Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Niţă: Vosganian avea toate pârghiile pentru a reglementa situaţia preţurilor la carburanţi

Vineri, 23 Mai 2008 (15:47:48)

Deputatul PSD Constantin Niţă l-a atacat dur pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, pentru declaraţiile "neargumentate" făcute joi în legătură cu majorarea preţurilor praticate de Petrom, spunând că acesta "a avut la dispoziţie toate pârghiile pentru a regla situaţia dacă chiar ar fi vrut".
  Deputatul Constantin Niţă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, susţinută la sediul PSD Braşov, că ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a avut la dispoziţie toate pârghiile necesare pentru a regla situaţia creată de majorarea produselor petroliere ale Petrom, situaţie pe care a incriminat-o în declaraţiile făcute joi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Ministrul Vosganian a spus că preţurile Petrom sunt o sfidare, însă nu a spus la ce anume se referă când se gândeşte la sfidare. Vreau să atrag atenţia că ministrul Vosganian avea toate pârghiile necesare pentru a regla situaţia, dacă chiar ar fi vrut, fie prin accize, care la noi sunt printre cele mai mari din Europa, fie prin reprezentarea pe care o are în Consiliul de Administraţie al Petrom", a declarat deputatul PSD Constantin Niţă.

În ceea ce priveşte declaraţiile ministrului Economiei şi Finanţelor, care a atras atenţia asupra modului în care OMV a preluat Petrom, deputatul Constantin Niţă arată că Vosganian putea lua şi aici măsuri, întrucât a avut la dispoziţie timpul necesar să investigheze această provatizare dacă interesul său era real.

"Ministrul Vosganian acuză OMV că nu a preluat tocmai onest Petrom. Însă a avut timp patru luni să ia la puricat această tranzacţie şi să renegocieze contractul eventual", a mai spus Niţă.

Deputatul PSD s-a referit şi la creşterea preţului la gaz metan, arătând că Distrigaz Sud majorează preţurile în condiţiile în care în 2007 a avut un profit de 30 de ori mai mare, respectiv de 182 de milioane RON, fără a face investiţii majore.

"O creştere cu 18% a gazului metan este o greşeală care ar trebui reparată prin agenţiile de reglementare. Însă aceste agenţii de reglementare sunt mână în mână cu companiile", a acuzat Niţă.

Ministrul Economiei şi Finanţelor a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că preţurile ridicate ale carburanţilor comercializaţi de Petrom reprezintă o "sfidare" şi sunt mai mari decât cele practicate de state care nu dispun de rezerve de hidrocarburi.

"În România, benzina ce rezultă din petrolul din pământ se vinde la preţuri mai mari decât în ţări care nu au rezerve (de hidrocarburi - n.r.) şi care cumpără petrol din Golful Persic", a spus Vosganian, referindu-se la Petrom.

De la începutul acestui an, Petrom a scumpit de nouă ori carburanţii, cele mai importante modificări fiind operate în luna mai.

Preţul petrolului a depăşit miercuri nivelul record de 135 de dolari pe baril.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Niţă: Vosganian avea toate pârghiile pentru a reglementa situaţia preţurilor la carburanţi .
 Vizualizări articol: 442 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Niţă: Vosganian avea toate pârghiile pentru a reglementa situaţia preţurilor la carburanţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SFIDAT trimis de
(23 mai 2008, 17:25:02
Pretul platit de NOI, romanii, pentru acest GUVERN ANTINATIONAL sunt cea mai mare SFIDARE la adresa BUNULUI SIMT, si chiar a supravietuirii noastre ca neam !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei