Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Petrescu: Obiectivul Unirii este calificarea din grupele Ligii Campionilor

Marţi, 30 Iunie 2009 (16:57:43)

Antrenorul echipei Unirea Urziceni, Dan Petrescu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că obiectivul grupării ialomiţene în ediţia 2009/2010 a Ligii Campionilor este depăşirea fazei grupelor, în timp ce, pe plan intern, acesta va fi obţinerea a cel puţin unui trofeu.

"Din acest moment Unirea Urziceni are un alt statut, dar vom încerca să rămânem cu picioarele pe pământ, modeşti şi să ne facem treaba. E clar că obiectivele noastre sunt mai măreţe acum, vrem să facem o figură frumoasă în Liga Campionilor şi vom încerca să obţinem cel puţin un trofeu din cele patru puse la dispoziţie, deşi eu aş vrea două. Nu este obligatoriu să luăm campionatul, vom încerca să ne batem şi la anul pentru cupele europene. Acest club deja s-a obişnuit cu prezenţa în cupele europene. Primul meci este cel mai important, pentru că e Supercupa României şi vom încerca să o câştigăm. Pentru noi cel mai important este criteriul eonomic, nu ştiu dacă ar avantaja să jucăm în Austria. Dacă vom nimeri în grupa pe care mi-o doresc şi facem zero puncte, ne facem de râs. Cu oricine am nimeri, pornim cu şansa a patra, pentru că ei au bugete de sute de milioane de euro. Noi vom încerca să fim în primele două, indiferent de cine va fi", a spus Petrescu.

Dan Petrescu nu ştie unde va evolua Unirea Urziceni în Liga Campionilor. "Dacă vom juca în ţară, cu atât mai bine, dar sunt convins că am avea suporteri români şi la meciurile din străinătate. Pentru noi ar fi un dezavantaj orice stadion pe care ne-am disputa meciurile de pe teren propriu, pentru că nu putem evolua pe stadionul nostru. Una e să joci la Urziceni şi alta e să joci la Cluj, Ghencea sau Klagenfurt", a subliniat Petrescu.

Dan Petrescu a afirmat că nu a avut timp să se bucure de câştigarea titlului, deoarece vacanţa a fost prea scurtă. "A fost o vacanţă foarte mică, nu prea am avut timp să ne bucurăm de succesul realizat. Nici nu prea am avut timp să realizăm ce am obţinut, pentru că realitatea este dură. Suntem adunaţi să ne pregătim pentru noul sezon, din postura de campioni, iar jucătorii mă întrebau că ce e cu atâta presă la antrenament şi le-am spus că acum sunt campioni şi că trebuie să se obişnuiască. Sunt convins că şi la meciurile din Liga Campionilor vor veni mulţi reprezentanţi ai presei străine şi că se va vorbi de miracolul de la Urziceni. În vacanţă mă mai întreba lumea că pe unde mai lucrez şi când le spuneam numele echipei mă întrebau că cine e, ce a mai făcut şi le spuneam că e campioana României şi că vor mai auzi de ea", a menţionat Petrescu.

Antrenorul echipei din Urziceni a menţionat că mijlocaşul Sorin Paraschiv este foarte aproape de a semna un contract de joc. "Paraschiv, în proporţie de 99 la sută va rămâne la Urziceni, prin venirea lui vom câştiga un jucător cu experienţă de Liga Campionilor, un caracter deosebit şi un familist convins. Sunt convins că a venit la echipa care i se potriveşte ca o mănuşă. La antrenamentul de ieri parcă juca de o viaţă la Urziceni", a adăugat Petrescu.

Jucătorii Dacian Varga şi Tiberiu Bălan ar fi avut o cotă mult mai mare dacă ar fi evoluat pentru Unirea Urziceni în Liga Campionilor, consideră Petrescu. "Din păcate, în proporţie de 99 la sută, pentru noi, pentru ei şi pentru fotbal în general, nu îi vom transfera. Oferta făcută de noi a fost una foarte bună pentru nivelul clubului nostru. Ei au avut un aport extraordinar la câştigarea titlului, sunt doi jucători pe care îi dorim în continuare, dar nu putem face mai mult. Dacă ar fi participat în Liga Campionilor, cota lor ar fi fost mult mai mare. În opinia mea, au de pierdut, atât clubul Sportul Studenţesc, cât şi ei. Ne dorim patru jucători din România, dar nu le pot spune numele", a completat Petrescu.

Petrescu a adăugat că Unirea Urziceni va încerca să mai transfere încă patru jucători români. "Pe băieţi i-am regăsit foarte bine din punct de vedere fizic şi cred că vor face o figură frumoasă şi în noul sezon. Din punct de vedere fizic au venit mult mai bine decât veneau de obicei, iar de obicei veneau bine. Dacă vom reuşi să mai aducem cel puţin trei-patru jucători importanţi până la plecarea în Scoţia, cred că vom face faţă în trei competiţii. Ce e îmbucurător, faţă de anii tercuţi, e că şi ceilalţi jucători străini au ajuns la timp, ceea ce este o surpriză. Ricardo, care întârzia două săptămâni, a venit la timp, cred că febra Ligii Campionilor a ajuns şi în Brazilia şi Argentina. Pablo Brandan mi-a spus că s-a scris şi în Argentina de Urziceni", a spus Petrescu, care a precizat că singurii jucători care vor pleca de la Urziceni sunt fundaşul Lazslo Balint, la Pandurii Târgu Jiu, şi Sorin Rădoi la Unirea Alba Iulia sau o altă echipă.

Întrebat ce părere are despre declaraţiile directorului executiv al clubului Chelsea Londra, Peter Kenyon, care spunea că activitatea sa este monitorizată de către Chelsea, Dan Petrescu a răspuns: "Acum îl au pe Ancelotti, dar numai dacă mi se spune numele pe la club, ar trebui să fiu fericit, mai ales de la Chelsea. Dacă voi ajunge vreodată acolo, înseamnă că merit şi că am făcut ceva bine. Dar dacă nu voi face nimic cu Unirea Urziceni va scădea şi cota mea şi interesul lor. Acum trebuie să arătăm ca nişte campioni în Liga Campionilor".

Dan Petrescu crede că noul antrenor al echipei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, va obţine performanţe la gruparea bănăţeană. "Sabău e prietenul meu, colegul meu. Îi doresc baftă, în afara meciurilor cu Urziceni. Sunt convins că va face o treabă bună şi o să aibă succes, chiar dacă s-a spus că nu a făcut treabă la Bistriţa. Abia acum se va spune cine e Sabău, după ce a plecat de la Bistriţa. Dacă Bistriţa va rămâne în Liga I fără Sabău, va fi bine. Sunt convins că a făcut pasul de care avea nevoie în cariera lui", a adăugat Petrescu.

Antrenorul formaţiei ialomiţene consideră că Dinamo are în sfârşit un obiectiv realist, acela de a construi o nouă echipă şi de a nu se mai lupta pentru titlul de campioană: "În sfârşit cei de la Dinamo au şi ei pentru prima oară o strategie bună. Până acum spuneau că vor să câştige titlul şi nu îl obţineau".

Tehnicianul grupării ialomiţene nu crede că arbitrii români vor mai greşi intenţionat împotriva echipei din Urziceni, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două sezoane. "Cei de la CCA au zis şi la începutul campionatului că vor fi numai români, dar spre norocul nostru s-a întâmplat ce s-a întâmplat şi nu au fost numai români. Acum nu mai pot face cu noi ce au făcut acum două sezoane, pentru că era scandalos. Dumnezeu mi-a dat dreptate, am fost acuzat că mă maimuţăresc, dar iată că Dan Petrescu a avut dreptate, iar când arbitrii au fost străini, Unirea Urziceni a luat campionatul. Arbitrii ne-au furat rău de tot, dar Dumnezeu nu a dormit, a făcut dreptate şi am demonstrat că şi cu un an înainte meritam să luăm campionatul, dacă eram lăsaţi în pace. Va fi mult mai greu anul ăsta, vor fi presiuni mari, arbitrii vor greşi, dar nu cred vor mai face cu noi ce au făcut acum două sezoane, pentru că acum suntem campioni, trebuie să aibă puţin respect şi le va fi frică să greşească grav împotriva noastră", a precizat Petrescu.

Dan Petrescu nu înţelege de ce echipele româneşti schimbă antrenori atât de des. "La noi toate echipele schimbă antrenorii pe bandă rulantă. Nu e bine să aibă jucătorii puterea să schimbe antrenorii. La noi toţi antrenorii sunt schimbaţi, mai puţin cei ai campioanelor, poate, şi Andone a câştigat şi a plecat", a conchis Petrescu.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Petrescu: Obiectivul Unirii este calificarea din grupele Ligii Campionilor.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Petrescu: Obiectivul Unirii este calificarea din grupele Ligii Campionilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei