Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Absenţa unui impozit progresiv privează economia de un stablizator în condiţii de criză

Marţi, 30 Iunie 2009 (16:59:07)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, marţi, că, absenţa unui impozit progresiv privează economia românească de "un stablizator automat" în condiţii de criză.

Geoană a spus că răspunsurile actualului Guvern la criză "nu au dat rezultate suficiente" în economia reală şi a apreciat că se impune "o regândire curajoasă a modului în care abordăm politica economică".

Liderul social-democrat a afirmat că, în acest moment, PSD şi PC nu au în vedere modificarea principalelor taxe şi impozite, însă, chestionat de jurnalişti pe tema unei eventuale introducei a impozitului progresiv, şi-a nuanţat poziţia.

"Din punctul meu de vedere, absenţa unui impozit proresiv privează o economie de un stabilizator automat în condiţii de criză. Ceea ce se întâmplă astăzi în România arată şubrezenia politicii fiscale a guvernărilor de dreapta din ultima perioadă. Suntem în situaţia de a propune o regândire a modului în care există un acord politic pe fiscalitate? Încă nu, dar este normal să ne gândim la soluţiile de urmat", a declarat Geoană.

El a dat exemplul ţărilor baltice, în care funcţiona cota unică de impozitare, şi a afirmat că acestea au avut un avantaj pe termen scurt, dar când s-au confruntat cu criza, au fost private de măsuri de stabilizare socială şi s-au confruntat cu polarizare socială accentuată.

"Deci acest subiect trebuie gândit. Nu cred că este un subiect pentru astăzi, dar este în mod cert un subiect pe care va trebui să îl gândim şi să îl avem în vedere", a conchis Geoană.

Liderii PSD au adus în discuţie, în Biroul Permanent de luni, varianta introducerii impozitului pe venit progresiv, în sensul majorării impozitului pentru veniturile ce depăşesc un anumit prag, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Ei au discutat pe tema OUG privind interdicţia cumulării pensiei cu salariul în sectorul bugetar, aflat pe ordinea de zi a Senatului, evocând, potrivit surselor citate, posibilitatea retrimiterii la comisie a proiectului de lege.

Argumentul a fost că studiul de impact asupra resurselor bugetare, în cazul aplicării acestei Ordonanţe, nu este relevant. De asemenea, s-a adus în discuţie exemplul piloţilor din aviaţie, care se pensionează la o vârstă mai mică şi cărora li s-ar putea permite cumulul pensiei cu salariul, în anumite condiţii.

În contextul discuţiei privind OUG pentru interdicţia cumulării pensiei cu salariul, liderii PSD au evocat posibilitatea introducerii impozitului progresiv, în sensul majorării cotei de impozit pentru veniturile ce depăşesc un anumit prag.

Potrivit surselor citate, în BPN nu s-a discutat în termeni concreţi despre cotele eventualului impozit progresiv, nici despre un eventual prag al venitului de la care să se aplice impozitul majorat. Liderii PSD, în schimb, au căzut de acord ca, în eventualitatea materializării propunerii de introducere a impozitului progresiv, prima treaptă de impozitare să rămână de 16%.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Absenţa unui impozit progresiv privează economia de un stablizator în condiţii de criză.
 Vizualizări articol: 751 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Absenţa unui impozit progresiv privează economia de un stablizator în condiţii de criză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei