Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Comunicat de presă

La Fălticeni, alte două parcuri de joacă pentru copii

Încă două parcuri de joacă, după cel de anul trecut, din Parcul Prefecturii, au fost inaugurate ieri ca parte a planului de priorităţi ale Primăriei Fălticeni pentru anul în curs.

Un loc de joacă a fost amplasat, pentru copiii din cartierul Maior Ioan, în vecinătatea sediului Clubului Copiilor şi Elevilor, pe o suprafaţă de peste 300 de metri pătraţi, celălalt, pentru copiii din 2 Grăniceri, în curtea Grădiniţei „Dumbrava Minunată”, pe o suprafaţă de aproape 250 de metri pătraţi.

Lucrările de amenajare a celor două parcuri au fost efectuate în regie proprie de Serviciul de utilităţi publice al Primăriei Fălticeni, pentru dotare fiind achiziţionate echipamente autorizate care nu pun în pericol siguranţa copiilor.

Deşi cea mai mare parte a activităţilor edilitare ale Primăriei sunt canalizate spre gestionarea infrastructurii şi a fondului funciar, strategia de dezvoltare durabilă a municipiului Fălticeni cuprinde şi eco-agrementul urban, în speţă amenajarea zonelor de agrement, a spaţiilor verzi şi a parcurilor de divertisment pentru copii. Spre deosebire de zonele de agrement, a căror dezvoltare presupune proiectarea şi atragerea finanţărilor nerambursabile, înfiinţarea locurilor de joacă pentru copii presupune identificarea fizică şi o finanţare care, de la caz la caz, poate fi suportată din bugetul local. O dovadă în acest sens este şi faptul că, deşi iniţial a fost alocată pentru cele două parcuri de joacă suma de 80.000 de lei, negocierile pentru dotarea cu jocuri au dus la reducerea cu 20.000 de lei a cheltuielilor finale, circumstanţă care oferă municipalităţii posibilitatea să mai construiască în acest an, cu banii economisiţi, un loc de agrement de acest gen.

La acţiunea de ieri a luat parte şi senatorul Gheorghe Flutur, care a ţinut să asiste discret, fără discurs public, la bucuria copiilor. Inaugurarea celor două parcuri a anticipat de fapt sărbătorirea Zilei Copilului, eveniment care anul acesta, din nefericire, nu va mai fi marcat public din cauza suprapunerii cu data alegerilor locale.

 

Compartiment mass-media
Inspector Alexandru Mîţu
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La Fălticeni, alte două parcuri de joacă pentru copii.
 Vizualizări articol: 1192 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
La Fălticeni, alte două parcuri de joacă pentru copii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)frumos trimis de
(23 mai 2008, 14:12:30
ma intreb oare cat va rezista:)))dresativa copiii inainte sa calce acolo
2.   Incep sa se vada rezultatele trimis de
(23 mai 2008, 15:01:46
Intr-adevar, Falticeniul suferea din cauza lipsei acestor locuri de joaca. In ultima perioada, de vreo 2-3 ani au aparut cateva spatii de acest fel. E un lucru bun. Ganditi-va, politicienilor care tot promiteti si promiteti in campanie, ca vorbele zboara si faptele raman. Am vazut ca se poate. Nu aveam eu incredere in Tofan asta, dar mi se pare un tip care tace si face. Intr-adevar, FAPTELE RAMAN VORBE (cum vad ca scrie pe un afis electoral), daca totul ramane la nivel de promisiune.

Acu' vreo 4 ani, un viceprimar de Falticeni, actual candidat la primarie, dorea sa faca o expozitie de-a lui Brancusi in parcul de langa muzeul Irimescu. Cu cele mai celebre creatii ale maestrului - JAPITZA MAIASTRA, POARTA SARUTULUI FRANTUZESC sau MASA PLACERII. Ar fi fost interesant, cred ca multi ar fi fost curiosi sa vada asa ceva.
3.   Tofanele trimis de
(23 mai 2008, 18:46:05
Nesimtire, tupeu, golanie, asta se vede la Vasile Tofan. Pe banii contribuabililor isi face campanie electorala inaugurand parcuri cu baloane portocalii si taind panglici alaturi de avirul Gheorghe Flutur. Sa nu uitam ca aceste parcuri sunt parte componenta a unui proiect PSD initiat de Lacramioara Grigoriu si Nicoleta Hostinaru. Ce a facut Tofan? A pus balast peste strazi asfaltate in Tarna Mare si Soldanesti, a uitat sa dea patru tichete la profesori, are cea mai mare schema de personal in primarie iar curiosii sa s euite pe declaratiile de avere ale celor cu functii de conducere de pe www.falticeni.ro.. Prin Grija lui Tofan nici un ivestitor nu s-a apropiat de Falticeni, strazile sunt ciuruite ca dupa razboi, Primaria nu are un Plan de urbanism general, din Muzeul Apelor cad caramizile in capul trecatorilor, copiii sunt muscati d ecainii vagabonzi in parcurile de joaca. Ce a facut Tofan? A distrus parcul de la Nada Florilor, parcarile sunt pline de masini pentru vanzare
3.1  RE: Tofanele trimis de
(23 mai 2008, 22:37:38
In afara de faptul ca ii place sa se auda vorbind in Consiliul Local, Lacramioara Grigoriu nu a facut absolut nimic benefic pentru comunitate. Nu a avut, de exemplu, in mandatul 2004-2008, in calitate de consilier local, desi legea ii permite, nici o propunere de proiect care sa fie supus dezbaterii autoritatii deliberative. Din pozitia D-sale de consilier al agentiei locale a Camerei de Comert, nu a sprijinit niciodata organizarea Zilelor Municipiului Falticeni, nici macar logistic, desi are o vasta experienta festivista de pe vremea cand o primea la Falticeni pe imparateasa chimica Elena Ceausescu. Din aceste motive, nici vorba de proiecte PSD in ce priveste parcurile. Din contra, consilierii PSD s-au opus propunerii lui Tofan de a se amenaja un parc de joaca pe strada Maior Ioan, langa Casa Tineretului, pentru ca le-ar fi inchis vederea la sediul lor. In schimb, consilierii PSD au aprobat, in aceeasi zona, constructia non-stop-ului lui Costica Zaharia.
4.   Alte Tofanele trimis de
(23 mai 2008, 18:50:10
De unde a ajuns Mitu inspector? Toti cei care au adus ode si elogii conducatorului iubit au ajuns cu functii in Primaria Falticeni. Fluturatorii steagului aprtidului din care face parte Tofan sunt directori. Si-a batut joc in cei patru ani de falticeneni. Adio Tofan
5.   Utimii 4 ani trimis de
(23 mai 2008, 20:15:57
priviti parcarea din fata primariei. Mai toti sefisorii, veniti de cand e Tofan primar si-au cumparat masini noi in ultimii 4 ani. Tofan / Opel, Busuioc/Logan, Perju / Logan MCV, Monoranu / Chevrolet, Cristina / Nubira, Morosanu/ Logan, Raileanu/Logan, Balau/Ford, Buculei/ Renault, Florea /Matiz, Fodor/Volkswagen, Parasca/Logan. Mai vreti. Veniti si va convingeti. BIne a spus profesorul / mega slarii la o primarie saraca
5.1  RE: Utimii 4 ani trimis de
(23 mai 2008, 22:49:57
Omisiune impardonabila: Ghilea/Logan (e adevarat, din pensia - nemuncita - de parlamentar (stiati ca Ghilea a fost deputat?), care se adauga salariului de vice)
5.2  RE: Utimii 4 ani trimis de
(23 mai 2008, 22:59:49
"Sefisorii" Busuioc, Monoranu, Morosanu, Raileanu, Buculei si Parasca (mai vreti?) sunt de pe vremea lui Cornia.
5.3  RE: Utimii 4 ani trimis de
(24 mai 2008, 07:18:24
dar si/au facut salarii de zeci de milioane de lei vechi in ultimii 4 ani. De unde ata banet? Din taxe si impozite. Pana a veni Tofan era un ecilibru salarial.
5.4  RE: Utimii 4 ani trimis de
(24 mai 2008, 08:19:14
E vorba de Tov. Relu care scria ziare comuniste in campania din 2000? Sigur despre el este vorba!
5.5  RE: Utimii 4 ani trimis de
(24 mai 2008, 08:41:48
Va doare rau de capra vecinului, nu? In ziua de azi, oricine are un loc de munca ( carte de munca), chiar si cu salariul minim pe economie poate sa-si ia un credit ca sa-si cumpere o masina noua. Ce ati vrea, sa umble toti cu Dacii vechi, ruginite. Da. Era "bine" pe vremea raposatului, cand toti eram egali, dar uitati de cozile interminabile, de frigul si intunericul din case si din mintile oamenilor si multe altele de care nu mai vreau sa-mi amintesc.Oricine a trecut macar o data granita, a vazut ca se poate trai si altfel. De aceea nu inteleg de ce nu ne putem uita cu totii inainte si sa ne dorim mai bine si pentru noi insine, nu numai sa ne uitam cu dusmanie la capra vecinului. Na , ca m-am repetat.
6.   Urma alege trimis de
(23 mai 2008, 20:37:04
pe 2 iunie vom avea pentru prima data continuitate la primarie, dupa revolutie. Tofan va iesi primar din primul tur, in ciuda eforturilor unor semianalfabeti sa aduca un incult la conducerea urbei. Prietenii stiu de ce!

Asteptati pomeni si tichete-cadou in dulcele stil proletcultist...

E normal, daca profesorii in loc sa-si faca treaba asteapta cu limba scoasa atentii de la elevi si de la parintii lor sau ii obliga sa vina la meditatii, altfel ii lasa corigenti... Nu ma mai mira nimic. Mai avem pretentia ca tanara generatie sa fie civilizata. E bine ca macar ei mai au o sansa, si se vor schimba sigur, dar voi lingailor si pescari in ape tulburi, care ati inchinat ode tovarasului iubit, nu mai aveti nici o sansa. Noroc ca sunteti din ce in ce mai putini.

dupa 1 iunie mai vorbim. Voi intra cu acelasi nume.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei