Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În judeţ

Victimele violenţei în familie, fără sprijin în faţa agresorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Majoritatea victimelor violenţei în familie din judeţul Suceava nu au parte de un sprijin consistent din partea autorităţilor, mult discutata înfiinţare a centrelor pentru adăpostirea persoanelor agresate rămânând încă în faza de proiect.
Semnalul de alarmă a fost tras ieri, în cadrul unei întâlniri organizate de Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Suceava, la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor şi organizaţiilor care au atribuţii în combaterea violenţei în familie, sub toate formele sale.
Exceptând municipiul Vatra Dornei, unde s-a înfiinţat un centru pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie, de capacitate redusă şi doar pentru locuitorii din municipiu şi comunele limitrofe, în celelalte localităţi, pentru persoane abuzate nu se poate acorda un sprijin substanţial.
„Din păcate, este o realitate, femeile agresat fug dintr-un loc în altul. Cum nu avem un centru pentru a le adăposti, căutăm soluţii pentru a le ajuta, unele ajung pe la mănăstiri, însă asta nu este o soluţie”, a precizat Mihaela Grosu, preşedinta Societăţii Doamnelor Bucovinene, organizaţie care consiliază persoanele agresate în familie. Mihaela Grosu şi ceilalţi participanţi la întâlnire au transmis un îndemn la mai multă implicare din partea autorităţilor locale, pentru găsirea de spaţii şi acordarea de sprijin financiar, în vederea amenajării unor centre pentru adăpostirea victimelor în familie.

 

Zece femei şi un bărbat, adăpostiţi până acum la centrul din Vatra Dornei

În ceea ce priveşte Centrul pentru adăpostirea victimelor violenţei în familie Vatra Dornei, acesta a fost deschis pe 28 octombrie 2008, este susţinut financiar de primăria din localitate, şi are o capacitate de zece locuri.
După cum a precizat Mariana Boiarinov, consilier integrare europeană în cadrul Primăriei municipiului Vatra Dornei, până acum la centru au fost cazate 11 persoane, zece femei şi un bărbat, în cele mai multe cazuri victimele revenind de mai multe ori la adăpost.
În cazul femeilor este vorba de agresiuni din partea soţilor, în timp ce singurul bărbat internat a fost victima unor bătăi repetate din partea fiului.
Conform prevederilor legale, persoanele agresate pot fi găzduite la centru pe o perioadă cuprinsă între 7 şi 60 de zile, timp în care primesc asistenţă medicală, consiliere în vederea integrării sociale şi sunt ajutate, la nevoie, să obţină documente şi acte de identitate sau de stare civilă, certificate medico-legale etc.

 

Ghid de Intervenţie

Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Suceava a lansat oficial primul Ghid de Intervenţie în cazurile de violenţă în familie, un instrument de lucru pentru personalul implicat în combaterea violenţei în familie, dar şi pentru persoanele agresate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victimele violenţei în familie, fără sprijin în faţa agresorilor .
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Victimele violenţei în familie, fără sprijin în faţa agresorilor5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei