Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatul Loteriei cere Guvernului să aprobe repartizarea unei părţi din profit către salariaţi

Miercuri, 16 Aprilie 2008 (19:36:04)

Sindicatul Naţional Hermes, care reprezintă angajaţii Loteriei Române, intenţionează să organizeze săptămâna viitoare acţiuni de protest în Bucureşti, dacă Executivul nu va aproba, în următoarea şedinţă, ordonanţa care permite personalului companiei să încaseze până la 10% din profitul net pe 2007.
  "Avem în vedere că Loteria este cea mai importantă companie de stat din România, iar salariaţii ei au cele mai mici venituri din cei angajaţi la companiile de stat. Sindicatul va trece la un program de proteste împotriva Guvernului dacă nu se adoptă proiectul ordonanţei de urgenţă care vizează împărţirea către salariaţi a 10% din profit, dar nu mai puţin decât salariul mediu brut pe companie, respectiv 1.400 de lei", a declarat vicepreşedintele organizaţiei sindicale, Călin Cociş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Programul acţiunilor de protest va fi elaborat joi, 17 aprilie, prin consultări între membrii Consiliului Naţional al sindicatului. Prima acţiune va fi pichetarea sediului Guvernului în zilele dinaintea Sărbătorilor de Paşte, după care ar putea urma unele proteste "mai dure", a afirmat Cociş.

"Vom fi nevoiţi să ieşim în stradă pentru că dacă nu o vom face, se va depune bilanţul, acesta va fi repartizat prin hotărâre AGA şi apoi nu vom mai avea ce face pentru salariaţii companiei", a mai spus liderul sindical.

Ministerul Economiei şi Finanţelor a prezentat, în luna ianuarie, un proiect de ordonanţă de urgenţă care stabilea ca salariaţii Loteriei Române să aibă dreptul să primească până la 10% din profitul net aferent anului 2007, estimat la 148,54 milioane de lei, procedură utilizată şi în perioada 2001-2004.

"Prin prezentul proiect de ordonanţă de urgenţă a Guvernului se va realiza eliminarea caracterului discriminatoriu aplicat Companiei Naţionale Loteria Română SA şi alinierea acestei companii la schema general valabilă pentru toţi ceilalti agenţi economici din economia naţională, în ceea ce priveste participarea salariaţilor la profitul net al companiei, prin repartizarea unei cote de până la 10% din profitul net, dar nu mai mult de nivelul unui salariu de bază mediu lunar realizat la nivelul agentului economic în exerciţiul financiar de referinţă (2007, n.r.)", se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Finanţele au arătat astfel că revin la alocarea unei cote de 10% din profit pentru salariaţii Loteriei Române, prevedere introdusă în 2001 şi eliminată în 2005. Ultimul an în care angajaţii au primit sume alocate din profit a fost 2004, din câştigul aferent anului 2003.

Loteria Română estimează pentru 2008 o diminuare cu 10% a profitului net faţă de anul trecut, la circa 135 milioane de lei, ca urmare a creşterii cheltuielilor cu aproape 18%, la 1,13 miliarde de lei, din care 736 milioane de lei sunt înscrise, în bugetul companiei, la rubrica "alte cheltuieli", şi sunt destinate acordării de câştiguri la jocurile organizate de Loterie.

În 2007, compania a obţinut un profit net 148,39 milioane de lei (44,46 milioane euro), în creştere cu 21% faţă de anul precedent, la venituri totale de 1,14 miliarde de lei (341 milioane de euro), mai mari cu circa 18% faţă de valoarea înregistrată în 2006.

Loteria Română este deţinută în totalitate de stat, prin Ministerul Economiei şi Finanţelor, şi are peste 3.000 de angajaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatul Loteriei cere Guvernului să aprobe repartizarea unei părţi din profit către salariaţi.
 Vizualizări articol: 1283 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatul Loteriei cere Guvernului să aprobe repartizarea unei părţi din profit către salariaţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei