Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Năstase: Nici vorbă să fim duşmani eterni ai PDL

Miercuri, 14 Mai 2008 (18:50:51)


Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, miercuri, în Mureş, că PSD nu este "duşman etern" al PDL, întrebarea referitoare la acest subiect fiindu-i adresată după ce la Ungheni a fost aşteptat de mai mulţi democrat-liberali decât social-liberali.
  Deputatul Adrian Năstase a fost primit, miercuri, la inaugurarea unui pod din oraşul mureşean Ungheni, unde există la nivel local un pact politic între PSD, PRM şi PDL, de câteva zeci de simpatizanţi ai PDL, care depăşeau numeric membrii PSD, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum se simte în această situaţie, Năstase a răspuns că, în perioada în care era premier, era pe de o parte preşedinte al PSD, iar pe de alta prim-ministru pentru toţi cetăţenii României.

"Aşa că eu cred că am învăţat destul de bine această lecţie, a interesului general. Cât am fost ministru de Externe, de asemenea, am reprezentat interesele largi, interesele naţionale. Deci cred că este foarte important să ne considerăm, inclusiv în campania electorală, adversari atunci când suntem adversari sau când poziţiile noastre sunt diferite, dar asta nu înseamnă că ne considerăm duşmani eterni. În plus, mai este ceva: fiecare dintre noi respectă, în interiorul partidelor din care facem parte, dreptul la un anumit tip de decizie locală, care ţine seama de realităţi", a declarat Năstase.

Întrebat dacă nu se consideră un "duşman etern al PDL", Năstase a răspuns: "Nu, nici vorbă".

Referindu-se la situaţia de la Ungheni, Adrian Năstase a spus că starea din Mureş este "mai specială", important fiind ca să se arate, de la centru, că preocupările de aici sunt înţelese şi acceptate.

"Nu respingem soluţiile pe care colegii noştri le-au găsit aici în încercarea de a duce votul din judeţ către un vot util. Sigur că în măsura în care trebuie să pui împreună mai multe minorităţi de vot din partea partidelor politice, soluţia nu poate să fie, în final, decât una de concertare. Aici (la Ungheni, n.r.) e o situaţie paradoxală – să vedeţi cravatele noastre roşii alături de tricourile portocalii – dar este până la urmă în interesul comunităţii de aici şi eu cred că trebuie să respectăm aceste lucruri, mi se pare absolut natural", a declarat Năstase.

Liderul PSD a adăugat că a găsit în ţară situaţii extrem de diferite, după ce a parcurs, în ultimele trei săptămâni, peste 10.000 de kilometri cu maşina. "Şi din cauză că există trei blocuri politice, niciunul neavând de fapt o majoritate la nivel naţional, în mod evident, în funcţie de specificul local, dar şi de relaţiile personale, la nivel local, am găsit situaţii extrem de diferite: înţelegeri între reprezentanţii noştri şi reprezentanţii PNL-ului, pregătiri mai curând pentru turul II; sau între candidaţii noştri sau organizaţile noastre sau ale PDL-ului, sau între PNL şi PDL, deci este normal ca aceste lucruri să fie gândite în perspectiva unui rezultat pragmatic. Aceasta este situaţia în momentul de faţă", a declarat Năstase.

El a adăugat că s-ar bucura ca în urma alegerilor PSD să obţină peste 51% din voturi şi să aibă posibilitatea să "ocolească" înţelegerile locale, însă situaţia de acum impune negocieri permanente, motiv pentru care situaţiile întâlnite sunt foarte diferite în fiecare judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Năstase: Nici vorbă să fim duşmani eterni ai PDL.
 Vizualizări articol: 744 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Năstase: Nici vorbă să fim duşmani eterni ai PDL0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei