Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ion Stan: Băsescu, nemulţumit că parlamentarii nu au elaborat legislaţia sistemului de securitate

Miercuri, 16 Aprilie 2008 (17:18:34)

Deputatul PSD Ion Stan, membru în comisia de control SRI, a declarat după bilanţul serviciului că nemulţumirile exprimate de şeful statului la şedinţă au fost legate de faptul că parlamentarii nu au fost în măsură să elaboreze legislaţia necesară funcţionării structurilor din sistemul de securitate.
  Deputatul, care a participat miercuri la şedinţa de bilanţ a SRI, a susţinut la finalul acesteia o scurtă declaraţie de presă.

Întrebat de ziarişti dacă şeful statului a exprimat nemulţumiri legate de activitatea SRI în 2007, Ion Stan: "Nemulţumirile preşedintelui au fost mai mult legate de activitatea oamenilor politici din Parlament, care până în prezent nu au fost în măsură să elaboreze cadrul legislativ necesar structurilor care îşi desfăşoară activitatea în sistemul de securitate naţională".

Deputatul PSD a menţionat că acest cadru este depăşit, fiind nevoie de "un cadru euroconform".

"Este un minus pe care l-am asumat în faţa preşedintelui, a corpului de comandă al Serviciului, dar trebuie să spunem lucrurilor pe nume, că strategia privind securitatea naţională a fost elaborată abia la începutul acestui an şi având acest document de referinţă, politicienii care fac parte din sistemul de siguranţă naţională şi din comisiile de control, au un document în baza căruia pot elabora cadrul normativ care să răspundă misiunilor pe care preşedintele, prin strategia de securitate naţională, le-ar putea încredinţa serviciilor din România", a spus Stan.

El a mai declarat că, în şedinţă, s-au prezentat principalele activităţi ale Serviciului în anul 2007.

"Între ameninţările monitorizate, SRI a avut în atenţie, în mod deosebit, problemele care ţin de securitatea economică, ameninţările de natură transfrontalieră, probleme vizând aspecte de natură teroristă, pentru că România, fiind stat NATO, a devenit pentru furnizorii de terorism o ţintă, şi Serviciul, potrivit competenţelor sale, trebuie să ţină sub control această ameninţare, care vizează şi România", a mai spus Stan.

Întrebat dacă s-a discutat despre cazuri concrete, din acest punct de vedere, el a răspuns că în astfel de şedinţe de bilanţ nu se discută cazuri concrete, ci se fac evaluări.

"Cazurile concrete au fost transmise spre informare factorilor abilitaţi de Legea siguranţei naţionale, în descursul timpului", a spus Stan.

El a ţinut să menţioneze că în cadrul şedinţei s-a apreciat că SRI are capacitatea operaţională de a ţine sub control ameninţările, ducând o activitate preventivă sau de contracarare.

Deputatul a mai spus, răspunzând unei întrebări, că în şedinţă nu s-a discutat "despre niciun scandal", cum ar fi cel legat de prim-adjunctul directorului SRI, Florian Coldea.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Serviciului, Marius Bercaru, a precizat că SRI şi Comisia de control "au găsit puncte comune referitoare la problemele cu care se confruntă Serviciul". El a menţionat că aceste probleme sunt legate de terorism şi de ameninţări transfrontaliere.

Bercaru a fost întrebat ce a declarat şeful statului la şedinţă, răspunzând că acesta a formulat o serie de aprecieri în legătură cu activitatea Serviciului.

Bercaru i-a îndemnat pe ziarişti ca, pentru a obţine detalii privind cele spuse de preşedinte la bilanţul SRI, să întrebe Administraţia prezidenţială.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Stan: Băsescu, nemulţumit că parlamentarii nu au elaborat legislaţia sistemului de securitate.
 Vizualizări articol: 570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Stan: Băsescu, nemulţumit că parlamentarii nu au elaborat legislaţia sistemului de securitate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei