Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Recensământul agricol, din perioada 2010-2011, va costa 116 milioane de lei

Marţi, 30 Iunie 2009 (18:29:40)

Recensământul general agricol, care va fi efectuat în perioada 2010 - 2011, va costa 116 milioane de lei (27,6 milioane euro), cea mai mare parte a sumei urmând să fie asigurată de la bugetul de stat, la care se adaugă o fonduri UE de 16,8 milioane de lei (4 milioane euro).

"Pentru realizarea recensământului este necesară suma totală de 116 milioane de lei, din care suma de 46,5 milioane lei în anul 2010, 64,2 milioane lei în 2011 şi 52,7 milioane lei în 2012, care se asigură cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate Secretariatului General al Guvernului pentru Institutul Naţional de Statistică, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale şi Ministerul Administraţiei şi Internelor", se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre de guvern privind organizarea şi efectuarea recensământului general agricol din România.

Din totalul fondurilor UE, de 4 milioane de euro, suma de 2,4 milioane de euro va fi acordată sub formă de prefinanţare în 2009, iar restul banilor vor fi primiţi în 2013.

Conform normelor Uniunii Europene în domeniul statistic, fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol o dată la zece ani.

La recensământul general agricol sunt înregistrate toate unităţile agricole, indiferent de tipul de proprietate şi forma de organizare.

Colectarea datelor se va efectua în perioada decembrie 2010 - ianuarie 2011 prin interviuri faţă în faţă, potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii din luna mai.

Informaţiile obţinute prin efectuarea recensământului urmăresc schimbările intervenite în perioada de postaderare a României la UE, precum şi cele apărute după recensământul general agricol din 2002, referitor la suprafeţele agricole utilizate, efectivele de animale, irigaţiile, dotările exploataţiilor agricole cu maşini şi echipamente agricole, construcţiile cu destinaţie agricolă, dezvoltarea rurală, persoanele care au desfăşurat activităţi agricole.

Totodată, datele colectate vor permite elaborarea de noi reglementari în politicile guvernamentale în domeniul dezvoltării rurale.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recensământul agricol, din perioada 2010-2011, va costa 116 milioane de lei.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Recensământul agricol, din perioada 2010-2011, va costa 116 milioane de lei1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei