Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 mai 2008 - Anul XIII, nr. 111 (3792)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agenţia de plăţi din agricultură începe să externalizeze din activităţi

Miercuri, 14 Mai 2008 (18:49:43)

Agenţia Naţională de Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie (ANARZ) va prelua de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) controlul cererilor de subvenţii pentru oi şi capre, care ar putea fi acordate în acest an pentru 6,5-7 milioane de animale, în creştere cu 20%.
  "ANARZ a realizat pentru anul 2008 o estimare cu privire la efectivul eligibil pentru prime pe cap de animal (ovine/caprine), rezultând un efectiv prognozat de 6,5-7 milioane de capete, în creştere cu 20% faţă de anul precent. În aceste condiţii, a fost perfectat un acord de delegare cu ANARZ conform căruia personalul din unităţile teritoriale ale acestei agenţii vor prelua activitatea de control pe teren pentru plăţile naţionale complementare la speciile ovine şi caprine", se arată într-un comunicat al APIA.

În baza acestui acord, angajaţii ANARZ vor verifica dacă fermierii deţin animalele pentru care au solicitat subvenţii.

Externalizarea va permite angajaţilor agenţiei să se se concentreze pe autorizarea, efectuarea şi contabilizarea plăţilor, cele mai importante atribuţii ale agenţiei, iar instituţia are în vedere şi externalizarea altor servicii, se spune în comunicat.

Acordul dintre APIA şi ANARZ este încheiat pentru anii 2008 şi 2009, iar controlul va fi realizat anual în intervalul 16 iunie-14 septembrie, după încheierea perioadei de depunere a cererilor.

În acest an, solicitările pot fi depuse în intervalul 1 mai-15 iunie la centrele judeţene ale APIA, sumele acordate fiind de 490 de lei pe cap la bovine şi 45 de lei pentru ovine şi caprine.

Controlul în teren este realizat numai pentru una dintre cele două scheme de plăţi, respectiv cea pentru oi şi capre.

Conform normelor europene, în perioada acordării subvenţiei la ovine şi caprine, în cazul României, controlul pe teren trebuie acopere întregul număr de animale pentru care au fost ceruţi bani.

"În 2007 controlul pe teren s-a efectuat pe un eşantion de 10% din numărul de cereri, anul acesta controlul va fi efectuat pentru 40%, iar în 2009 pentru diferenţa rămasă de 50% din cereri şi efectivul aferent", se arată în comunicat.

În cazul schemei de plată pentru bovine, agenţia realizează doar un control administrativ, pentru verificarea documentaţiei depuse.

Subvenţia pentru bovine este acordată crescătorilor care deţin cel puţin trei vaci, cu o vârstă de minim şase luni. Plata poate fi solicitată atât de crescătorii care au primit prime anul trecut, cât şi de cei care au înfiinţat exploataţii noi (pentru animalele deţinute la 31 ianuarie 2008).

Sprijinul pentru ovine şi caprine este dat pentru efective de minim 50 de oi, respectiv 25 de capre femele, care au împlinit un an până la data de 31 martie 2008.

Anul trecut au fost autorizate plăţi pentru 4,3 milioane de ovine şi caprine, din totalul de 4,88 milioane de capete pentru care a fost solicitată prima de 35 de lei. În ceea ce priveşte subvenţiile pentru bovine, acestea au fost acordate pentru un număr de circa un milion de animale.

Sprijinul face parte din schema naţională de plăţi pentru zootehnie, notificată la Bruxelles împreună cu alte forme de ajutor care pot fi aplicate pe o perioadă de trei ani de la aderare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia de plăţi din agricultură începe să externalizeze din activităţi .
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Agenţia de plăţi din agricultură începe să externalizeze din activităţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei