yahoo Messenger, sibienii care nu doresc ca primarul Klaus Iohannis să renunţe la funcţia de edil al oraşului pentru cea de premier erau chemaţi să se adune, miercuri după-amiază, în Piaţa Mare a municipiului.

"Dacă vrei ca Iohannis să rămână în continuare primar la Sibiu şi să nu intre în gura lupilor de la Bucureşti, vino astăzi, 14 octombrie, la orele 16.00, în Piaţa Mare şi spune NU PLECĂRII. Dă mai departe dacă îţi pasă de Sibiu", scria în mesajul care circula pe internet.

Iohannis a aflat de la jurnalişti, în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o la Senat, despre intenţia sibienilor de a se aduna în Piaţa Mare din oraş pentru a-l convinge să nu renunţe la conducerea municipalităţii în favoarea mandatului de premier.

El a a dat asigurări sibienilor că se va găsi "o soluţie echitabilă" pentru conducerea Primăriei din localitate, în cazul în care va fi desemnat şi apoi numit prim-ministru.

"Sibienii m-au ales de trei ori şi este clar că au făcut asta pentru a avea un primar, nu o persoană care pleacă. Îi asigur că această chestiune va fi analizată până când se găseşte o soluţie realmente echitabilă", a spus el, întrebat despre faptul că numirea sa ca prim-ministru îi lasă pe sibieni fără primar.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sibienii nu au mers la adunarea anunţată online pentru a-l convinge pe Iohannis să rămână primar.
 Vizualizări articol: 537 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Sibienii nu au mers la adunarea anunţată online pentru a-l convinge pe Iohannis să rămână primar1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei