Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: Băsescu nu recunoaşte, nu respectă majoritatea PSD, PNL, PC, UDMR, minorităţi

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (19:16:14)

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, după consultările cu Traian Băsescu, că se teme că şeful statului nu recunoaşte şi nu respectă majoritatea PSD-PNL-PC-UDMR-Minorităţi şi că preşedintele pune pe picior de egalitate 65% din Parlament cu 35%.

"Mă tem că din ceea ce s-a discutat în seara asta, preşedintele României nu dreşte să respecte această majoritate, nu o recunoaşte această majoritate deşi ea este realizată în termenii constituţionali, şi insistă să pună pe picior de egalitate cel puţin 65% cu 35% din Parlamentul României", a susţinut Crin Antonescu.

Liderul PNL a menţionat că i-a spus limpede preşedintelui că noua majoritate parlamentară nu are la ce se gândi, şi că e rândul şefului statului să mute.

"Nu avem la ce ne gândi, că domnia sa e la rând la gândit, la mutare. Noi ne-am fîcut datoria ca partide şi grupuri parlamentare să găsim în timp record o soluţie acceptată de noi, opinia publică din România, privită cu interes şi peste graniţele ţării. Acum e rândul preşedintelui să-şi facă datoria, şi amânarea, trimiterea să negociem cu PDL nu sunt acceptabile. Am respins acest lucru. În România lucrurile trebuie să se petreacă în conformitate cu Constituţia după regula majorităţii, subordonării la investire şi la demiterea Guvernului în raport cu Parlamentul, i-am spus acest lucru preşedintelui şi nu putem să punem problema în alţi termeni", a spus Antonescu.

În plus, preşedintele PNL a menţionat că liderii prezenţi la declaraţii, la Cotroceni, însumează "o majoritate absolută de peste 65% din acest Parlament".

"Am găsit în mai puţin de 24 de ore ceea ce este o performană, am găsit o soluţie comună, pentru rezolvarea crizei politice, pe care nu noi am generat-o, de care ţara are nevoie imediat. Le mulţumesc colegilor mei şi partidelor pe care le conduc pentru faptul că în premieră cred eu un asemenea lucru a fost posibil", a menţionat liberalul.

El a menţionat că faptul cele patru partide aflate de multe ori în conflict pe scena politică, cu diferenţe ideologice, doctrinare, şi familii politice diferite, au putut găsi o soluţie viabilă în faţa aceastei situaţii "dovedeşte responsabilitatea acestor formaţiuni politice".

"Am venit cu respect şi cu bune intenţii la preşedintele României când ne-a chemat, în ce condiţii a dorit domnia sa. Am venit şi ieri, şi azi, chiar dacă am solicitat ca majoritate constituită o întrevedere separată, am venit şi am discutat aceste lucruri. România are nevoie rapid de o soluţie, noi am găsit-o are datele politice, datele profesionale şi îmi exprim speranţa că domnia sa va lua decizia raţională, constiotuţionalăp şi oportună pentru România", a conchis Antonescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: Băsescu nu recunoaşte, nu respectă majoritatea PSD, PNL, PC, UDMR, minorităţi.
 Vizualizări articol: 551 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: Băsescu nu recunoaşte, nu respectă majoritatea PSD, PNL, PC, UDMR, minorităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei