Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Becali: Problema mare e la Dinamo - CFR, dar să vedem dacă apar probele

Miercuri, 14 Mai 2008 (16:55:14)

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, miercuri, că este posibil să se descopere şi fapte de corupţie în fotbal, adăugând că marea problemă este la meciul Dinamo - CFR Cluj şi că ştie anumite lucruri, dar aşteaptă să apară probele.
  "La mine au spus că s-a dat ca să se joace corect. E posibil să se descopere şi lucruri că s-a dat ca să se corupă, să se joace incorect. Lasă, că sunt şi probe, numai că trebuie să vrea să le dea. Să vedem dacă vor să le dea. Să vedem noi Dinamo - CFR, o să vedem noi cum a fost Dinamo - CFR. Acolo e problema mai mare. CFR - Rapid nu, n-a fost chestie de mită, acolo a fost ambiţia jucătorilor, nu poţi să-i condamni pe jucători, ei joacă cum vor. Acolo n-a fost vorba de corupţie, n-au vrut să joace jucătorii, nu poţi să-i obligi. Vedem noi Dinamo - CFR, acolo e problema mare. Înseamnă că am ceva dacă spun. Eu ştiu despre meciul Dinamo - CFR, dar până nu se ştie clar, nu spun ce, adică până nu apar probele. Lasă că s-au jurat cei de la Dinamo, o să vedem noi, conturi, alea, alea...", a spus Becali.

"În toată lumea, premiezi, nu are nimeni ce să-ţi facă, nici sportiv, nici penal. Penal nu mai spun, e o bazaconie, n-ai cum s-o legi penal. E o chestie de imagine, probabil DNA ce zice: mamă, dacă ne apucăm de fotbal acum, să vezi ce imagine ne facem în România, se ocupă, cutare. Şi pe campanie electorală, au început cu mine, hai să-l luăm pe Becali, să mă sperie, să mă intimideze, dar nu mă sperii aşa de uşor, aia e problema. DNA poate să se bage, dar să demaşte jocuri necurate, adică corupţie, nu încurajarea şi eliminarea corupţiei. Când dai prime, elimini corupţia. Trebuia să fii condamnat dacă nu dai prime, ca să se dea la o parte. Dacă nu le dai prime, după aia se dau la o parte", a afirmat Becali.

În 7 mai, în ziua etapei a XXXIV-a, ultima a Ligii I, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a reţinut, la Cluj-Napoca, cinci persoane care aveau asupra lor 1,7 milioane de euro, bani de la Gigi Becali, care se presupune că urmau să ajungă la jucătorii Universităţii Cluj dacă aceştia ar fi obţinut cel puţin un egal în meciul cu concitadina CFR şi Steaua ar fi devenit campioană. Printre persoanele duse la DNA Cluj pentru audieri s-au aflat jucătorul Gigel Coman (Universitatea Cluj) şi vicepreşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Teia Sponte, dar şi doi bodyguarzi ai lui Gigi Becali. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că Gigi Becali, Teia Sponte, preşedintele Universităţii Cluj, Anton Doboş, şi o cunoştinţă a acestuia, Traian Bendorfean, sunt urmăriţi penal pentru fapte de corupţie.

Becali este urmărit penal pentru două infracţiuni de dare de mită, una dintre ele referindu-se la meciul Rapid-Gloria, din 2006, când finanţatorul stelist a urmărit cu maşina autocarul aredelnilor prin Bucureşti, în scopul de a le oferi bani jucătorilor bistriţeni pentru a-i încurca pe giuleşteni. "Ca urmare a cercetărilor efectuate, în rezoluţia de începere a urmăririi penale procurorii au reţinut că, în data de 11 mai 2006, Becali George, finanţator al clubului de fotbal Steaua Bucureşti, a făcut o promisiune fermă jucătorilor de fotbal de la FC «Gloria 1922» Bistriţa, oferind acestora câte 5.000 de euro în cazul obţinerii unui rezultat de egalitate sau câte 10.000 de euro în caz de victorie în meciul cu echipa «Rapid Bucureşti» ce urma să aibă loc a doua zi", precizează procurorii, cu referire la prima faptă de dare de mită pentru care Becali este urmărit penal. A doua faptă este aceea că, în perioada 5-7 mai 2008, acesta "a oferit direct şi indirect" suma de 1,7 milioane de euro lui Anton Doboş, dar şi unor jucători ai echipei Universitatea Cluj, pentru ca, în ultima etapă a ediţiei 2007-2008 a Diviziei A, clubul clujean "să îşi apere corect şansele de joc şi să facă tot ce este posibil pentru a obţine cel puţin un rezultat de egalitate în meciul cu echipa «CFR 1907 Cluj», contracandidata Stelei la câştigarea titlului de campioană".

DNA i-a chemat la audieri, pe lângă Gigi Becali şi Teia Sponte, şi pe jucătorii stelişti Petre Marin, care s-a prezentat marţi, şi Mirel Rădoi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Becali: Problema mare e la Dinamo - CFR, dar să vedem dacă apar probele.
 Vizualizări articol: 582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
Becali: Problema mare e la Dinamo - CFR, dar să vedem dacă apar probele2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nota 2 trimis de
(14 mai 2008, 17:36:28
Atat pentru elucubratiile intervievatului, dar, mai ales, pentru preocuparea maladiva sau cointeresata a presei de-a promova cu consecventa acest personaj chiar atunci cand se sterge la fund cu morala, cinstea, legile statului , cu bunul simt si cu normele elementare de civilizatie, am citit cu greata acest articol. Sunt si sub impresia unei emisiuni de la B1 TV, la care invitat era tocmai intruchiparea moralei crestine,luceafarul Gigi Becali !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei