Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile îi scriu lui Băsescu că îl susţin pe Iohannis ca premier

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (15:04:03)

PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile i-au adresat, miercuri, o scrisoare preşedintelui Traian Băsescu în care îl anunţă că îl susţin, din poziţia unei noi majorităţi parlamentare, pe Klaus Iohannis ca premier.

În scrisoarea adresată preşedintelui Traian Băsescu se precizează că în Parlamentul României s-a conturat "o nouă majoritate absolută" pentru desemnarea unui candidat la funcţia de prim ministru formată din PSD, PC, PNL, UDMR şi reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale.

În scrisoare se arată că această majoritate absolută formată în Parlament este rezultatul adoptării moţiunii de cenzură împotriva Guvernului condus de Emil Boc precum şi a discuţiilor purtate între partidele politice reprezentante în Parlament.

Semnatarii scrisorii precizează că noua majoritate parlamentară este una "transparentă", care reprezintă peste 65% din numărul total al senatorilor şi deputaţilor. În scrisoare se arată că această majoritate transparentă a decis să-l susţină în funcţia de prim ministru pe Klaus Werner Iohannis.

Totodată, în cadrul scrisorii se arată că mandatul acordat de majoritatea parlamentară lui Iohannis este de a forma un guvern care să gestioneze problemele economice urgente, să asigure organizarea de alegeri prezidenţiale libere şi corecte şi să restabilească încrederea partenerilor sociali în executiv.

"În conformitate cu prevederile articolului 103 alineat 1 şi 3 din Constituţia România vă invităm să daţi curs obligaţiei ce vă revine de a vă consulta cu partidele politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării candidatului în funcţia de prim ministru şi a supunerii dezbaterii şi votului de încredere a Parlamentului asupra programului şi a listei Guvernului", se arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii îi adresează preşedintelui Traian Băsescu invitaţia de a avea o consultare în cel mai scurt timp posibil cu scopul de a depăşi în cel mai scurt timp actuala situaţie politică.

Preşedintele Traian Băsescu a invitat partidele la Cotroceni la ora 17.00 pentru a le prezenta concluziile consultărilor legate de situaţia politică, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse de la Cotroceni.

Preşedintele Traian Băsescu îi primeşte, miercuri, la ora 15.00, la Palatul Cotroceni pe ambasadorii statelor UE acreditaţi la Bucureşti.

Întâlnirea are loc în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a început consultările la Palatul Cotroceni cu partidele politice, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR a fost adoptată, marţi, cu 254 de voturi "pentru" şi 176 "împotrivă", iar Guvernul Boc se consideră demis, fiind prima dată în perioada postrevoluţionară când o astfel de moţiune trece în Parlament.

PSD, PNL, UDM şi minorităţile au convenit în cursul serii susţinerea unui premier independent, în persoana primarului Sibiului, Klaus Iohannis.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile îi scriu lui Băsescu că îl susţin pe Iohannis ca premier.
 Vizualizări articol: 544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD, PC, UDMR, PNL şi minorităţile îi scriu lui Băsescu că îl susţin pe Iohannis ca premier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei