Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolai: Comisia juridică va propune plenului Senatului o soluţie în cazurile Păcuraru şi Şereş

Miercuri, 14 Mai 2008 (15:03:54)

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai, a declarat, miercuri, că senatorii care cercetează cazurile Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş vor propune o soluţie plenului, şi nu se va proceda ca la Camera Deputaţilor, unde comisia a lăsat plenul să decidă.
  Nicolai a declarat, la finalul şedinţei de lucru de miercuri, că în mod categoric, senatorii nu vor aplica aceeaşi procedură ca la Camera Deputaţilor, privind raportul pe care îl vor întocmi în dosarele lui Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş, urmând a da o soluţie în cele două cazuri.

"Categoric nu vom aplica aceeaşi procedură ca la Camera Deputaţilor. Noi vom face un raport, ne vom spune opinia despre cauze şi vom informa plenul în cunoştinţă de cauză. Va fi un punct de vedere unitar, care se va lua prin vot. Am hotărât ca fiecare membru să voteze în secret, şi să dezbatem conţinutul raportului pe puncte, respectând procedura parlamentară", a declarat Norica Nicolai, referindu-se la faptul că, marţi, Comisia specială a Camerei a adoptat un raport prin care solicită plenului să se pronunţe asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale a lui Miron Mitrea. .

Ea a precizat că soluţia Comisiei juridice va fi supusă votului plenului Senatului, care va lua o decizie privind începerea urmăriii penale a lui Paul Păcuraru şi Codruţ Şereş.

"Vom propune plenului o soluţie, pentru că această comisie nu ia o decizie, ea propune plenului o soluţie iar Senatul, prin vot secret, va vota dacă începe urmărirea penală a celor doi miniştri", a explicat aceasta.

Norica Nicolai a mai anunţat că membrii Comsiei juridice au finalizat de studiat dosarul lui Paul Păcuraru, în cadrul şedinţei de luni urmând a se decide dacă se va promova o decizie şi se va înainta soluţia plenului înainte de alegeri.

"Dosarul Păcuraru l-am terminat de studiat, dar vor veni şi ceilalţi colegi să îl studieze şi vom stabili, luni, dacă vom lua o decizie înainte de finalizarea cazului Şereş, pentru că în cazul acestuia este un volum imens de studiu", a spus Norica Nicolai.

Ea a mai spus că tot luni, în plenul comisiei, se va decide dacă ministrul Paul Păcuraru va fi chemat la audieri.

În privinţa dosarului lui Codruţ Şereş, Norica Nicolai a afirmat că membrii Comisiei juridice au început studierea documentelor din acest dosar.

"Am studiat o parte din materiale şi vom continua să facem acest lucru luni, pentru că este vorba despre un volum foarte mare de documente care necesită a fi citite de către membrii comisiei", a spus Nicolai, adăugând că la şedinţă se va decide dacă se va aplica soluţia să nu fie citite toate documentele de către fiecare senator, profitând de faptul că au încredere unii în ceilalţi, în condiţiile în care dosarul Şereş cuprinde peste 30.000 de pagini.

Referindu-se la absenţa de la şedinţă a unor colegi, Nicolai a declarat că aceştia "vor trebui să vină, pentru că din păcate mulţi dintre ei sunt angrenaţi în campania electorală şi nu au participat la lucrări".

"Luni le-am cerut celor 11 membri ai Comisiei juridice să fie prezenţi, pentru a lua deciziile pe care le-am amintit", a spus Norica Nicolai.

Ea a mai spus că "nu s-a primit nici o cerere din partea altor colegi din Senat în afara celor din Comisia juridică pentru a vedea dosarele", dar "dacă doresc, sunt bineveniţi, în aceleaşi condiţii ca şi senatorii jurişti".

La şedinţa de lucru a Comisiei juridice au participat senatorii Norica Nicolai, Şerban Nicolae, Ion Bazgan şi Verginia Vedinaş.

Şedinţa a început în jurul orei 11.00 şi a durat aproximativ două ore.

DNA a cerut Senatului aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva ministrului Municii, Paul Păcuraru, iar Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a cerut tot acestui for legislativ aviz pentru declanşarea urmăririi penale împotriva lui Codruţ Şereş, fost ministru al Economiei, în două dosare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolai: Comisia juridică va propune plenului Senatului o soluţie în cazurile Păcuraru şi Şereş.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolai: Comisia juridică va propune plenului Senatului o soluţie în cazurile Păcuraru şi Şereş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei