Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Cu ce ar trebui să înlocuim afişele electorale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum vreo patru ani am fost, la Gura Humorului, la primul meci pe care handbaliştii suceveni îl disputau în prima divizie. Meciul se juca la Gura Humorului, pentru că Suceava nu avea o sală adecvată. Echipa se numea altfel, dar era condusă de acelaşi ... Petru Ghervan.

Punctele de suspensie din faţa lui Petru Ghervan nu au rolul de a crea cititorului un suspans, în aşteptarea numelui celui care antrena şi antrenează echipa. Aceste puncte de suspensie înlocuiesc zecile de adjective care ar fi trebuit să preceadă numele lui Petru Ghervan, adjective cum ar fi: talentat, ambiţios, optimist etc.

Revenind la meci, sucevenii jucau cu Uztel Ploieşti. Ai noştri, care păreau nişte copii în comparaţie cu adversarii, au dominat aproape tot meciul, au creat un adevărat spectacol prin fazele realizate, dar au pierdut pe final, când s-a simţit lipsa de experienţă.

La meci a fost prezent şi preşedintele FRH, marele Cristian Gaţu. După partidă, Gaţu nu mai prididea cu laudele la adresa jucătorilor suceveni, a jocului lor şi a muncii lui Petru Ghervan. Repet, handbaliştii suceveni fuseseră învinşi. Laudele lui Gaţu nu erau de complezenţă. El lăuda o echipă, un sistem şi nişte relaţii de joc, care duseseră la crearea unor faze de mare spectacol. Faze care, după cum spunea Gaţu atunci, îi creaseră nostalgii.

Cel poreclit “magicianul semicercului”, cel care acum 40 de ani îşi începea dominaţia în handbalul mondial, se declara vrăjit de jocul sucevenilor. Iar Gaţu a spus atunci că dacă se va continua pe această linie, handbalul sucevean va ajunge departe.

Dar, la sfârşitul acelui campionat, handbaliştii suceveni retrogradau. E adevărat că pierduseră mai mulţi jucători de valoare şi nu aveau nici o susţinere financiară. Nu aveau nici un sponsor şi, după cum îmi povestea pe atunci Petru Ghervan, unii jucători, studenţi fiind, nu aveau bani nici să-şi înlocuiască adidaşii rupţi.

A dat Dumnezeu ca echipa să fie preluată apoi de Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava. Au început să vină lângă echipă oameni inimoşi, cu bani, în frunte cu Viorel Nuţu, de la General Construct. Handbaliştii nu au mai avut grija adidaşilor rupţi sau a banilor de masă. A venit şi această locomotivă, numită Bibirig şi, ceea ce părea o glumă acum un an, s-a întâmplat: handbaliştii suceveni au ajuns în cupele europene.

Nu ştiu ce vor reuşi în cupele europene. Şi-au propus să treacă de două tururi. Poate vor reuşi, poate nu. Le doresc, sincer, să reuşească. Dar, la fel de sincer vă spun, puţin mă interesează, acum, acest lucru. Ce mă interesează, repet - acum, astăzi, este performanţa sucevenilor.

Un loc cinci, în faţa unor foste campioane ale României şi câştigătoare de cupe europene, echipe cu tradiţie, cum ar fi Dinamo Bucureşti sau Minaur Maia Mare. O calificare în cupele europene, care arată că se poate. Cu muncă, ambiţie, dăruire şi pasiune. Şi, evident, talent. Şi cu ceva bani, dar mult mai puţini decât la fotbal.

O calificare care ar trebui să-i facă pe cât mai mulţi oameni de afaceri să vină alături de echipă. Cu bani mai mulţi, sunt convins că, în 2 – 3 ani, handbaliştii suceveni s-ar putea bate pentru titlul naţional. O calificare cu care ar trebui să se mândrească toţi sucevenii, pentru că este echipa noastră, clădită aici, de oameni de-ai locului, de oameni care muncesc, de ani şi ani, pentru sportul sucevean.

Din păcate, această calificare, de fapt gloria acestei calificări, a trecut în planul doi, din cauza campaniei electorale. Dacă ar fi după mine, pe toate locurile de afişaj electoral aş lipi fotografii cu jucătorii suceveni şi cu antrenorii lor. Măcar pentru câteva zile. Pentru că, repet, mesajul acestei performanţe este că se poate. Cu muncă, dăruire, ambiţie, răbdare şi chiar încăpăţânare. Iar acest mesaj ar trebui să ajungă la toţi tinerii şi copiii noştri. Şi, de ce nu, chiar la noi, cei trecuţi de prima tinereţe...
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cu ce ar trebui să înlocuim afişele electorale.
 Vizualizări articol: 2328 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 8 voturi
Cu ce ar trebui să înlocuim afişele electorale3.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bv trimis de
(14 mai 2008, 11:20:12
Bravo,Tiberiu.Un articol excelent despre o performanta extraordinara.Baietii astia au adus o raza de lumina in cenusiul urbei.Bafta in continuare!
2.   In plina lupta trimis de
(14 mai 2008, 17:08:04
Un asemenea articol ne insenineaza dupa incrancenarea si lipsa de respect pentru adversar cu care ne intalnim acum , in plina lupta electorala. Felicitari sportivilor pentru performanta obtinuta, felicitari domnului Tiberiu Avram pentru continua preocupare de-a evidentia fapte meritorii din viata judetului!
3.   Emotinant si sfichiuitor articolul trimis de
(14 mai 2008, 17:59:20
Suceava are si asemenea oameni,dar din pacate,in fata ies toate scursurile politice(pentru care sunt bani "fara numar,fara numar") ce cheltuie nesimtit sume colosale pentru a-si expune mutrele idioate ca si sloganurile,. pe toate gardurile(citeste cladiri,stilpi de electicitate,etc.).E si meritul lui T.A. ca a adus in discutie asemenea subiect,dar cel care trebuie amintit si scris cu majuscule(palida consolare pentru munca depusa)este fara indoiala PETRU GHERVAN si ELEVII sai.Iarta-i profesore pentru neghiobia de care dau dovada(poate curind vor da si socoteala, de banii negrii cu miros de gainat, pe care-i arunca cumparind nu jucatori ,ci tradatori ,nu talente ,ci constiinte. Te asiguram ca-n ochii nostri,tu si ai tai jucatori sunteti presedintele si consilierii judeteni ai celor cu bun simt si dragoste de fair play. Peste niste ani,ei vor reprezenta BT,pe cind voi, aceeasi nazuinta de bine si demnitate Bucovineana. Mult respect pentru ce faceti si dispret pentru ceilalti !
4.   Neghiobie portocalie trimis de
(14 mai 2008, 18:33:27
Tineti-va bine,dragi bucovineni : ne mai stiind ce sa faca pentru a momi electoratul (si probabil cu banii furati),ce credeti ca le fata mintea PD-Laturilor ? Scot la iveala arsenalul greu,arma secreta ,cu care sa-i dea gata pe toti :cutiile de chibrituri inscriptionate cu sloganuri de-a lor[mai lipsea "feriti padurea de daunatori (fluturi si alte insecte)"si "folositi brichetele spre a menaja lemnul padurilor".Asa-i cind iti ia Dumnezeu (si) mintile putine pe care le mai ai,dar ma rog ,tot cu gindul la furat,inselat si cumparat mai iesi in decor.... P.S. Sper ca pe final sa ne dea gata pe toti cu ultima inventiesurpriseua inchistrite cu sloganuri si gaini vii cu esarfe(pancarde) la git p care sa scrie "Supravietuitoare a holocaustului aviar,ii datoram viata si ouale lui Flutur- Zarone ! Mergeti la urne si votati(si-n locul nostru)!Votati PD-Laturile,daca vretri sa traiti si voi..Jos coministii si securistii (lor),etc.!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei