Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cavalerul negru

Duduman, găinării cu bilete la ordin neonorate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Problemele cu Fiscul ale SC MES SA şi ale directorului Dumitru Duduman s-au extins ca o pecingine.

În afara datoriilor imense către bugetul de stat, firma condusă „rentabil” de Dumitru Duduman are datorii şi către diverşi furnizori sau firme care au prestat servicii faţă de SC MES SA Suceava. Profesionalismul directorului Duduman şi faptul că firma ar merge bine sunt contrazise de realitate. Altfel nu s-ar putea explica de ce SC MES SA Suceava nu este capabilă să achite datorii de 46 de milioane de lei vechi, o sumă infimă pentru un agent economic de o asemenea importanţă.

Este vorba de datorii vechi de un an de zile, care trebuiau achitate cu bilete la ordin semnate personal de directorul Dumitru Duduman.

În baza unor relaţii comerciale privind activităţi de transport, SC M-System SRL Rădăuţi a primit de la SC MES SA Suceava două bilete la ordin. Primul a fost emis pe 26 ianuarie 2007, iar al doilea pe 2 martie 2007. Ambele bilete trebuiau onorate după aproximativ 30 de zile de la data emiterii, iar suma în discuţie era de 8 milioane de lei vechi într-un caz şi de 38 de milioane de lei vechi în cealaltă situaţie.

La termenul scadent, reprezentanţii firmei din Rădăuţi au avut surpriza să constate că nu-şi pot încasa banii pentru serviciile prestate.

Firesc, s-a ajuns la executorul judecătoresc, care a trimis somaţii către SC MES SA Suceava. Cum datoriile nu au putut fi stinse nici în acest mod, următorul pas este executarea silită imobiliară.

În cursul zilei de ieri am încercat să luăm legătura şi cu directorul SC MES SA Suceava, însă Dumitru Duduman nu a putut fi contactat, în ciuda insistenţelor noastre.

 

Licitaţia pentru vânzarea bunurilor SC MES SA, pe 5 mai 2008

Grosul datoriilor este însă către bugetul de stat şi băncile care au creditat SC MES SA Suceava pentru afacerile „profitabile” coordonate de directorul Dumitru Duduman.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava a şi publicat deja anunţul pentru vânzarea unor bunuri mobile şi imobile aparţinând SC MES SA Suceava.

Potrivit acestui anunţ, Fiscul urmează să vândă în cadrul unei licitaţii, care va avea loc pe data de 5 mai 2008, clădiri în suprafaţă totală de 17.591 mp, preţul de pornire fiind de 8,37 milioane de lei (83,7 miliarde de lei vechi).

De asemenea, pentru suprafaţa de 21.690 mp, reprezentând teren incintă aferent construcţiilor şi curţi interioare, inclusiv căi de acces, platforme tehnologice, reţele de utilităţi şi spaţii verzi, Fiscul va organiza licitaţie, preţul de pornire fiind de 9,88 milioane de lei (98,8 miliarde de lei vechi).

În total, datoriile SC MES SA Suceava către bugetul de stat se ridică la 6,4 milioane de lei (64 de miliarde de lei vechi), iar suma totală datorată de firma condusă de Dumitru Duduman este de 17 milioane de lei (170 de miliarde de lei vechi).

 

Duduman a avut grijă să vândă o parte din bunurile societăţii

Bunurile care vor fi scoase la licitaţie reprezintă doar o parte din averea pe care SC MES SA Suceava o avea acum câţiva ani.

În cursul anului 2006, în timp ce beneficia de eşalonări la plata datoriilor către bugetul de stat, Dumitru Duduman şi acoliţii săi din Consiliul de Conducere au vândut o parte din bunurile societăţii. Printre cumpărători s-a numărat şi SC Machines Wood&Metal SRL Suceava, firmă la care acţionari sunt Dumitru Duduman, cu 50%, fiul acestuia, Andrei Duduman, cu 20%, şi Gelu Gafenco, cu 30%.

Deşi evidenţele arată că firma SC Machines Wood&Metal SRL Suceava a acţionat ca o căpuşă, Dumitru Duduman pozează ca un binefăcător al SC MES SA.

De altfel, acesta nici nu s-a jenat să recunoască legăturile între fabrica pe care o conduce şi cea la care este acţionar. Aşa se face că MW&M are de primit de la SC MES SA peste 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), iar o bună parte dintre angajaţii SC MES SA, 105 din 130, au fost preluaţi de noua firmă înfiinţată de familia Duduman.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duduman, găinării cu bilete la ordin neonorate.
 Vizualizări articol: 1093 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Duduman, găinării cu bilete la ordin neonorate4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lamentabil trimis de
(16 apr 2008, 13:02:36
Hai fetito laso mai moale ca esti penibila de acum, se vede clar ca esti platita puternic sa mananci kakat. cand vii prin fabrica sa-ti rupem picioarele ??
1.1  RE: Lamentabil trimis de
(16 apr 2008, 15:03:26
daca studiezi limbajul folositde tine, s-au mai detailat daca studiez limba ta are aceea-si forma ca KURU lui dudu ca pre mult i-l lingi la Btosani o sa deveniti identici.

asshole
1.2  RE: Lamentabil trimis de
(16 apr 2008, 18:16:07
Ba nu se repeta deloc. Chestia cu biletele la ordin neonorate este absolut noua. Potrivit codului fiscal pentru astfel de fapte semnatarul ordinelor trebuia sa fie de mult in puscarie. Tot in premiera este chestia cu licitatia a carei data este foarte aproape. Sa vedem inventarul bunurilor scoase la vanzare si vom intelege cat a mai ramas din MES "nevalorificat" de Duduman. E clar ca Dana Humoreanu e foarte bine documentata si fiti siguri ca fiecare vorba a ei are in spate dovezile fara de tagada. Cred ca va urma un adevarat serial cu ticalosiile acestui director pentru ca sunt tare multe. Nota 10 pentru curajul si profesionalismul jurnalistului care dupa atatia ani demasca in sfarsit jigodia care a pus la pamant fabrica fanion a judetului.
1.3  RE: Lamentabil trimis de
(16 apr 2008, 19:59:35
hahaha... fabrica fanion a judetului care in 89 producea numai pe stoc, iar in 90 nu mai avea nici bani sa puna motorina la utilitare... penibiluleeeee trezeste-te ca din cauza asta poate esti acum somer... opune-te instinctului de turma, daca nu vrei sa fii o simpla dobitoaca!
1.4  RE: Lamentabil trimis de
(16 apr 2008, 20:57:40
Nici macar tragi-comic nu esti, ci numai demn de toata mila si compasiunea. Tu de fapt n-ai nici o vina ca ai aparut pe lume doar dintr-un accident de prezervativ comunist din ala de pe stoc. Ce sa stii tu decretzelule despre istoria MES, despre specialistii pe care ia avut fabrica asta, multi din ei inca in functii importante in targul asta, despre masinile speciale si la tema, despre scoala de viata pe care a reprezentat-o IMUS-ul. Tu in 1989 te jucai in tarana, paduchiosule si nu erai in stare sa spui mai mult de "mama...pishu...caca" in Barjeniul copilariei tale. Daca te tot intorci in 1990, apoi sa stii ca pe vremea aia tactu nu stia sa ceteasca un desen tehnic si nu stia boaba de limbi straine. Au fost unii si altii care l-au tot invatat cate un pic din fiecare, cat a putut si el prinde saracu' ca e la fel de prost mobilat la mansarda ca si tine, cacacios de bani gata ce esti tu. Instinctul de turma e numai la voi la MWM bouleanule, cultivat de mata si tactu si de tine.
1.5  RE: Lamentabil trimis de
(16 apr 2008, 21:44:16
Pai cam la asta se pricep "cititorii" lui Duduman: sa rupa picioarele scriitorilor...
2.   Laudabil demersul d-rei humoreanu trimis de
(16 apr 2008, 13:23:53
dardaie izmenele pe dudumani.... putorilor...la puscarie cu voi!!!
3.   Ziarista de doi lei trimis de
(16 apr 2008, 13:30:21
jurnalista de doi bani, te repeti de cateva zile cu aceleasi chestii, esti in criza de inspiratie, se pare ca profesia de jurnalist a cam inceput sa dispara, important este comisionul, si tu daca primesti de ce nu ai scrie, ce importa pentru cine, pentru oameni de doi bani ca tine. nu faci decat sa le copii, le mai adaugi cate o fraza si da-i drumul, pentru analfabetul care te comanda este bun si asa, iar tu daca ai buzunarul plin de ce nu,
4.   Coruptie trimis de
(16 apr 2008, 14:50:09
I-mi povestea DUDU MAN = [KAKAT DE OM] cind era grajdar minca din troaca de la porci si un porc mai mare decit el la muscat ca-i minca barabulele, se vede si acum urmele pe fata lui de porc, la cotet cu purceii dudu, nu merita sa li se dea functii de raspundere ei le trnsforma in interes propriu.

FELICITARI... DANA HUMOREANU PT. ARTICOL ve-i fi exemplu pt. multi ziaristi
4.1  RE: Coruptie trimis de
(16 apr 2008, 16:56:50
Vai de limba romana cu niste comentatori ca tine :imi se scrie legat, l-a muscat nu "la muscat" , vei fi exemplu nu "ve-i fi.." . Stati in banca voastra si nu mai aruncati laturile pe forum!
5.   Tepuiala trimis de
(16 apr 2008, 20:35:17
Duduman este un tepuitor,si cred ca daca are posibilitate ar tepui-o si pe maica-sa pentru ca la ''inzestrat "cu putina materie cenusie,inlocuind-o cu ceva urit mirositor,care se resimte de la distanta (uitativa cu atentie si la forma capului),se cunoaste ca este plin cu KaKat expirat.Practica neonorarii Biletelor la Ordin sau chiar a C.E.C.-urilor fara acoperire il caracterizeaza,iar sumele corespunzatoare de bani i-a folosit in interesul propriu!!!!!!,ignorind totul din jurul lui.!!!!!
6.   Satra ceangailor trimis de
(16 apr 2008, 20:46:17
M-am interesat,si am aflat ca dudu man se trage dintr-o satra de Tigani Sangai care s-au stabilit la poalele muntilor din apropiere de Bacau (de fapt intre Neamt si Bacau)!!!!!,ce pretentii sa mai avem noi Sucevenii-Bucovineni!!!!
7.   Sau ai... trimis de
(17 apr 2008, 10:50:20
picat in plasa lui leonte si te-a insamintat si pe tine , ca pe celelalte stoarfe care s-au perindat prin patul lui ??? ca acel taur comunal , cind era intrebat de oameni de salar , raspundea cu dispret :``Da ce, ai ramas in banii de la fabrica ???`` sau serban, care desi era in consiliul de administratie , raspundea ``ca nu e treaba lui``!!!

iar acele lepadaturi de ``specialisti`` din bazar : voi va comparati cu Grabo , care intr-adevar era specialist ???? vindeti in continuare rulmenti uzati si potcoave de la cai morti si nu-l mai muscati de fund pe duduman !!! Hai sictir !!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei