Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Tergiversări

CL Rădăuţi se joacă cu o finanţare de peste zece milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local din Rădăuţi nu a reuşit să rezolve decât jumătate din solicitările administraţiei judeţene pentru a putea beneficia de o finanţare de peste zece milioane de euro, în cadrul unui program european, banii urmând să fie folosiţi pentru reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare şi a staţiei de epurare.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Suceava Daniel Cadariu, în şedinţa CL Rădăuţi de la finalul săptămânii trecute, consilierii au aprobat o hotărâre prin care se încredinţează către operatorul unic de apă şi canal SC ACET SA Suceava gestionarea serviciilor de apă şi canal din acest municipiu.
Cadariu a explicat că, pentru a deveni parte în proiectul judeţean de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, de 120 milioane de euro, consilierii rădăuţeni trebuie să adopte o altă hotărâre pentru a beneficia de finanţare. Este vorba despre o hotărâre privind trecerea în concesiune sau în administrare a activelor societăţii locale de utilităţi SC Servicii Comunale SA, către operatorul judeţean SC ACET SA.
„La începutul lunii mai 2009, autorităţile locale din Rădăuţi s-au angajat să îndeplinească de urgenţă toate formalităţile necesare accesării sumelor de bani ce le-ar reveni prin programul european de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. Din păcate, însă, nu s-a realizat nimic, drept pentru care am solicitat adoptarea de urgenţă a hotărârilor locale şi îndeplinirea tuturor obligaţiilor asumate”, a subliniat vicepreşedintele CJ Suceava.

 

Cadariu crede că autorităţile din Rădăuţi nu vor rezolva problemele în termen

El a mai precizat că, de la începutul lunii mai a.c., a avut nu mai puţin de cinci întâlniri cu autorităţile locale din Rădăuţi pentru a le convinge să adopte hotărârile de Consiliu Local. Daniel Cadariu a precizat că, dacă până la sfârşitul lunii iulie a.c. autorităţile rădăuţene nu vor dispune de toată documentaţia pentru a deveni parteneri în acest proiect, municipiul Rădăuţi nu va beneficia de finanţare.
El a explicat că lista cu investiţiile în reţelele de apă şi canalizare din judeţ va fi definitivată la finele lunii iulie, iar în baza acesteia va fi întocmit studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru acest proiect.
„După întocmirea listei cu investiţii, nu mai pot interveni modificări în masterplanul proiectului. Şi îmi este teamă că cei din Rădăuţi nu se vor încadra în acest termen”, a spus Cadariu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CL Rădăuţi se joacă cu o finanţare de peste zece milioane de euro.
 Vizualizări articol: 796 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
CL Rădăuţi se joacă cu o finanţare de peste zece milioane de euro5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nistor tatar e vinovat ! trimis de
(30 iun 2009, 11:29:11
in cazul in care nu se va face o investitie pentru reabilitarea retelelor de apa si canalizare si a statiei de epurare , nistor tatar trebuie spanzurat , am executat presedinte de tara in decembrie 1989 , mai conteaza un paduche ca nistor , populatia se va revolta , tatare esti persona non grata pentru Radauti , tot Radautiul te uraste , o sa fii vanat ca un sobolan , da -ti dracu demisia si du-te la tara , chiar nu simti ca esti o povara pentru acest oras ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei