Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Până la finele anului

Controale „la sânge” în trafic, pentru reducerea accidentelor din cauza alcoolului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Începând de ieri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava a demarat un amplu program de prevenire şi combatere a accidentelor, principalul scop al acţiunii fiind combaterea evenimentelor rutiere cauzate de şoferii băuţi. Programul, care se desfăşoară până în ultima zi a acestui an, este împărţit pe două direcţii: pe de o parte vor fi organizate ample acţiuni de control în trafic, la nivelul întregului judeţ, iar pe de altă parte poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire vor distribui pliante şi scrisori informative, care vor conţine date statistice cu privire la numărul din ce în ce mai mare de accidente, dar şi măsurile de prevenire pe care trebuie să şi le ia orice participant la trafic, pentru a evita să fie victimă într-un eveniment rutier.

 

Acţiuni cu efective sporite în trafic, 12.000 de materiale informative

Comisarul şef Laurenţiu Hermeniuc, din cadrul Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a arătat că, de la începutul acestui an, pe drumurile publice din judeţ s-au produs 267 de accidente rutiere grave, soldate cu 87 de morţi şi 215 răniţi grav, plus alte 500 de accidente uşoare. Din totalul acestora, aproximativ 13% au fost provocate de participanţi la trafic băuţi.
„Din păcate, înregistrăm un trend ascendent în ceea ce priveşte accidentele provocate de şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, în ciuda măsurilor de prevenire pe care le desfăşurăm cu continuitate pe acest segment”, a subliniat comisarul şef, arătând că de la începutul anului, ca urmare a acţiunilor intense de control, 408 şoferi s-au ales cu dosare penale, iar 270 au fost amendaţi, toţi după ce au fost prinşi băuţi la volan.
Programul de prevenire a accidentelor nu vizează însă doar problema consumului de alcool la volan, imprudenţa pietonilor, de exemplu, fiind o altă cauză frecventă a accidentelor rutiere.
„Continuăm să avem multe accidente care au drept cauză deplasarea ori traversarea neregulamentară a pietonilor, însă abaterile lor sunt favorizate şi de lipsa amenajărilor pentru deplasarea acestora, cu precădere în mediul rural”, a mai declarat Hermeniuc.
Până la finele campaniei, poliţiştii vor distribui 12.000 de pliante şi scrisori informative (în trafic, pe parbrizele maşinilor şi în cutiile poştale ale blocurilor). În ceea ce priveşte controalele în trafic, efectivele vor fi sporite prin echipe mixte formate din poliţişti de la circulaţie, colegi de la posturile comunale şi agenţi de la Birourile de Poliţie Rurale.


Trei şoferi beţi turtă, prinşi într-o zi

În ultima perioadă, aproape în fiecare zi, acţiunile de control ale poliţiei duc la depistarea mai multor şoferi băuţi.
De exemplu, în urmă cu două zile, în interval de patru ore, pe străzi au fost depistaţi trei conducători auto în avansată stare de ebrietate. Aceştia aveau concentraţii de alcool cuprinse între 1,00 şi 1,28 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat, ceea ce coincide cu o avansată stare de ebrietate. Toţi trei s-au ales cu dosare penale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Controale „la sânge” în trafic, pentru reducerea accidentelor din cauza alcoolului.
 Vizualizări articol: 2913 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 7 voturi
Controale „la sânge” în trafic, pentru reducerea accidentelor din cauza alcoolului3.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bun trimis de
(14 oct 2009, 11:21:16
Foarte bine, felicitari si la cat mai multe!

Curatati drumurile sucevei de tantalai si inconstienti si orgoliosi prosti.

Si nu mai dati banii aiurea pe materiale informative, fluturasi si campanii TV. Alcoolici si vitezomanii nu stiu/nu au timp/nu ii duce capul sa se uite pe asa ceva sa se educe. Banii dati pe fluturasi mai bine ii dati agentilor de pe teren sub forma unui bonus de performanta sau ceva similar. Sau faceti altceva cu ei, orice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei