Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Cine are carte de vizită are parte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dezlănţuit ne este apetitul pentru cărţile de vizită, etern prilej de marketing şi de fudulie. Asistăm, zi de zi, la un adevărat desfrâu al cărţilor de vizită, ele apărându-ne în toată splendoarea: pictate, sculptate în marmură, placate cu gresie şi faianţă, iluminate stradal pe timp de noapte...

Indiscutabil, România este ţara cu cel mai impresionant număr de directori din lume, iar acest lucru este ilustrat corespunzător pe cărţile de vizită. Indiscutabil, chiar şi cel mai pricăjit dintre chioşcurile vânzătoare de sucuri şi acadele ţine în schemă o cârcă de directori, dintre care obligatoriu unul este director general, iar alţi doi sunt directori de imagine şi de relaţii publice sau, mai pe româneşte, de „public relations”. Impresionant!

 Prindem cartonaşul între degete şi-l citim, plini de respect: „Diplomat inginer”, „Barman şef doctor”, „Director logistică”, „Damă de comp. first class”. Iar alte persoane, cu snobismul ştiinţific mai bine mobilat, ne propun cărţi de vizită fluviu: ”acad. prof. univ. dr. ing. arh. col. rez.” Ocupaţii dintre cele mai futuriste sforăie prin faţa noastră, trântindu-ne văzul şi ştergând cu el podeaua.

Numele şi prenumele înscrise în actele oficiale nu mai au nicio relevanţă. Ele şed tupilate îndărătul titlurilor înscrise pe cartea de vizită, timide ca nişte elevi în prima zi de şcoală. Ca să nu mai vorbim că există şi identităţi dobândite colateral, pe baza rudeniilor de sânge sau prin alianţă, celebru fiind acel tată care se fălea pe cartea sa de vizită că a pus umărul la aducerea pe lume a lui Borcea de la clubul „Dinamo”.

Într-o zi cu soare pertinent, m-a oprit pe stradă un cunoscut, deosebit de încâlcit la vorbă şi la port. Părea că-şi pierduse la ruletă trei rânduri de somn, iar eu cam voiam să mă debarasez de el. După două-trei amabilităţi schimbate ca-ntre vechi luptători de gherilă, l-am întrebat cu se mai ocupă, iar el mi-a răspuns, cu o nesimţire ţanţoşă:

- Sunt şomer de lux!

Simţind că pregăteşte terenul pentru a-mi cere bani cu împrumut, i-am replicat, deosebit de înţepat:

-Şomer de lux??? Nu cred, arată-mi cartea de vizită!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cine are carte de vizită are parte.
 Vizualizări articol: 1070 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cine are carte de vizită are parte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei