Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Voi participa la CSAT peste câteva luni, în altă calitate

Marţi, 30 Iunie 2009 (15:47:08)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a afirmat, marţi, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor referitoare la absenţa sa de la şedinţa CSAT, că va participa la şedintele Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, peste câteva luni, însă în altă "calitate".

Chestionat de jurnalişti cu privire la absenţa de la şedinţa de marţi a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, conform hotărârii pe care o anunţase pe 7 iunie, Geoană a răspuns: "Am să particip peste câteva luni, în altă calitate".

El nu a dat detalii cu privire la calitatea invocată.

Un comunicat al PSD remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX, menţionează că preşedintele PSD Mircea Geoană, preşedintele Senatului, a anunţat că nu va participa la Şedinţa CSAT programată marţi şi că nu doreşte ca, prin prezenţa sa, să legitimeze noi demersuri electorale ale preşedintelui Traian Băsescu.

"Mircea Geoană rămâne consecvent principiilor susţinute în momentul retragerii din CSAT şi consideră că Traian Băsescu eludează rolul şi atribuţiile instituţiei în adoptarea unor decizii de interes naţional", se arată în comunicat.

Totodată, preşedintele Senatului dezaprobă modul în care Traian Băsescu a implicat Armata Română în propria sa campanie electorală şi refuză să asiste la transformarea CSAT într-un decor de campanie pentru preşedintele în funcţie.

"Prin neparticiparea la şedinţa CSAT de astăzi vreau să trag un nou semnal de alarmă cu privire la modul în care Traian Băsescu pune interesul său electoral în faţa interesului naţional şi foloseşte instituţiile statului ca vehicul de campanie. Anunţarea retragerii trupelor româneşti din Irak, fără o dezbatere în cadrul CSAT, reprezintă o încălcare a legii şi o discreditare a României în plan extern, pe care nu pot să le girez prin prezenţa în cadrul CSAT", a declarat Mircea Geoană, conform comunicatului PSD.

Preşedintele Senatului şi-a anunţat retragerea din CSAT după ultima vizită a lui Traian Băsescu în Irak.

Şedinţa CSAT în care de discută, printre altele, despre forţele armatei ce pot fi puse la dispoziţie în 2010 pentru teatrele de operaţiuni externe a început, marţi, la Cotroceni, în absenţa preşedintelui Senatului, preşedintele PSD Mircea Geoană.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Voi participa la CSAT peste câteva luni, în altă calitate.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Voi participa la CSAT peste câteva luni, în altă calitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei