Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Rădăuţi, oraşul cu milioane de cetăţeni de onoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţiul „arde”, iar babele se piaptănă. Măcar, înainte de a se pieptăna, babele s-au rugat la Dumnezeu să nu mai dea furtună, aşa cum a dat într-una din zilele săptămânii trecute, de-au zburat acoperişurile de pe blocuri şi au fost smulşi copacii din Parcul Central din rădăcini, şi s-au mai rugat la Dumnezeu să le dea minte autorităţilor care le-au lăsat fără apă caldă.
S-ar pieptăna şi primarul municipiului, Aurel Olărean, însă acesta a cam chelit. De aceea, probabil că domnul Olărean s-a gândit să-şi facă o tichie de mărgăritare pe care să o poarte când iese la plimbare prin oraş cu una din multele sale maşini de fiţe, însă pesemne că se teme că-l vor întreba babele pieptănate de unde are el bani de mărgăritare în vremurile astea de criză.
După ce a renunţat la tichia de mărgăritare, Aurel Olărean şi-o fi spus că, dacă Rădăuţiul tot „arde”, poate n-ar strica să se facă pompier. Însă, vârsta destul de înaintată şi puterile cam sleite nu-l califică pentru această importantă şi grea meserie. În aceste condiţii, acesta şi-a fi zis că se poate mulţumi, aşa cum a făcut-o şi până acum, cu intervenţiile sale pompieristice, atât în administraţie, cât şi în politică.
Revenind, Rădăuţiul „arde”, babele se piaptănă, iar primarul Aurel Olărean vrea să-i acorde titlul de cetăţean de onoare al oraşului preşedintelui Traian Băsescu. Propunerea genială a domnului Olărean a fost votată în unanimitate de genialii membri ai Consiliului Local, indiferent de sexul, vârsta, religia, apartenenţa politică, mintea şi obrazul acestora. Dar, cum să nu votezi „pentru”, când genialul primar Olărean a venit cu o argumentaţie genială: „Traian Băsescu are legături speciale cu Bucovina şi cu oraşul Rădăuţi, pe care l-a vizitat de multe ori”? Oameni buni, dacă vreţi să primiţi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Rădăuţi, nu trebuie decât să vizitaţi această localitate de trei sau, maxim, patru ori. Dacă vă şi căsătoriţi cu o fată sau cu un băiat de-acolo, ori dacă botezaţi sau cununaţi pe cineva din Rădăuţi, atunci se va considera şi că aveţi legături speciale cu această localitate şi, deci, veţi deveni automat cetăţeni de onoare. Şi zău că se merită, pentru că ce poate fi mai onorant decât să fii cetăţean de onoare al unui oraş care va avea onoarea să-i acorde titlul de cetăţean de onoare primului cetăţean de onoare al acestei ţări, Traian Băsescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rădăuţi, oraşul cu milioane de cetăţeni de onoare.
 Vizualizări articol: 2144 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.06/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.1 din 16 voturi
Rădăuţi, oraşul cu milioane de cetăţeni de onoare4.1516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei