Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri de 260 milioane lei pentru plata salariilor profesorilor până la sfârşitul anului

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (16:37:17)

Guvernul a alocat, miercuri, 260 milioane lei pentru plata salariilor profesorilor din învăţământul preuniversitar până la sfârşitul anului, a anunţat premierul Emil Boc.

Fondurile sunt asigurate din sume defalcate din TVA (170 milioane lei) şi din Fondul de rezervă (90 milioane lei), fiind distribuite pentru unităţi de învăţământ din 29 judeţe.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a declarat agenţiei MEDIAFAX, înaintea şedinţei de guvern, că Executivul va aloca, miercuri, suma de 260 milioane lei pentru salariile personalului din învăţământul preuniversitar.

Parlamentul a votat marţi moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi UDMR împotriva Guvernului condus de premierul Emil Boc, fiind pentru prima dată în perioada post-decembristă când un cabinet pierde sprijinul forului legislativ.

Potrivit Constituţiei, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Cabinetul al cărui mandat a încetat ca urmare a retragerii de către Parlament a încrederii acordate îndeplineşte numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice curente în România.

În acelaşi timp, legea de organizare şi funcţionare a guvernului prevede că, în cazul încetării mandatului sau, în condiţiile prevăzute de Constituţie, până la depunerea jurământului de către membrii noului Guvern, Executivul continuă să îndeplinească numai actele cu caracter individual sau normativ, necesare pentru administrarea treburilor publice, fără a promova politici noi. În această perioadă Guvernul nu poate emite ordonanţe şi nu poate iniţia proiecte de lege.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fonduri de 260 milioane lei pentru plata salariilor profesorilor până la sfârşitul anului.
 Vizualizări articol: 546 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fonduri de 260 milioane lei pentru plata salariilor profesorilor până la sfârşitul anului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei