Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orban: România trebuie să ia măsuri urgente pentru transformarea economiei într-una competitivă

Vineri, 23 Mai 2008 (15:15:56)

România se află încă într-o situaţie economică favorabilă, dar care nu va mai dura mulţi ani şi de aceea trebuie luate măsuri de urgenţă pentru transformarea economiei naţionale într-una cu adevărat competitivă, a declarat vineri comisarul european Leonard Orban.
  "În momentul de faţă România se află încă într-o situaţie economică favorabilă, oportunitate care va mai dura câţiva ani, dar nu mulţi, astfel încât România trebuie să ia măsuri pentru a-şi moderniza economia şi pentru a o transforma într-una real competitivă. Viitorul României depinde de creşterea competitivităţii", a spus Orban la finalul mesei rotunde "Evoluţiile socio-economice din România: valorificarea oportunităţilor oferite de către Strategia Lisabona a Uniunii Europene pentru dezvoltare şi locuri de muncă".

El a menţionat că Executivul european salută elaborarea proiectului de plan de acţiune pentru reformă, care conţine inclusiv referiri la implementarea Strategiei Lisabona.

Orban a subliniat că România este prima ţară dintre statele membre UE care a adoptat un astfel de proiect.

Comisarul european a adăugat că în luna decembrie CE va întocmi un raport despre stadiul implementării Strategiei Lisabona în statele membre, care va sublinia stadiul măsurilor de reformă din aceste ţări.

"Este foarte bine să existe un plan de acţiune de bună calitate care să fie pus în aplicare", a afirmat Orban.

Oficialul european a salutat faptul că în discursul rostit de ministrul român de Externe, Lazăr Comănescu, în închiderea conferinţei, acesta a menţionat că aplicarea planului va fi atent monitorizată la nivel politic.

Leonard Orban a mai spus că este nevoie de un consens politic şi la nivel social în implementarea planului de acţiune.

"Sunt măsuri în interesul tuturor cetăţenilor din România, care trebuie luate pe mulţi ani înainte. Strategia Lisabona înseamnă o viaţă mai bună pentru toţi cetăţenii din România şi din UE", a încheiat comisarul european.

Strategia Lisabona reprezintă un set de obiective, domenii prioritare de acţiune, ţinte şi măsuri, pentru orientarea politicilor europene de creştere economică şi ocupare a forţei de muncă pentru realizarea obiectivului strategic al UE de a deveni cea mai competitivă şi dinamică economie bazată pe cunoaştere.

Strategia Lisabona a fost adoptată de către Consiliul European extraordinar de la Lisabona, din 23-24 martie 2000 şi reînnoită de către Consiliul European de la Bruxelles din 22-23 martie 2005.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Orban: România trebuie să ia măsuri urgente pentru transformarea economiei într-una competitivă.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Orban: România trebuie să ia măsuri urgente pentru transformarea economiei într-una competitivă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei