Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ridzi anunţă că a dispus audit intern la MTS şi că va cere o expertiză la o companie internaţională

Marţi, 30 Iunie 2009 (17:23:52)

Ministrul Tineretului Monica Iacob Ridzi a afirmat, marţi, că a cerut un audit intern al cărui rezultat e aşteptat în această săptămână şi că intenţionează să apeleze şi la o companie internaţională pentru expertiză, negând orice legătură cu firmele implicate în organizarea evenimentelor din 1-2 mai

"Am solicitiat un audit intern, sper să am rezultatul acestui audit săptămâna aceasta, intenţionez să comand şi o expertiză efectuată de o companie internaţională de prestigiu, care să facă un raport cu privire la derularea acestor contracte. Solicit acestei companii să facă o analiză dacă între mine şi rudele mele până la gradul 3 şi cele 2 companii şi asociaţii lor există vreo legătură sau dacă există vreo legătură între acele companii şi vreun angajat al MTS. Le voi cere să spună destinaţia finală asumelor alocate firmelor care au derulat contractele la evenimentele din 1-2 mai", a spus Ridzi, la Comisia de parlamentară de anchetă privind evenimentele organizate cu ocazia Zilei Tineretului.

Ea a menţionat că va cere comapniei pe care o va contracta şi "un studiu comparativ de piaţă" şi să analizeze "costul serviciilor conexe din cadrul evenimentelor de la Costineşti, dar şi ale evenimentelor din ţară".

"Intenţionez de asemenea să sesizez organele abilitate să verifice modul în care cele două companii au încasat şi modul în care au cheltuit banii. Nu intenţionez să-mi asum vina niciunui slariat al ministerului pe această temă", a conchis Monica Iacob Ridzi.

Ea a negat orice legătură cu firmele care au organizat evenimentele din 1-2 mai.

"Nu am niciun fel de legătură cu firmele care au derulat contractele în data de 1 şi 2 mai. De aceea doresc clarificări. (...) Eu şi familia mea, peste toate acestea, considerăm că sunt nevinovată şi tocmai de aceea mă aflu în faţa Comisiei de anchetă, pentru că nu am nicio intenţie să blochez în vreun fel aflarea adevărului despre evenimentele din 1 şi 2 mai", a susţinut Monica Iacob Ridzi.

Ministrul PDL a menţionat că se va prezenta de câte ori voi fi chemată în faţa tuturor organelor abilitate ale statului, pentru că îşi doreşte să clarifice toate lucurile neclarificate.

"Poate că nu am comunicat în acest moment în cel mai fericit mod cu mass-media şi opinia publică, dar cred că împreună putem să clarificăm toate aspectele neclarificate sau care au fost prezentate în mod tendenţios, de aceea există în acest moment o cercetare în curs", a spus Ridzi.

Ea a susţinut în faţa deputaţilor că a cerut un raport de control către Autoritatea Naţională pentru Monitorizarea Achiziţiilor Publice, în acest caz, pe care îl va pune la dispoziţia Comisiei. De altfel, ANRMAP a anunţat, la jumătatea lunii iunie, că a verificat procedurile de atribuire a unor contracte la Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), în primele patru luni ale anului, inclusiv proiectul "Ziua Tineretului" şi nu a constatat nicio neregulă.

Presa a relatat că ministrul Ridzi a atribuit fără licitaţie contractele pentru organizarea Zilei Tineretului, câştigătoare fiind castigatoare SC Artisan Consulting SRL şi Compania de Publicitate Mark SRL, care au acelaşi sediu.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ridzi anunţă că a dispus audit intern la MTS şi că va cere o expertiză la o companie internaţională.
 Vizualizări articol: 536 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ridzi anunţă că a dispus audit intern la MTS şi că va cere o expertiză la o companie internaţională1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei