Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 oct 2009 - Anul XIV, nr. 241 (4227)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele acceptă scăderea coeficientului pentru angajaţii cu studii superioare de la 2 la 1,75

Miercuri, 14 Octombrie 2009 (13:55:15)

Sindicatele acceptă scăderea coeficientului pentru angajaţii cu studii superioare de la 2 la 1,75, dar spun că nu vor accepta să nu crească salariile minime pentru muncitori necalificaţi, calificaţi şi persoanele cu studii superioare.

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că sindicatele au acceptat propunerea patronatelor privind scăderea coeficientului pentru persoanele încadrate cu studii superioare, astfel că, dacă salariul minim de la 1 ianuarie 2010 va fi 705 lei, persoanele cu studii superioare nu vor câştiga în plus decât 33 de lei faţă de cât câştigă în prezent.

Hossu a subiliniat însă că sindicatele nu vor accepta ca prevederile contractului colectiv de muncă la nivel naţional să nu fie respectate, adică nu vor accepta ca salariul minim să crească doar pentru muncitorii necalificaţi.

"Putem accepta propunerea patronatelor privind deductibilităţile de la Guvern pentru diferenţa între salariul minim şi 1.000 de lei, dar nu putem accepta creşterea salariului minim doar pentru coeficientul 1, pentru că acest lcuru ar duce la creşterea evaziunii fiscale, a lucrătorilor la negru", a spus Hossu.

Liderul Cartel Alfa a arătat că dacă salariul minim ar creşte pentru muncitorii necalificaţi, calificaţi şi pentru persoanele cu studii superioare, aceasta ar însemna o creştere liniară a fondului de salarii cu productivitatea şi inflaţia, de aproximativ 6%, aşa cum doresc patronatele.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, sindicatele vor aduce o propunere scrisă Ministerului Muncii privind aceste soluţii, până acum fiind doar discuţii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele acceptă scăderea coeficientului pentru angajaţii cu studii superioare de la 2 la 1,75.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele acceptă scăderea coeficientului pentru angajaţii cu studii superioare de la 2 la 1,750.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei