Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 mai 2008 - Anul XIII, nr. 119 (3800)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Fălticeni

Pumni în cap în scara blocului şi bătăi cu ouă, între eleve de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mai multe eleve de liceu din municipiul Fălticeni au fost implicate în două incidente grave petrecute în ultima perioadă. S-a ajuns la agresiuni în stradă sau în scara blocului, care au necesitat intervenţia jandarmilor pentru calmarea spiritelor. Agresoarele au scăpat doar cu amenzi, asta datorită victimelor, care au refuzat să-şi scoată certificate medico-legale.

 

Urmărită şi bătută de colega venită cu gaşca

La mijlocul săptămânii trecute, o tânără de 18 ani, Cornelia R., elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional "Nicu Gane", a pus la cale un plan pentru a se răzbuna pe o colegă de aceeaşi vârstă, cu care avea un conflict din cauza unui băiat, după cum le-a declarat ulterior jandarmilor.

Însoţită de alte două fete, eleve la o altă şcoală din Fălticeni, a urmărit victima până la intrarea într-o scară de bloc. Aici, cele două fete aduse în ajutor au tăbărât pe victimă, aplicându-i mai multe lovituri în zona capului. Victima a suferit răni destul de grave, însă, aşa cum se întâmplă adesea în astfel de cazuri, a refuzat să-şi scoată certificatul medico-legal pe baza căruia s-ar fi putut înregistrat dosar penal. Jandarmii, care au intervenit la faţa locului pentru a aplana scandalul, nu au putut decât să le aplice agresoarelor câte o amendă de 200 de lei, pentru deranjarea ordinii şi liniştii publice.

Acest incident a venit la aproximativ o lună şi jumătate de la o altă bătaie, între eleve de clasa a IX-a de această dată. Supărată foc pe una dintre colegele sale de la Colegiul Agricol din Fălticeni, agresoarea, în vârstă de 15 ani, şi-a atacat victima în stradă cu o pungă de ouă, pe care i-a aruncat-o în cap. Sora victimei, care se afla cu aceasta în stradă, a fost şi ea agresată, în timp ce o a treia fată, aflată în acelaşi grup, a fost ameninţată de agresoare să nu intervină. Minora care a provocat tot scandalul s-a ales cu o amendă de 100 de lei.

 

Accent deosebit pe activităţile de prevenire

Pentru evitarea înmulţirii agresiunilor între elevi, în şcoli s-au intensificat activităţile de informare şi prevenire a faptelor antisociale.

Se continuă proiectul „Violenţa şi alcoolul transformă coşmarul în realitate”, demarat de Jandarmerie împreună cu Societatea Doamnelor Bucovinene, care vizează creşterea gradului de implicare al tinerilor în activităţi de prevenire a consumului de alcool şi a violenţei.

De asemenea, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava, în colaborare cu Euroactiv (asociaţie care ajută tinerii talentaţi din sistemul de protecţie a copilului aflaţi în dificultate) a demarat o serie de dezbateri în şcoli, cu privire la prevenirea consumului de droguri, alcool şi tutun. Elevii primesc pliante şi materiale informative cu privire la aceste aspecte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pumni în cap în scara blocului şi bătăi cu ouă, între eleve de liceu.
 Vizualizări articol: 870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 5 voturi
Pumni în cap în scara blocului şi bătăi cu ouă, între eleve de liceu3.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Copii nebuni... trimis de
(23 mai 2008, 11:05:50
Acesti copii sunt rezultatul educatiei libertine si "democrate" ! De fapt nu cred ca au vreo educatie! Nu-mi fac griji pentru viitorul acestei tari... Europa are nevoie si de salahori si de curve! Le urez succes acestor copii pe drumul luminos al viitorului! N-a fost chiar prost cel care a spus ca bataia ii rupta din Rai !
1.1  RE: Copii nebuni... trimis de
(23 mai 2008, 14:37:44
Acesti copii sunt rezultatul unui sistem educativ ineficient. Cadrele didactice, in loc sa faca educatie acestor adolescenti, asteapta diverse atentii de la elevi sau parintii acestora, obliga elevii sa vina la meditatii pt a le da media sau cersesc tichete-cadou (pomana) de la primarie. Acusica vine bac-ul - paradisul spagii pt profesori - si sa vedeti ce amabili si comunicativi sunt toti. Eu locuiesc vizavi de Liceul Agricol si vad cum profesorii de sport de acolo scot elevii, majoritatea minori - ceea ce este ilegal - sa faca propaganda pro-psd. Jenant, domnilor profesori! Mai mult, in drum spre piata, pe toti stalpii gasiti lipite in format A4 niste invitatii pentru elevi la discoteca din seara aceasta, organizata de organizatia locala a PSD, unde intrarea va fi libera. Halal educatie, stimati intelectuali din PSD!
1.2  RE: Copii nebuni... trimis de
(23 mai 2008, 20:12:52
domnule pensionar,aceste fete nu au cei 7 ani de-acasa.Nu scoala le formeaza primele deprinderi de trai civilizat ci familia.Daca parintii lor ,in loc sa le faca educatie stau - asa ca tine - si-i urmaresc pe altii ce fac,cum isi castiga banii,nu e de mirare ca odraslele cresc fara repere morale.

spurcaciunea de politica nu era in discutie in cazul de fata.
2.   CURVULITE! trimis de
(23 mai 2008, 11:24:12
ASA-S FETELE IN ZIUA DE AZI. RAR MAI GASESTI UNA CUMINTE, DESTEPTA, EDUCATA, STILATA. TOATE SE MASCULINIZEAZA.SAU AM EU PRETENTII PREA MARI DE LA O FATA?
2.1  RE: CURVULITE! trimis de
(23 mai 2008, 11:26:28
Asa-s toti copii in ziua de azi, nu numai fetele, misogin ce esti. Si inainte sa ai pretentii de la altcineva, mai bine ai avea de la tine.
2.2  RE: CURVULITE! trimis de
(23 mai 2008, 15:37:54
ce clasa de tampit ar putea face afirmatia asta.cine iti da dreptul tie sa ai pretentii de la o fata?!uita-te la ceea ce fac barbatii, cap plin cu tarate, uita-te cum isi abuzeaza copii fara sa aiba nici o remuscare.ar fi bine sa incepi prin a avea pretentii ca astfel de scarbosi "din ziua de azi" sa fie mai "cuminti, destepti, educati, stilati"..........
2.3  RE: CURVULITE! trimis de
(24 mai 2008, 04:01:09
Bai ME , esti proasta de bubui!laughing Nu mi-a trebuit mult sa-mi dau seama ca esti 'FIMEIE'. Si ce aveti cu omul ala care vrea si el o fata la locul ei? Ce vi se pare atat de abstract? Voi sunteti socati mintal! Stati in fata calculatorului , CARCOTASILOR, si barfiti pe altii! Chiar daca isi da omul cu parerea, ce treaba aveti cu el?
3.   Educativ trimis de
(23 mai 2008, 11:38:52
sunt la un colegiu in alta tara si aici copiilor, daca se poate spune asa unora intre 16 si 18 ani , li se explica de catre persoane care au fost inplicare in consumul de droguri sau alt fel de violente, urmarile ce pot aparea in astfel de cazuri . Nu e tipul de diriginta de 48 de ani ci cel care vine in clasa sa stea de vorba cu elevii sunt baitasi sau fete care au avut de suferit de pe urma drogurilor.Ar trebui in cadrul politiei sa aiba si ei o sectie cu astfel de persoane pe care sa-i plateasca sa p[oata face asta .Ar prinde mai bine la tineri decat daca ar veni martuneac &comp. inbracati in politai. Ce sa le explice politaiul de rand ? cum se fac marlaniile la drumul mare ?
4.   CRIS trimis de
(23 mai 2008, 11:48:43
esti fata cumva? si eu sunt fata. NU TOTI COPIII sunt asa in ziua de azi. am intalnit baieti mai simtiti si mai cuminti decat o fata. dar dupa cum comentezi, esti sigur vreo parasuta si te-a deranjat comentariul meu.
5.   Cris trimis de
(23 mai 2008, 11:53:05
si desi sunt femeie,tot nu urasc femeile, asta in cazul in care vrei sa ma faci misogina... draga, daca un baiat sau o fata critica ceva la o alta fata, asta nu inseamna ca o si uraste, sau ca in general uraste femeile sau nu i-ar placea, spre a se numi misogin/a. oh,ai incercat tu sa pari isteata, dar....imi pare rau ptr tine.
6.   Lipsa de educatie trimis de
(23 mai 2008, 12:57:11
Nu copii sunt de vina, si eu am fost de varsta lor si am fost tentat de multe lucruri rele, de anturaje rele, dar i-am avut alaturi pe ai mei, care m-au sfatuit si m-au educat in asa fel incat am reusit sa depasesc toate aceste rautati si sa imi continui viata intr-un mod frumos si sa am un viitor pe masura. Sfaturile unui om matur trecut prin viata si greutati conteaza uneori mai mult decat toti banii si luxul pe care o familie se straduieste sa il ofere unui copil in ziua de azi.
6.1  RE: Lipsa de educatie trimis de
(23 mai 2008, 13:25:39
Asta e rezultatul manelizarii, becalizarii, prigonizarii, columbenizarii, basescianizarii, dandiaconescudirectizarii si altor asemenea "-izari" prin intermediul mas-media de azi. Si asta e doar inceputul....
6.2  RE: Lipsa de educatie trimis de
(24 mai 2008, 17:34:33
SUBSCRIU !!!
7.   Aschia nu sare departe trimis de
(23 mai 2008, 13:30:14
ce educatie sa primeasca daca probabil asa sunt si parintii acestor tinere?probabil si in familie se rezolva la fel problemele...sau,parintii sunt prea ocupati cu ale lor ca sa isi mai educe si copiii pe care ii aduc pe lume.parintilor inainte sa faceti un copil canditi'va daca aveti timpul necesar sa acordati educatie odraslelor.nu ii faceti doar ca sa fie facuti pt ca asa e normal ca o familie sa aiba copii.mai bine faceti 1 si il educati cand iese pe strada sa nu se faca de ras.sa stie sa vb politicos sa nu arunce pe jos,sa nu se bata si altele.
8.   Asa e trimis de
(23 mai 2008, 13:55:17
eu am inregistrarea unei batai din holul unui bloc din buricul orasului. De data aceasta, Ea (mama in varsat de aproape 60 ani) si El (Tata la aceeasi varsta) au sarit la bataie la doi vecini (sot, sotie) in jur de 30 ani, ea fiind si gravida pe deasupra.... El este fost militian, ea este actuala angajata la bazar. (MONORANU - ac e numele lor). Si? Nimeni nu a sarit in aj. de frica proceselor.....Batranii sunt niste parveniti ordinari! Si? Tot asa inainte!!!!!!
9.   ACESTA-I VITORUL ROMANIEI trimis de
(23 mai 2008, 14:56:56
AVAND IN VEDERE CA CIRCA 50% DIN ELEVII DE LICEU PROVIN DIN MEDIUL RURAL, SI DESI O PARTE DIN PARINTII CELOR DIN ZONA RURALA SUNT OAMENI CIVILIZATI,EDUCATIA PRIMITA IN SCOLI DE "TARFULITE SUPLINITOARE SI TURMENTATI NOTORII CE MAI DETIN INCA CARNETUL PCR IN BUZUNAR" TRIMIT COPII PE STRAZI EI NEMAIGASINDU-SI LOCUL IN SOCIETATE VIITORUL LOR FIIND PE PLACUL OCCIDENTULUI-TRUFANDALE SI FORTA DE MUNCA IEFTINA.

UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE? (a se intelege INBSPECTORATUL SCOLAR)
10.   Punctul pe i trimis de
(23 mai 2008, 15:23:13
Ultimele 2 comentarii au pus in sfarsit punctul pe i. Familia este sau ar trebui sa fie responsabila pentru ce fac copiii. Parintii s-au obisnuit sa barfeasca profesorii (luati ca exemplu un singur profesor din orasul asta si veti vedea ca fiecare casnica stie totul despre el - cu cine se culca, daca o face, cum o face, etc) si asteapta doar de la altii ce trebuie sa faca ei pt propriile odrasle. Daca nu le place un profesor, cauta altii, si altii, si cerne si rascerne si nu vede deloc ca puiul numai nu are chef sa invete. Daca un profesor este prost si nu se ocupa de elevi, copiii care vor sa invete pot invata singuri citind, consultand internetul in acest scop si nu in scopul vizionarii filmelor de nu stiu ce natura, sau sa stea pe messenger. Evident este ca niciunui parinte nu i-a trecut insa prin minte ca in caz de esec cu odrasla sa se schimbe pe sine ... Schimbati-i parintii copilului si veti vedea cum se schimba totul in bine!!!
11.   BAGABOANTELE... trimis de
(23 mai 2008, 16:37:21
LE MANANCA-N PASARICA DE NU MAI POT SI SE I-AU LA CAFTEALA DE LA GAGIMANI ! O GENERATIE DE HANDICAPATE CARE NICI NU STIU SA FACA NIMIC DAR NICI NU VOR ! LA ISTAMBUL CU VOI,FRAIERELOR...CA SUNTETI DE BELEA 1
11.1  RE: BAGABOANTELE... trimis de
(23 mai 2008, 20:18:14
nu esti cu nimic mai bun ca ele!Nici tu nu stii sa faci nimic,dar nu te umfla in pene -si tu faci parte din aceeasi generatie!Iar sfaturi sa dai atunci cand o sa judeci si cu altceva decat cu capul care a stat la scoala sub banca
12.   Www.suceava.net trimis de
(23 mai 2008, 16:50:25
www.suceava.net
13.   :)) trimis de
(23 mai 2008, 23:22:14
taranci beshitelaughing)

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei