Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Sobor de preoţi şi zeci de credincioşi, prezenţi azi la Bogdăneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Credincioşii din Parohia „Pogorârea Sfântului Duh”, păstoriţi de preotul Marcel Ursuţu, sărbătoresc astăzi cel de-al doilea hram al bisericii, Hramul „Sf. Cuvioase Parascheva”.
Un sobor numeros de preoţi va săvârşi Sfânta Liturghie, după care preoţii vor sfinţi şi o sală de mese în care vor avea loc agape creştine.
Chiar dacă vremea este destul de rece şi neprietenoasă, credincioasele din parohie au împodobit icoanele din biserică cu cununi de flori, dând bisericii un aer de sărbătoare.

 

Pomeni împărţite săracilor

Sfânta Liturghie va fi săvârşită de preotul paroh Marcel Ursuţu, împreună cu invitaţii săi, pr. Daniel Dosoftei, pr. Mugurel Ungureanu, pr. Nicolae Iliuţă, pr. Ionuţ Suditu, pr. Florentin Loghinoaia, pr. Gheorghe Loghinoaia şi preotul Bogdan Apostol.
Soborul de preoţi va fi ajutat la strană de Corul „Bogdana”, condus de Mihai Airinei, dascălul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh”.
După cum este obiceiul în zi de hram, femeile aduc pomeni (colaci, fructe, vin, plăcinte) atât pentru cei vii, cât şi pentru cei răposaţi, pe care preoţii le sfinţesc. La sfârşitul Sfintei Liturghii, toate aceste bucate sunt împărţite săracilor.
Pentru că vechiul prăznicar era neîncăpător, credincioşii din Bogdăneşti, împreună cu preotul paroh Ursuţu, au extins clădirea cu încă o sală de mese, cu o capacitate de 100 de locuri, locaţie care va fi sfinţită tot astăzi.

 

Efort comun pentru terminarea picturii bisericii

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” este într-o continuă transformare, şi asta datorită bunăvoinţei şi ajutorului venit de la credincioşii parohiei. După ce a fost acoperită cu tablă, s-au schimbat geamurile de lemn cu geamuri de termopan, s-a vopsit exteriorul bisericii, s-a pus mochetă în biserică, iar visul credincioşilor de a-şi vedea biserica pictată pe interior începe să devină realitate.
Preoţii Gabriel Ciofu şi Daniel Ciofu au terminat deja de pictat jumătate din pereţii bisericii, urmând ca până la sfârşitul anului viitor, pictura să fie finalizată, pentru a putea fi sfinţită. Urmează şi „îmbrăcarea” catapetesmei în foiţă de aur, toate aceste lucrări fiind realizate din banii credincioşilor.
„Nu este uşor, pentru că toate materialele sunt scumpe, şi este nevoie de un efort financiar mare. Trebuie să le mulţumesc tuturor credincioşilor din parohia noastră, şi nu numai, pentru sprijinul acordat în permanenţă, pentru înţelegere, pentru implicare, pentru credinţa şi respectul pe care-l au pentru Sfânta Biserică. Împreună am reuşit să facem lucruri folositoare, şi nădăjduiesc că vom duce la bun sfârşit şi lucrările de pictură a bisericii, printr-un efort comun”, ne-a spus preotul Marcel Ursuţu.
În jurul acestei biserici s-a format un nucleu de credincioşi, care de fiecare dată se mobilizează şi realizează lucruri de calitate.
După ce au ornat biserica cu flori naturale, credincioasele din comună, împreună cu preoteasa Nicoleta Ursuţu, au participat la pregătirea agapei creştine, de după Sfânta Liturghie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sobor de preoţi şi zeci de credincioşi, prezenţi azi la Bogdăneşti.
 Vizualizări articol: 1828 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Sobor de preoţi şi zeci de credincioşi, prezenţi azi la Bogdăneşti5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei