Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fraude

Copii cu alocaţii sistate, după ce primeau din două locuri suma cuvenită

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Suceava a sistat, în ultima perioadă, plata a 30 de alocaţii de stat pentru copii, după ce s-a descoperit că părinţii aveau cereri depuse în câte două judeţe, astfel că statul plătea de două ori suma cuvenită unui beneficiar.
După cum a explicat Mirela Florea, directorul coordonator al AJPS Suceava, această categorie de fraude poate fi combătută după ce, în vara acestui an, s-a creat un program informatic ce cuprinde toţi beneficiarii de alocaţii din România, dublurile fiind astfel uşor de depistat.
În cele mai multe cazuri de acest gen s-a ajuns după ce familiile s-au mutat dintr-un judeţ în altul, încasându-se bani atât în baza vechilor cereri, cât şi a celor noi.
Astfel de situaţii au fost descoperite în toată ţara, fiind de ordinul miilor, măsura luată de autorităţi fiind sistarea plăţii până când beneficiarii nu vor da înapoi alocaţiile încasate ilegal.
„Avem patru situaţii în care am recuperat debitul, beneficiarii dând înapoi sumele care reprezentau cea de-a doua alocaţie încasată. Prejudiciile nu sunt foarte mari, din cele patru cazuri de până acum, cea mai mare sumă restituită fiind de 638 de lei. În cazul celorlalţi beneficiari, plăţile sunt sistate până când debitele vor fi recuperate”, a precizat Mirela Florea.
În condiţiile în care persoanele aflate în astfel de situaţii pot invoca faptul că nu au făcut altceva decât să încaseze banii viraţi în contul lor, fără intenţia expresă de a frauda bugetul de stat, o altă măsură în afară de cea de sistare a plăţilor nu poate fi luată împotriva lor.
Directorul coordonator al AJPS Suceava şi-a exprimat convingerea că în majoritatea celor 30 de cazuri debitele vor fi recuperate, în general prejudiciul fiind mic, cu mult sub valoarea alocaţiei ce ar urma să fie încasată de respectivul beneficiar în următorii ani, până la majorat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Copii cu alocaţii sistate, după ce primeau din două locuri suma cuvenită.
 Vizualizări articol: 1837 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.17/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 6 voturi
Copii cu alocaţii sistate, după ce primeau din două locuri suma cuvenită4.256

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei