Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Minciuni sfruntate

Olărean face „sponsorizări” de la bugetul local

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Aurel Olărean, primarul din Rădăuţi, nu se dezminte în nici un moment şi dovedeşte de la o zi la alta că în instituţia pe care o conduce face şi desface totul după bunul plac. Actele votate de consilierii locali sunt doar hârtii fără valoare, iar singurul glas care contează este cel al lui Olărean.

 

Mândria de a intra în Academia Recordurilor cu cea mai mare pască de Paşte din lume i-a costat scump pe rădăuţeni. Din banii contribuabililor s-a plătit suma de 6.000 de euro, contravaloarea omologării acestui record. Interesant este că plata s-a făcut înainte ca aleşii locali să se pronunţe asupra acestui subiect.
Pe 31 martie 2009, obscura firmă sibiană SC Mile Sib SRL a emis către Primăria Rădăuţi factura cu numărul 13 pentru suma de 25.171 de lei, reprezentând servicii prestate „omologare record cea mai mare pască”. Peste numai trei zile, Primăria Rădăuţi emite ordinul de plată nr. 608 şi virează banii firmei din Sibiu.
Şi pentru a da o aură de corectitudine afacerii, Aurel Olărean introduce pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local Rădăuţi, din 16 aprilie 2009 un proiect de hotărâre privind participarea municipiului la programul „Paştele în Bucovina”.
Articolul 2 al Hotărârii de Consiliul Local Rădăuţi care viza acest subiect spune următoarele: „Se aprobă finanţarea programului Paştele în Bucovina, ce se va desfăşura în perioada 10-23 aprilie 2009, cu suma de 5.200 de euro, fără TVA, din sponsorizări”.
Numai că, ceea ce nu ştiau consilierii locali este faptul că banii erau deja plătiţi, şi nu din sponsorizări, ci din bugetul local.
Chestionat pe marginea acestui subiect, primarul Aurel Olărean a declarat că nu a comis nici o ilegalitate.
„Sponsorizările vor veni, că doar nu s-a încheiat anul. Până acum nu ştiu dacă s-a recuperat vreun leu din sponsorizări, e treaba contabilului, nu a mea”, a fost declaraţia oferită de Aurel Olărean.

 

Nu se regăsesc 2.000 de euro

Un alt mare semn de întrebare este legat de data când a fost plătită factura către SC Mile Sib SRL Sibiu. Omologarea pentru cea mai mare pască de Paşte din lume a avut loc pe 19 aprilie 2009, în timp ce banii erau deja trimişi de pe 3 aprilie 2009, deci mai devreme cu mai bine de două săptămâni.
Altă neconcordanţă apare între sumele vehiculate de Consiliul Judeţean, prin vocea preşedintelui Gheorghe Flutur, şi ceea ce s-a plătit efectiv de Primăria Rădăuţi.
La scurt timp după finalizarea evenimentelor derulate sub egida „Paşte în Bucovina”, Gheorghe Flutur anunţa că s-au cheltuit 24.000 de euro din bani publici. Omologarea recordului pentru cea mai mare pască de Paşte din lume a costat, potrivit preşedintelui CJ Suceava, 4.000 de euro. În realitatea, din banul public s-au plătit 6.000 de euro, aşa cum arată ordinul de plată emis de Primăria Rădăuţi.
Firesc se naşte suspiciunea că preşedintele Consiliului Judeţean a fost minţit pe faţă de Aurel Olărean vizavi de sumele reale plătite. Mai mult, Olărean a ascuns şi faptul că nu avea aprobarea consilierilor locali pentru a cheltui nici un leu din banul public pentru omologarea recordului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olărean face „sponsorizări” de la bugetul local.
 Vizualizări articol: 3297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Olărean face „sponsorizări” de la bugetul local5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Idiotul... trimis de
(30 iun 2009, 14:35:02
acest primar a promis celor de pe toloaca ca o sa le traga apa,gaz si de asta a fost ales,numai cand te uiti la fata lui iti dai seama ca nu e de incredere!!!De rev.cand a urcat pe scena l-au huiduit totzi,ce sa-i ceri daca numai sa pacaleasca lumea stie,mare ptron la mobila,radautzenii nu au apa si el seplimba numai cu ultimul tip de masini,ce vrea sa faca el cu radautenii,crede ca daca si-a facut biserica o sa-si spele pacatele fata de cei ce nu au ce pune pe masa?...hi hi hi.E posibil cumva sa-l dam jos?stie cineva?multumesc

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei