Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olteanu: Ministrul Mediului, permanent ameninţat cu plângeri penale de compania de la Roşia Montană

Vineri, 23 Mai 2008 (15:23:10)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, vineri, că presiunile asupra Guvernului privind proiectul de la Roşia Montană sunt "extrem de mari", iar ministrul Mediului şi secretarii de stat sunt permanent ameninţaţi cu plângeri penale de compania care doreşte să investească acolo.
  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, într-o conferinţă de presă, că presiunile făcute asupra Guvernului privind proiectul minier de la Roşia Montană sunt "extrem de mari", iar ministrul Mediului şi secretarii de stat din acest minister sunt permanent ameninţaţi cu plângeri penale de compania care doreşte să investească la Roşia Montană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Sunt permanent ameninţaţi că li se fac procese în care li se vor cere bani, probabil cei care au semnat licenţele de explorare şi exploatare acolo, cei care au dat avize de mediu temporare trebuie şi plătiţi şi vor probabil să ia bani de la Korodi (Attila Korodi, ministrul Mediului - n.r.), de la Lucia Varga, de la ceilalţi care blochează acest proiect, pentru că proiectul, aşa cum a fost depus, nu respectă regulile de protecţie a mediului", a declarat Olteanu.

Bogdan Olteanu a mai spus că speră ca în această sesiune parlamentară liberalii să reuşească să convingă celelalte partide parlamentare să voteze pentru aprobarea legii de interzicere a folosirii cianurilor în minerit.

Senatorii Gheorghe Funar (PRM) şi Peter Eckstein Kovacs (UDMR) au iniţiat, anul trecut, o propunere legislativă pentru completarea Art. 4 din Legea Minelor nr. 85/2003, privind interzicerea folosirii cianurilor în minerit în România. Această propunere legislativă a fost retrimisă de deputaţi, la jumătatea lunii aprilie a acestui an, Comisiei de industrii, reprezentanţii mai multor partide susţinând că textul iniţiat fusese modificat de această comisie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olteanu: Ministrul Mediului, permanent ameninţat cu plângeri penale de compania de la Roşia Montană .
 Vizualizări articol: 462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olteanu: Ministrul Mediului, permanent ameninţat cu plângeri penale de compania de la Roşia Montană0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei