Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Oana Petruta CHIDOVET

Oana Petruţa CHIDOVEŢ


Agenţia de recrutare şi selecţie de resurse umane - ghidul tău în carieră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cu ce se ocupă mai exact o astfel de agenţie şi cum poate ea să vină în ajutorul celor care îşi caută un loc de muncă, vom afla pe scurt în rândurile acestui articol.

O agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane are ca obiect de activitate prestarea de servicii de recrutare şi selecţie de personal pentru diferite companii, persoane juridice, care în lipsa justificată sau nu, a unui departament de resurse umane, externalizează această activitate. Din aceste considerente, agenţia se ocupă de angajările, evaluările sau administrarea de personal, în numele şi pentru o anumită companie, pe baza unui contract de prestări servicii, cu respectarea condiţiilor şi cerinţelor joburilor scoase pe piaţa muncii de către companie. Concret, o astfel de agenţie de resurse umane, este locul unde se întâlneşte cererea cu oferta locurilor de muncă, tocmai de aceea orice agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane deţine o bază de date cu CV-uri pe diferite domenii, care este accesată, de fiecare dată cînd apare un nou job.

Din aceste considerente, dacă ai ales să te înscrii în baza de date, agenţia de recrutare şi selecţie de resurse umane te ajută să descoperi drumul către o carieră de succes.Dacă eşti angajat sau nu, dar cauţi un loc de muncă, sau aspiri la unul mai bun, e spre binele tău să laşi un CV la o astfel de agenţie.

 

Înscrierea în baza de date a agenţiei este gratuită

De regulă, înscrierea în baza de date a agenţiei este gratuită, cu toate că în unele cazuri se poate percepe o taxă de înscriere. Odată ajuns acolo, specialiştii în resurse umane îţi vor acorda consultanţă, cum să redactezi CV-ul, cum să te prezinţi la interviu, te vor învăţa tot felul de trucuri pentru a avea succes în carieră şi nu în ultimul rând te vor ghida chiar în alegerea job-ului potrivit.

Pentru a-ţi creşte şansele pe piaţa muncii, e foarte important să redactezi un CV complet şi care să conţină cât mai multe date despre tine şi despre obiectivele tale, însă despre aceste aspecte am discutat într-un articol precedent.

Odată înregistrat CV-ul tău în baza de date,  vei fi selectat automat, ori de câte ori apare un job care corespunde obiectivelor tale, iar dacă ţi-ai dat interesul să convingi cine eşti şi ce vrei, specialiştii te vor recomanda de fiecare dată,  ceea ce este în avantajul tău .

 

Arată că eşti interesat şi că ştii ce vrei

Tocmai de aceea e foarte important cum te prezinţi, e important să urmezi toate etapele recrutării, respectiv examinările şi testările psihologice care sunt luate în considerare de orice angajator care apelează la agenţia de recrutare.

Trebuie să convingi în primul rând specialiştii în resurse umane ai agenţiei, pentru ca ei ulterior să te recomande pentru joburile de care tu eşti interesat. Arată că eşti interesat şi că ştii ce vrei, nu uita să ţii legătura în permanenţă cu agenţia, tocmai pentru a demonstra acest lucru. Sunt cazuri când unele joburi urgente nici nu mai trec printr-o campanie de recrutare, candidaţii fiind selectaţi direct din baza de date a agenţiei, motiv pentru care trebuie să fii înregistrat în baze de date pentru a avea acces la aceste job-uri.

La fel de important pentru tine este şi faptul că odată ajuns într-un post, prin intermediul agenţiei, orice nemulţumire sau orice problemă care apare o poţi discuta cu specialiştii în resurse umane, aceştia având şi un rol de mediator între angajat şi angajator, o perioadă de timp după angajare, perioadă necesară acomodării. Toate aceste servicii furnizate de către agenţia de recrutare, sunt la dispoziţia ta şi te ajută să dezvolţi o carieră, tot ce trebuie să faci este să iei atitudine.

Aşteptăm informaţii şi sugestii la telefon 0230520317, sau pe email office@agentierecrutare.ro.

Consultant – avocat, Oana Petruţa Chidoveţ
Human Resources Consulting
Agenţie de recrutare şi selecţie de resurse umane

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agenţia de recrutare şi selecţie de resurse umane - ghidul tău în carieră.
 Vizualizări articol: 1709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Agenţia de recrutare şi selecţie de resurse umane - ghidul tău în carieră4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Agentii in sv? trimis de
(18 apr 2008, 16:54:17
in suceava exista o agentie de recrutare?
1.1  RE: Agentii in sv? trimis de
(18 apr 2008, 17:17:18
www.agentierecrutare.ro

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Oana Petruţa CHIDOVEŢ
Monica TĂTARU
Monica TĂTARU

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei