Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iun 2009 - Anul XIV, nr. 150 (4136)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

La liceu cu media 4

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zeci de absolvenţi de clasa a opta din judeţ vor deveni liceeni în această săptămână cu toate că se află în coada listei celor care şi-au depus dosare de admitere, cu medii de la 4 la 4,98.
36 de absolvenţi de gimnaziu cu medii de admitere sub nota cinci vor să meargă la liceu. Pentru că toate şcolile de arte şi meserii au fost desfiinţate, iar clasele de SAM au fost transformate în clase liceale, astfel de elevi, cu medii sub nota minimă de trecere, vor ajunge liceeni.

 

2,90, cea mai mare notă la teza unică

Clasele de liceu aprobate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării pentru anul viitor asigură tuturor absolvenţilor de gimnaziu din judeţ, promoţia 2009, un loc la liceu. Este vorba despre 298 de clase a IX-a, care înseamnă un număr de 8.344 de locuri pentru absolvenţii claselor a VIII-a. Pentru admiterea computerizată din 3 iulie şi-au depus dosare de înscriere 7.868 de elevi suceveni.
Ultima medie cu care se va intra la liceu este media 4, iar candidatul cu acest rezultat a absolvit şcoala gimnazială cu media generală 5,73, iar la tezele unice din ultimii doi ani de gimnaziu acesta nu a reuşit să ia notă mai mare de 2,90. Urmează apoi viitori liceeni cu medii între 4 şi 5, iar cea mai mare medie de admitere din „top” este 4,98. Toţi absolvenţii cu medii sub cinci care s-au înscris la liceu provin din unităţile de învăţământ din mediul rural.
Din totalul de 8.344 de locuri de admitere la liceu aprobate, 6.300 de locuri sunt disponibile în liceele tehnice şi grupurile şcolare din judeţ, iar restul de 2.044 de locuri sunt scoase la admiterea în colegiile naţionale.
Colegiul Agricol Fălticeni şi Grupul Şcolar „Laţcu Vodă” din Siret sunt unităţile de învăţământ care scot la concurs cele mai multe locuri la liceu, şi anume peste 400 de locuri de admitere în fiecare dintre cele două şcoli menţionate. Aproape 400 de locuri de admitere vor fi scoase la concurs la Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu” şi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”. Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” oferă 364 de locuri la liceu, la fel ca şi Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară. Grupul Şcolar „Ion Nistor” din Vicovu de Sus vine cu o ofertă de şcolarizare bogată, de peste 300 de locuri de admitere, la fel şi Colegiul Tehnic din Rădăuţi.
Colegiile naţionale ale judeţului sunt mai „sărace” ca număr de locuri de admitere. Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, în comparaţie cu celelalte colegii naţionale, va scoate la concurs cele mai multe locuri de admitere în clasa a noua. Este vorba de 252 de locuri, disponibile pentru cele trei specializări care funcţionează în şcoală.

 

Nici o medie de 10 la admiterea din acest an

Colegiul Naţional „Petru Rareş” oferă 224 de locuri de admitere la liceu, pentru nouă specializări, la fel ca şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni, în timp ce la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” se vor înfiinţa cinci clase a noua, în care vor fi admişi 140 de elevi. Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” scoate la concurs 168 de locuri de admitere, acelaşi număr de locuri fiind scos la concurs şi de Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” din Câmpulung Moldovenesc.
La Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi se vor înfiinţa cinci clase a noua, ceea ce însemnă 140 de locuri de admitere, aceasta fiind şi cifra de şcolarizare pentru anul viitor a Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava.
Nici un absolvent de gimnaziu din acest an nu va intra la liceu cu media 10, cea mai mare medie din judeţ fiind 9,96.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La liceu cu media 4.
 Vizualizări articol: 2692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
La liceu cu media 42.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei