Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Curaj

Primăria Suceava contractează azi cel mai mare credit pentru modernizarea oraşului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cel mai mare credit din istoria post-decembristă a municipiului Suceava va fi contractat astăzi. Primarul de Suceava, Ion Lungu, semnează, în această dimineaţă, în numele oraşului, contractul cu firma austriacă Dexia Kommunalkredit în vederea finanţării emisiunii de obligaţiuni municipale.

Primăria Suceava va emite obligaţiuni municipale în sumă de 50 de milioane de lei, adică aproximativ 15 milioane de euro, bani care vor fi utilizaţi la finanţarea mai multor investiţii, cum ar fi termoficarea, canalizarea, extinderea reţelei de gaz metan în Burdujeni-sat, precum şi pentru cofinanţarea unor proiecte finanţate din fonduri structurale.

„Sunt banii necesari pentru a doua modernizare a oraşului şi vă asigur că nu voi cheltui din aceşti bani în acest mandat, îi va cheltui viitorul primar, viitorul consiliu local. Aşa mi se pare corect, nu vreau să fie interpretat că cheltuim aceşti bani mulţi în campanie electorală pentru că aceştia trebuie foarte bine cheltuiţi, foarte bine chibzuiţi”, a afirmat primarul Ion Lungu.

El a ţinut să precizeze că acesta este cel mai mare împrumut al municipalităţii după 1990, cu care urmează să fie făcute investiţii importante în municipiu şi a reamintit că, în 1895, primarul Sucevei din acea perioadă, austriacul Franz-Cavaler de Loges, a făcut un împrumut de 1,5 milioane de coroane pentru electrificarea oraşului, construcţia canalizării, a unui apeduct şi îndiguirea râului Suceava. “Iată că peste ani discutăm despre a doua modernizare a oraşului, a doua reconstrucţie. Este cel mai mare împrumut pe care îl face primăria Suceava după Revoluţie”, a afirmat Ion Lungu.

Consiliul Local Suceava a aprobat în luna septembrie 2007 solicitarea primarului Ion Lungu, în vederea emiterii de obligaţiuni municipale, urmând ca fiecare proiect ce va fi finanţat din aceste fonduri să fie supus aprobării consilierilor locali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava contractează azi cel mai mare credit pentru modernizarea oraşului.
 Vizualizări articol: 1624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.2 din 5 voturi
Primăria Suceava contractează azi cel mai mare credit pentru modernizarea oraşului3.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   CREDITAREA OPERATORUI DE GAZ E.ON. trimis de
(16 apr 2008, 11:27:28
LEGEA GAZELOR NR.351/2004 SPUNE CLAR CA OPERATORUL DE GAZE FACE FINANTARI PENTRU EXTINDERI DE CONDUCTE PENTRU A ALIMENTA VIITORII CONSUMATORI, CACI PRETUL ACESTOR INVESTITII E PRINS IN PRETUL GAZELOR PE CARE IL PLATIM. E.ON. GAZ ARE UN MARE PROFIT PE CARE SUB DIFERITE FORME (CONSULTANTA TEHNICA, PROGRAME, ETC. IL TRANSFERA LA SOCITATILE PATRONILOR DIN GERMANIA, IAR NOI PLATIM IN PROSTIE GAZUL SI LE MAI FACEM DIN BANII PUBLICI SI EXTINDERI DE RETELE SI MAI ALES IN ORASE UNDE CONSUMATORII SUNT UNMUL LINGA ALTUL. BRAVO ASA GINDIRE. AU LUAT TOATE RETELELE FACUTE DIN BANII NOSTRI, EI NU AU INVESTIT NIMIC SI LE MAI FACEM RETELE IN CONTINUARE, IAR VIND GAZ LA ACELASI PRET MARIT. IAR ACUM MAI CER O MARIRE DE 19%, AU GASIT PROSTII. CU TOATE CA PRETUL GAZELOE AR FI TREBUIT 5 ANI DE LA PRIVATIZARE SA FIE CU 15% MAI MIC DECIT CEL STABILIT DE A.N.R.G.N., DAR EI AU UN PRET MAI MARE DECIT SOCIETATILE-OPERATOR DE GAZE ROMINESTI CARE AU FACUT TOATE RETELELE DIN BANI LOR PRIVATI SI FAC IN CONTINUARE.URA
1.1  RE: CREDITAREA OPERATORUI DE GAZ E.ON. trimis de
(16 apr 2008, 11:34:37
Corect fratele meu!

Ai dreptate dar daca suseveanul pune botul la Lungu si Flutur ce sa- faci. Le iese si lor ceva de aici, asta-i clar.

Nu ca ceilalti ar fi mai buni ....
2.   Lauda trimis de
(16 apr 2008, 11:30:34
Nu stiam ca a face un imprumut este motiv de lauda! Auzi la el se lauda ca "...este cel mai mare �mprumut pe care �l face primaria Suceava dupa Revolutie"!

Uite, d-le primar si eu am cu ce ma lauda.

Azi am dat langa Petromul din Obcine in una dintre cele mai adanci gropi din Suceava. Si cand aveti de gand sa astupati graoapa (dunga infundata cu pavele) din dreptul Rompetrolului. Vad ca mai intai faceti marcajele si dupa aceea marcati.

Oricum marcaj ca vai de capul lui. S-a marcat peste mucuri de tigara, petris gropi.

Vai de capul lui!

2.1  RE: Lauda trimis de
(16 apr 2008, 19:48:55
ba voi creca puteti face din c a c a t bici la cat va dati rotunzi in comentarii
3.   Consumator de gaz. trimis de
(16 apr 2008, 11:35:04
Ce investitie trebuie pentru gaz-metan,,,,,,in cel mai scurt timp toata lumea saraca trece la sobe si centrale pe lemne ?avem cel mai scumpa viata din toata europa si gaz etc.ajungem cat de repede de unde am plecat mai putin cei bogati.
4.   E.ON.GAZ - SUBVENTIONATA trimis de
(16 apr 2008, 11:39:34
DACA MUN. SUCEAVA ARE UN OPERATOR DE GAZE DE CE NU ESTE OBLIGAT DE PRIMARIE SA-SI FACA RETELE PENTRU TOTI CONSUMATORI DORNICI DE A-SI INTRODUCE GAZE, CACI DE LEGEA GAZELOR NR.351/2004, ESTE OBLIGAT. DE CE NU SE ADRESEAZA PRIMARIA SI CONSUMATORII LA A.N.R.G.N. AUTORITATEA COMPETENTA. DE CE SE SUBVENTIONEAZA ACEST OPERATOR DE CATRE PRIMARIE DIN BANII PUBLICI, BANI CARE SA POATA FI FOLOSITI LA SCOLI, GRADINITE, SPITALE, STRAZI, TROTUARE, ETC. SAU E CEVA ROST DE COMISIOANE, FINANTARI DE PARTIDE PENTRU CAMPANIE ELECTORALA. UNDE ESTE DEDESUPTUL. ADRESATIUVA LA www.anrgn.ro si veti vedea ca se subventioneaza o socitate-operator privat, care prin inginerii financiare duce profitul f.f. mare in tara lor GERMANIA LA SOCITATI MAI MICI PRIN CONTRACTE DE CONSULTANTA, DESTEPTATIVA E TIMPUL, SI MAI ALES CONDUCATORILOR. DACA NU E COMPROMIS, ATUNCI STUDIATI LEGILE SI STOPATII ACEST TIP DE SUBVENTII A OPERATORILOR. DESTEPTATIVA SI VOI ALEGATORII SI STOPATI FRAUDA CU IZ SERVITA DE ALESI
5.   Investitii trimis de
(16 apr 2008, 11:44:55
Fondurile ar trebui investite in functie de colectarea taxelor si impozitelor locale ( de exemplu daca in cartierul Obcini s-au colectat cele mai multe dintre darile locale , atunci si investitiile din acest cartier ar trebui sa fie mai mari decat in celelalte zone ).In ultimul timp majoritatea fondurilor s-au dus pe Burdujeni si nu cred ca acolo se strang aceste taxe. Sa nu uitam zona Zamca unde strazile sunt deplorabile si de ani de zile nu s-a facut nimic. La fel locurile de joaca pentru copii sunt foarte putine si mizerabile ( ex. locul de joaca din spatele blocului cu OJPC ).
6.   Investitii trimis de
(16 apr 2008, 12:03:51
De cativa ani se tot vorbeste de investitii, fonduri, proiectul "utilitati si mediu ...", dar orasul e in paragina si din rau e tot mai rau. Sunt multe exemple: strazi jalnice, cica se reface parcul din centru si de fapt se carpeste pe ici colo la fel si esplanada Casei de Cultura, locuri de parcare nu, ce sa mai vorbesti de reparatii capitale sau constructii noi, si multe altele.Pai sunt strazi prin Suceava care nu au canalizare, chiar si in comunele din jurul Sucevei lipseste canalizarea, gazul si se stie ca se dezvolta foarte tare.Pai in unele comune e trasa retea de gaze de mult dar gaz nu se poate, e greu de dus la capat ceva.Sigur o investitie mare se face in timp dar tare mi-e teama ca vom avea mult timp un oras prafuit, neglijat si vopsit si varuit ici colo asa de amageala.

As mai spune cate ceva...

Cred ca si altii...
7.   Utilitati trimis de
(16 apr 2008, 12:07:52
Apuca-te domnule primar si investeste ca nu e timp de pierdut! Adu utilitatile in Cartierul Tineretului ca a trecut prea mult timp de cand asteptam! Stau casele terminate si nici macar electricitate nu este.
8.   De un amarat trimis de
(16 apr 2008, 13:31:32
Domnule primar rusine sa-ti fie... Am fost ieri in audienta la d-lui si avea o greata pe el de parca am venit la furat de la masa de acasa... am stat 5 min din care 4 a vorbit la telefoane... la partid. Rusine sa-ti fie... in sfarsit ii dau dreptate lui Dontu... si restu... Mai asteapta voturi! Dracu sa te voteze de-acum!
8.1  RE: De un amarat trimis de
(16 apr 2008, 16:24:27
Asa e Lungu plin de greata de cand sta pe tronul Sucevei. Marele tribun nici sa paseasca bine pe strada nu mai poate de ingamfare. Audiente???? Hm!!!!! Isi bate joc de oameni , gaseste raspunsuri numai de el intelese, si omul pleaca cum a venit. Si eu am fost candva in audienta si m-a tratat cu sulfat de sictir, si balbe. La ce te asteptai de la basinosul asta analfabet??????? Sa-ti rezolve o problema fara sa-i iasa ceva????? Trebuia sa intri la el prin cineva, cu recomandarea in plic si atunci sa vezi cum lasa telefonul.
9.   Orasul nostru trimis de
(16 apr 2008, 14:37:33
Felicitari d-le primar ! orasul are nevoie de modernizare; suntem locuitori ai Sucevei, dorim sa avem un oras modern, european; personal sunt convins ca in mandatul dvs. urmator se vor produce multe schimbari in bine.
9.1  RE: Orasul nostru trimis de
(17 apr 2008, 10:15:29
Nu stiu matale de ce esti profesor dar de stiinte exacte sigur nu!

Esti cumva si suplinitor ? Vezi ca te faci de kakao in fata elevilor!

Hai sa te invat putina aritimetica elementara!

Daca ieri 0 X 0 = 0 peste 4 ani tot atata va da!

Si acum explicatia pe intelesul matale!

Daca Lungu nu a facut ninika in 4 ani si daca in urmatorii 4 ani va face dublu cat a facut in astia 4 care au trecut, oare peste 4 ani care va fi rezultatul ?

Iti spun tot eu: Ninika X Ninika tot un Ninika da !

Tema pt acasa:

Ex.1) Cu cine vom vota de ziua copilului ?

10.   Trebuie oameni sufletisti pentru oras! trimis de
(16 apr 2008, 14:54:05
Prerea mea este ca Sv. este mizerabila, fara saptii VERZI, nori de praf pe sosele, mizerie peste tot ... Trotuarele si soselele distruse ca dupa razboi, cine le mai repara?,..... ca masinile intra cu totul in gropi, etc!

La vot este necesar sa mergem cu totii ca sa putem alege cu advarat pe cineva care sa ne faca multumiti

Va intreb frumos, ati fost in Bacau, in Piatra Neamt? Ati vazut ce a facut Stefan acolo de cind e primar, ce parere aveti? La Suceava se folosesc de functii pentru aranjamentele personale.

11.   Lungu o sa ne bage in mari probleme trimis de
(16 apr 2008, 15:06:35
Lungu zice: DUPA MINE, POTOPUL, cum a zis si Ludovic al XV-lea (bineinteles intre taran si rege nu exista nico asemanare). Cu alte cuvinte, lungu se imprumuta in numele orasului iar apoi nu-l mai intereseaza ce se intimpla, ca el de la 15 iunie pleaca din primarie. Frumos gest lungule, tocmai acum inainte de alegeri sa faci miscari majore, in speranta ca vei fi votat. Esti un gunoi votat de prosti si incuiati. Din fericire, astia sunt mai putini pe zi ce trece, ca oamenii se informeaza si afla care e treaba cu tine si hotiile tale, primar de doi bani!!!!!!!
12.   Nu v-ati prins de ce imprumuta el bani... ha ha!!! trimis de
(16 apr 2008, 15:27:14
grohacul imprumuta bani ca sa ii castige firma lui frate-su atunci cand o sa ia lucrari in subantrepriza... cumva el modernizeaza orasul, insa rambursarea banilor o facem noi cetatenii prin plata atxelor si impozitelor. oare dobanda la credit cine o suporta? taranul se lauda ca el e bun gospodar, dar un bun gospodar nu se imprumuta cu asa lacomie... dar asa cum am spus la inceput, stim noi de ce se imprumuta!!! nu-l mai votezi pe grohac!!! o sa votez cu oricine va fi cu prelipceanul in turul 2!!!auzi la el... subantrepriza!! nici macar nu a negat!! hai pa....
13.   Pt. primar trimis de
(16 apr 2008, 16:16:40
Pai de ce sa se imprumute anul acesta ,cand anul trecut a trimis inapoi fonduri nerambursabile???? Simplu. La fondurile nerambursabile controlul asupra banilor investiti este strict si orice schimbare cat de mica de proiect trebuie avizata de o comisie ( ingineri, consultanti etc.) fapt care ingreuneaza supralicitarea lucrarii, deci nu prea le iese cat ar trebui ,adica 50% din costul proiectului. La imprumut...... lasa-ma Doamne ,pot sa faca ce vor cu banii ca nu-i intreaba nimeni. Mai sapa doua gropi, mai asfalteaza la rece, mai paveaza un trotuar si s-au terminat banii< iar noi ramanem buni de plata, impozitele le va scumpi , vor aparea noi taxe locale s.a.m.d. pentru ca orice credit trebuie platit. Vai mama noastra cu asa gospodari!!!!!!!!!!!!!!!
14.   Interesanta alegere trimis de
(16 apr 2008, 16:51:48
foarte interesanta alegere: o banca facuta in 2005, cu o valoare de piata de 100 de milioane de euro, reprezentata in romania printr-un srl. foarte interesant! poate ca dl. lungu ar dori sa ne spuna cite ceva despre acest credit (dobinzi, termen de rambursare, etc...). poate ca ar trebui sa ne spuna si de ce nu a ales o banca romaneasca.

trecind peste faptul ca e un credit dubios, care miroase a finantare pentru campania electorala, pe care din nefericire il vom plati tot noi, ce ma frapeaza e vagul in care este invaluita destinatia acestor bani. dl. lungu vorbeste despre niste proiecte in general, nu de chestiuni concrete, pentru care exista deja proiecte detaliate. probabil, peste un an, nimeni nu-si va mai aminti nimic...

repet: singura solutie ar fi un independent, asa ca in sibiu.
14.1  RE: Interesanta alegere trimis de
(16 apr 2008, 23:57:09
suceveni ve ti da bani prin impozite unde nu trebuie,orasul e plin de gropi si praf,mi e scarba de cei care isi bat joc de acest oras
15.   CLANUL LUNGU DIN PRIMARIE trimis de
(16 apr 2008, 17:29:05
ALTI BANI PUSI DEOPARTE DE EXCROCII DIN PRIMARIE . BINEINTELES IN BUZUNARUL LOR MARE CIT CASA POPORULUI . - LUNGU , CIUTAC SI ALTII -
16.   Beacs trimis de
(16 apr 2008, 18:26:37
bai lungule ce tot o tragi cu investii acu in prag de alegeri? stie toata lumea ca esti un infect. campania trecuta ai luat-o de-a lungul george enescului si le-ai promis la aia vrute si nevrute, acu pe astia nu-i mai pacalesti si te duci la aia din burdujeni si obcini, si te lauzi ba ca le-ai dat apa ba ca le pui trotuare doar doar ca te-a crede careva . FAC UN APEL SUCEVENI DACA VRETI SA AVETI INTR-ADEVAR UN ORAS EUROPEAN NUUUUUUUUUUUUUUUUUU- L MAI VOTATI PE LUNGU . HAI SA VEDEM CUM E CU ALTUL, CA VA SPUN EU ASTA NU S-A SATURAT
16.1  RE: Beacs trimis de
(17 apr 2008, 00:37:56
De acord cu napoleon. Votez pe oricine intra in turul 2 contra lui lungu!!!
16.2  RE: Beacs trimis de
(17 apr 2008, 10:43:53
Nu va exista turul 2. Garantat!
17.   Pentru cititori trimis de
(16 apr 2008, 19:00:46
1-pentru un fraier- fondurile nerambursabile au venit la o anumita data si trebuiau cheltuite pina la o anumita data.daca au venit carcotasii tai si au contestat licitatiile pana la nesfirsit termenul a trecut si banii au plecat inapoi.

2-gaseste un alt primar in locul la asta si ai sa gasesiti Suceava dupa 4 ani ca Berlinul in 1945,

3- raspunde sau propune un primar mai competent?
17.1  RE: Pentru cititori trimis de
(16 apr 2008, 21:14:18
Gresit. Eu nu am carcotasi si nici macar nu fac parte din vreun partid politic, in schim sunt foarte bine informat. Fondurile au plecat pentru ca nu au avut ce prezenta, nu au avut proiecte viabile, desi se stia ca vor veni acesti bani. Uitati-va la Johannes de la Sibiu ce a facut cu fondurile primite de la Forumul German si nu numai. In 8 ani de mandat a schimbat total Sibiul .Cinste lui!!!! Lungu nu va putea sa ridice Suceava la nivelul multor orase di Romania niciodata. Ne trebuie un om care sa vrea sa faca ceva si pentru noi cei din capatul tarii.
18.   Pentru dontisti trimis de
(16 apr 2008, 19:02:58
cat de bine il cunoasteti pe Dontu? Stiti cine e , cine a fost si ce va sa fie?

18.1  RE: Pentru dontisti trimis de
(16 apr 2008, 20:54:25
Dontu e un om simplu crescut doar de mama si pe vremuri era sufletul petrecerilor. Asta se intampla in anii 1987-1990. Era un tip foarte inteligent deloc ingamfat, chiar ne facea placere sa mergem la petrecerile unde era invitat si el. Acum nu mai stiu nimic decat ce se scrie in presa . Anii au trecut si fiecare si-a vazut de drumul lui. Pacat ca s-a bagat in mocirla asta a politicului. La capacitatea lui putea face cariera si pe alte planuri. Eu ii urez succes, desi.............
18.2  RE: Pentru dontisti trimis de
(17 apr 2008, 10:40:44
Ura, hai sa votam cu unul a carui imagine este de "sufletul petrecerilor".
19.   2tepari trimis de
(16 apr 2008, 20:58:18
ce tot atata se c a c a pe el domnul primar ca modernizeaza ca face ca trage acum pe ultima suta de metri se gandeste sa faca ceva ca pana acum fix pix si el si frate su de la salccea alt retardat spuneti-ne domnule primar cand v-ati apucat de facultate anul trecut parca dar stati la latino cu toti infractorii si trageti din tigara ca din ....daca nu stiti sa fumati lasati tigarile ca tutunul dauneaza grav sanatatii.sper sa nu mai ajungeti la carma sucevei niciodata si nici fratele dvs ca sunteti niste corupti
19.1  RE: 2tepari trimis de
(17 apr 2008, 00:41:03
Ai uitat sa il pui pe lista pe fratisu geaman, Costica, care a primit lucrari de 30 de miliarde in subcontractare...si Lungu a replicat ca firma lui fratisu e firma buna si face treaba serioasa...rusine lungule!!!
19.2  RE: 2tepari trimis de
(17 apr 2008, 10:42:49
Ne si agitam, ne dam cu curu' de pamant, da' tot degeaba. Dontu face parte tot din partidul prostanacului Geoana, al cucuvelei Iliescu, al nesimtitului Nastase si al lui Vanghelie care este. Dupa chip si asemanare, s-ar putea zice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei