Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acuzaţii

O profesoară reclamă că IŞJ obligă profesorii să „sponsorizeze” olimpiada naţională de română

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O profesoară de limba română reclamă faptul că IŞJ obligă catedrele didactice din judeţ, precum şi directorii de şcoli să „sponsorizeze” olimpiada naţională de limba şi literatura română care se va derula la Suceava în perioada 30 aprilie - 4 mai 2008.

„Anul acesta, olimpiada naţională de limba şi literatura română are loc în judeţul nostru, iar inspectorii de specialitate, în frunte cu doamna Rita Cântiuc, au solicitat tuturor profesorilor de română din judeţ o taxă de 40 de lei. Mai mult, şi directorii tuturor şcolilor trebuie să cotizeze cu suma de 50 de lei”, a spus profesoara, sub protecţia anonimatului.

Profesoara este nemulţumită de acest lucru, întrucât, susţine ea, „astfel de taxe nu sunt incluse în nici un contract de muncă, iar cererea a fost adresată verbal”. Mai mult, profesoara susţine că „s-a întocmit o listă a cadrelor didactice care dau banii pentru sponsorizarea olimpiadei naţionale de limba şi literatura română”.

 

IŞJ neagă obligativitatea achitării acestei sume

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laura Hacman a declarat că „profesorilor din comitetul de organizare a competiţiei li s-a solicitat ca, în limita posibilităţilor, să susţină organizarea acestui eveniment”.

Laura Hacman a precizat însă că nu este vorba despre fixarea unei anumite sume de bani, sau despre obligativitatea profesorilor de a da aceşti bani pentru olimpiadă. „Li s-a solicitat ajutorul, şi nu neapărat cu bani, pentru organizarea evenimentului”.

Şefii şcolilor sucevene susţin că nu au primit nici o adresă de la IŞJ prin care să li se solicite bani pentru protocolul de organizare a olimpiadei naţionale de limba şi literatura română.

„Nu mi s-a cerut să sprijin financiar olimpiada şi nu am auzit nici de la colegii mei nimic despre acest lucru”, a declarat directorul unei şcoli generale din municipiul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O profesoară reclamă că IŞJ obligă profesorii să „sponsorizeze” olimpiada naţională de română.
 Vizualizări articol: 2805 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
O profesoară reclamă că IŞJ obligă profesorii să „sponsorizeze” olimpiada naţională de română5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesoara care a facut reclamatie are dreptate trimis de
(16 apr 2008, 11:54:14
Sunt convinsa ca asa este... Asa se procedeaza in invatatmantul sucevean. Ca-s olimpiade, comisii metodice sau cercuri pedagogice... tre sa scoti bani la greu.. Sa faci masa... iar pe masa sa fie numai bucate alese... Si daca nu ai bani...poate ai alte prioritati...... te comenteaza, toata lumea se uita urat la tine, iar directorul te tine minte. Incearca sa spui doar ca nu dai.....
2.   MUCLIS SACANAUA trimis de
(16 apr 2008, 11:58:05
NU S-A FACUT PRIN CI PRIN TRANSMITERE DIN CA PE VREMURILE CELELALTE SI ASA CUM NICI ELEVII SI PARINTII NU SUNT OBLIGATI SA DEA BANI LA FONDUL SCOLII CI LI SE SPUN COPIILOR SAU SUNT ATENTIONATI IN CLASA FATA DE CEILALTI COPII, METODE STAHANOVISTE,. FELICITARI CA METODA TINE, IAR CEILALTI IL IAU PE IN BRATE. HAI SA NE CURATAM ODATA DE RACILILE TRECUTULUI. E GREU DAR PRIN EFORT SE POATE, ASA CUM LE CERETI LA COPII, FACETI VOI PROFESORII UN EFORT DE ACESTA, SI NU MAI TINETI CU DINTII DE SCAUNE SI AVAMNTAJE, CACI NU VA I-A NIMENI CALIFICAREA. CURAJ, TREBUIE SA INCEAPA ODATA SI SA SE SPARGA GASTILE SI DIN ACEST SECTOR DE ACTIVITATE. INCEPETI, CURAJ...
2.1  RE: MUCLIS SACANAUA trimis de
(16 apr 2008, 12:28:54
O vorba de-a nostra zice: "Pestele de la cap se impute!"

Hacman ar minca orice r...t numai sa dea bine in fata sefilor.

Reamintim alte obiceiuri stravechi: spaga la capacitate si la bac, spaga de la detasari, spaga luata de muritorulde rind (profesorul obisnuit) ca sa mai recupereze din sumele scoase din buzunar (vezi olimpiada de romana), etc.

Riat Cintiuc nu e fosta tovarasa activista de partid (PCR evident) care se ratoieste la profi si se da mare si tare la inspectii?
2.2  RE: MUCLIS SACANAUA trimis de
(16 apr 2008, 13:02:07
mai IJS crezi ca profesorii iau banii de la fondul scolii acasa?crezi ca le place sa mearga sa ceara banii de la parinti ?dar vorba cuiva:pestele la cap se impute.si ei sunt apostrofati daca acei bani nu se duc la caseria scolii.pe de alta parte e nevoie de banii aceia in scoli.sa stii ca si profesorii sunt parinti si platesc si ei acel fond al scolii in calitate de parinti.
3.   Bani se dau trimis de
(16 apr 2008, 12:27:29
Tocmai dimineatza i-am dat copilului 250.000 lei (vechi) pentru olimpiada Arhimede. Pana acum am scos cel putin 1.500.000 numai anul asta scolar pe olimpiade. Si deci unde e invatamantul gratuit? Eu din fericire am de unde sa-i dau. Dar copii unor familii mai modeste din scoala nu au. Si atunci unde e egalitatea de sanse pentru copii? Este = cu 0. Sunt sigur ca majoritatea copiilor din scolile de cartier nu-si permit asa simplu sa plateasca olimpiade, gardian public, banci noi...etc.

Pe ce baza se incaseaza banii pentru olimipiade? A cui o fi afacerea? Si de ce pe spatele copiilor?
3.1  RE: Bani se dau trimis de
(16 apr 2008, 12:57:56
arhimede e un concurs la care se plateste taxa de participare.probabil ca al dumneavostra copil e bun de il trimite la concurs dar din pacate e un concurs ce nu face parte dintre concursurile sponsorizate de MEC asa incat copilul dumneavostra achita taxa de participare.la matematica e plin de astefel de concursuri din cate stiu.

afacerea este a profilor organizatori daca poti sa ii spui afacere.caci suma e necesara pt. materialele ce se consuma la concurs.

in ceea ce priveste olimpiada de romana sa nu zica nimeni ca nu se cer bani caci si la mine in scoala se plang saracii profi ca din salariul lor trebuie sa dea cate 500.000 pt. olimpiada.evident............. nu e obligatoriu dar.......stiu sefii cum sa iti zica ca trebuie sa dai banii caci altfel s-ar putea sa te trezesti cu ceva neplaceri
3.2  RE: Bani se dau trimis de
(16 apr 2008, 17:21:33
Materialele constau intr-un pix, un breloc si foile cu probleme... daca chiar 250.000 sunt "necesari" ptr ele... nu mai spun nimic...
4.   Concursuri si olimpiade pe bani trimis de
(16 apr 2008, 12:50:00
nu am inteles de ce trebuie sa plateasca elevii concursurile la care participa
5.   DATI-VA DEMISIILE...DOMNILOR INSPECTORI trimis de
(16 apr 2008, 13:15:17
RITA CINTIUC DA ASTFEL DE ORDINE LA LB.ROMANA.AR TREBUI SA-SI DEA DEMISIA DACA ARE DEMNITATE.SA-I FIE RUSINE DE TOATE MANEVRELE PE CARE LE-A FACUT.AR TREBUI SA FIE RECLAMATA MAI DEPARTE LA MINISTER SI SA SE ARATE SI POZITIA D-NEI HACMAN.TOTI DIN INSPECTORAT UMBLA SA FACA AVERI.JOS CU EI!
5.1  RE: DATI-VA DEMISIILE...DOMNILOR INSPECTORI trimis de
(16 apr 2008, 13:25:29
Demisia e o chestiune de onoare. Crezi ca e valabila chestia asta la specimene gen Hacman sau Cintiuc?
5.2  RE: DATI-VA DEMISIILE...DOMNILOR INSPECTORI trimis de
(16 apr 2008, 14:26:19
CAT TIMP VOR HIBERNA LA ISJ VOR DORI SA CULEAGA DE LA TOTI AVERI.CAND VOR FI GASITI INCOMPETENTI,VOR DA IN JUDECATA CUM A FACUT HRENCIUC SI A CASTIGAT(DOAR PDL E LA PUTERE...SI TE MAI MIRI DE CE MERGE IN JOS ACEASTA TARA....
6.   CARCA= HRENCIU=SPAGA trimis de
(16 apr 2008, 13:47:22
UITATIVA CU BAGARE DE SEAMA LA CEI DOI ,CE PARERE AVETI CU SALARUL LOR AU AVANSAT PREA MULT.JOS MAFIA DIN ISJ.
6.1  RE: CARCA= HRENCIU=SPAGA trimis de
(16 apr 2008, 14:19:54
TOTI DIN INSPECTORAT AR TREBUI DEMISI,CACI DEMISIA NU SI-O VOR PREZENTA,INCEPAND CU CARCA SI HRENCI.HABAR N-AU DE NIMIC IS VARZA.TIN LA POSTUL PRIMIT SAU DARUIT CU AJUTORUL PARTIDULUI PD-L(PARTIDUL MAFIOTILOR)CU DINTII.CE AU FACUT BUN ACESTE MASCOTE PT.ELEVI SAU PROFESORI?????
7.   Pt cineva trimis de
(16 apr 2008, 14:15:12
Si care sunt concursurile la care nu se plateste, ca eu le-am platit pe toate pentru copilul meu?
7.1  RE: Pt cineva trimis de
(16 apr 2008, 20:53:34
olimpiadele scolare nu se platesc de catre copii sau parintii copiilor.daca copilul v-a cerut bani atunci e cazul sa il luati la intrebari.de asemenea concursurile ce se regasesc in calendarul MEC nu se platesc. nu mai vorbiti aiurea.repet :la matematica sunt o sumedenie de concursuri care au rasarit ca ciupercile dupa ploaie .saptamana si concursul.
8.   PREA PLINI DE DREPTURI PARINTII SI COPIIII LOR trimis de
(16 apr 2008, 14:40:52
Dar despre profesorii care vin si corecteaza GRATUIT la toate concursurile si olimpiadele in zilele de sambata si duminica nu se spune nimic?

Conform codului muncii, activitatlie care se desfasoara in zilele libere tb.platite dublu.

Unde sunt drepturile noastre?

Iar pe parintii care sunt asa de nemultumiti ca platesc UNELE concursuri la care participa copiii lor , ii intreb cate ore neplatite sunt dispusi sa efectueze la locurile lor de munca??????????
8.1  RE: PREA PLINI DE DREPTURI PARINTII SI COPIIII LOR trimis de
(16 apr 2008, 16:53:23
drepturile profesorilor nu au nimic a face cu problemele semnalate de parinti....voi ca profesori mergeti si dati in cap alora de la minister sau cel putin la ISJ caci ei va obliga sa faceti corecturi sau sa participati "voluntar" la activitati didactice. nu reprosati parintilor salariile voastre de rahat sau munca suplimentara! dati in cap vinovatilor si nu va mai razbunati pe elevi sau parinti
8.2  RE: PREA PLINI DE DREPTURI PARINTII SI COPIIII LOR trimis de
(16 apr 2008, 20:56:54
si profesorii sunt parinti .si ei platesc pt. copii lor concursurile.daca trebuie sa-si plateasca participarea la concurs nu e vina profesorului ca nu sunt bani pt. acest lucru.doar nu vreti sa plateasca profesorii pentru toti copii participarea.si apoi daca nu va convine nu lasati copii la consursuri caci participarea nu e obligatorie.
9.   Dreptate trimis de
(16 apr 2008, 15:11:05
Ce treaba are Carcalete si Hrenciuc cu ce fac insp. de limba romana? Au cerut ei vreun ban de tot va luati de ie. Daca scrie cineva si de femeia de serviciu de la scoala tot de ei va luati ? Frustratilor.
9.1  RE: Dreptate trimis de
(16 apr 2008, 16:07:08
Usurel Bubico. nu te umfla mai mult ca pleznesti draq. E drept ca nu ai cerut niciun ban, dar nici nu ai facut nimic ca sa nu se mai ceara! Tarane! Cit despre chestiunea cu "frustratilor" mai usurel ca dai dovada de ghiolban primitiv, troglodit si ingalat si fiindca tot e olimpiada la romana intreaba pe madam Cintiuc ca sigur nu te duce capul, cine e tipul taranului parvenit, numai asa, de sanky, sa te vezi in oglinda.
10.   CERTITUDINI trimis de
(16 apr 2008, 15:39:07
se amesteca lucrurile! Sunt absolvent al Liceului Pedagogic, in prezent cadru didactic si imi pare rau sa aud ca e amestecata doamna Hacman. Mi-a fost profesoara si toti o indrageam pentru seriozitate si profesionalismul ei. Ajuta pe oricine neconditionat si era in stare sa rezolve problemele educative.Pe de alta parte ca purtator de cuvant al ISJ se implica in problemele scolilor sucevene,nu suficient pentru ca nu toti de la ISJ sunt in aceeasi caruta. Va rog sa discutati doar problema profesorilor de romana pt ca e o mare problema cu aceasta cotizatie la care au raspuns si colegii mei de scoala!
10.1  RE: CERTITUDINI trimis de
(16 apr 2008, 16:09:20
O fi alt om la clasa. Se numeste in termenii psihologici DEDUBLARE. E specifica multora de la ISJ.

Deci Hacman s-a bagat in seama trebuie sa traga ponoasele!
11.   Bani dati de pomana trimis de
(16 apr 2008, 15:41:41
Eu sunt profesoara de romana si mie mi s-au cerut bani.Banii erau ceruti neoficiali fara adresa de la inspectorat.S-au facut liste cu nume si semnatura.Un fel de santaj.Daca nu dam vom avea probleme cu mai marii nostri.
11.1  RE: Bani dati de pomana trimis de
(16 apr 2008, 18:30:34
halal profa de romana. tu nici de suplinitoare nu esti buna, molusca lu' peste prajit! "banii erau ceruti neoficiali". desteapto, fa si tu niste acorduri si pune niste intrebari de genul "cum?" si vei vedea ca trebuia sa scrii "neoficial" nu "neoficiali". cu profesorasi de teapa ta se duce de rapa invatamantul romanesc. ca de asta turbe ca tine intra la filologie, la o concurenta de 1 jumate pe loc, cu nota de la bac de la liceul din liteni, pe care probabil l-ai absolvit cu brio. rusine, dascal de 2 bani ce esti.
12.   Bani trimis de
(16 apr 2008, 16:41:46
dar banii pt cercuri pedagogice cite 1 mil de om ,dar orice activitate ,daca nu trimiti la simpozioane cte 80 ron si cite altele nu ai puncte nu iei gradatii nu iei rastringerea muncim pt concursuri simpozione mese festive cadourietc...comentati dar atitudine cinbe ia bravo doamnei ce a dat in vieleag asta treceti la treaba fratilor...

12.1  RE: Bani trimis de
(16 apr 2008, 18:33:04
vieleag, cinbe, cte, vai steaua ta de suplinitoare prapadita
13.   Hai sictir! trimis de
(16 apr 2008, 17:07:46
Toata lumea acuza!. E normal! Pai cine da tonul? Tot sefii, cine sunt cu ideile(pentru liste sau pentru alte tipuri de "ajutoare")? Daca nu sunt in stare sa organizeze logistic si financiar sa nu se mai bage ... sa se apuce de altceva. Eu inteleg ca la conducere sa fie cei care pot sa rezolve ... Fratilor, cu bani dati poate oricine! Daca tot va credeti mari conducatori ... pardon manageri ... gasiti surse de finantare nu va milogiti cu mana ca la pod ... tot la salariul de 2 lei al amaratilor de la catedra! Sa va fie rusine! Eu inteleg ca un manager sa aduca bani, nu sa-i cerseasca de la cei pe care ii conduce. Dar la criptocomunisti(se aude?) e tot ca pe vremuri! Eu zic sa introduceti o taxa ... macar sa stie oamenii. Bravo si la mai mare!
14.   Noi suntem de vina trimis de
(16 apr 2008, 17:25:16
pai cum sa nu ne ceara bani, cand noi de fiecare data suntem de acord si semnam tabelul (inclusiv eu) !

HAI LA GREVA

SINDICATELE NOASTRE OARE CE FAC?

OARE NU STIU K MUNCIM SAMBATA SI DUMINICA APROAPE DEGEABA!!!

G

R

E

V

A

SINGURA SOLUTIE!
15.   Nerusinati trimis de
(16 apr 2008, 17:27:16
stiti cate ore are un profesor saptamanal?

18

impartiti la cinci si aflati cat munceste in fiecare zi

restul orelor ,peste 18 ,sunt suplimentare si se platesc

asa ca sa nu se mai planga

iar banii care li se cer pentru diverse intr-un final se strang de la copii

15.1  RE: Nerusinati trimis de
(16 apr 2008, 18:34:53
bravo, sucevene. ai dreptate.
15.2  RE: Nerusinati trimis de
(16 apr 2008, 19:33:39
daca ai lucra �nvatam�nt, chiar si 10 ore saptam�nal, te asigur ca ti-ai dori sa-l parasesti si dupa o luna. apropo, slalariul, sti c�t e salariul! dar nu mai conteaza! atotstiutori ca tine se gasesc destui!!!!!!!!1
15.3  RE: Nerusinati trimis de
(16 apr 2008, 20:24:29
tocmai aia e si cu invatamantul nostru. e plin de profesori smecheri si cu o exprimare tembela, ca tine.
16.   FONDURI trimis de
(16 apr 2008, 18:01:10
si la noi la scoala s-au facut liste nominale cu cotizantii ! Vor urma sa tipe si altii pentru neregulile ce tin de ISJ (titularizari,incadrari,detasa Sa PLECE toti e clar ca au gresit si bube o sa mai fie ca multe sunt putrede ! Poate ca din declaratii reiese faptul ca ramanea la latitudinea fiecaruia sa sponsorizeze,dar realitatea arata ca acest lucru a fost IMPUS ,prin liste si semnaturi. RUSINE!!!
17.   Oare ? trimis de
(16 apr 2008, 18:20:30
oare cari-i profa care so suparat ? o fi aia mica ,cu ochelari si urita foc de la rares? nu cre ca ! ca asta are distui din fonduri proprii ,de pilda din fondurile prietenelor ei ,care dintre ele mai au cite un busines, chiar fara vointa lor .lasa doamna profa ` nu mai fi nacajita ca s-asa nu te impoziteaza fiscu pe orele din particular si doamne iarta-ma s-ar aduna ceva bani la stat.ia si da leutu` si nu mai fa atita gargara!
18.   Pentru suceveanu trimis de
(16 apr 2008, 18:26:57
Nu esti informat bine. Profesorul cu grad I are norma de 16 ore pe saptamina, si daca prinde si un salar de merit, Primeste lunar 20 milioane, adevarat, este foarte greu sa lucrezi 4 zile a cite 4 ore. De aceea nu vor sa iasa la pensie, ca este foarte greu in invatamint. Iar pentrutonguerofesorul plictisit" duci lumea in eroare, sinteti platiti dupa numarul de lucrari corectate si nu mai minti. Totusi sa nu uitati ca in foaiea de pontaj figurati ca lucrati 8 ore pe zi asa ca nu va mai plingeti. Sa nu uitati si cita vacanta aveti intr-un an, chiar daca treceti o data la doua saptamini sa treceti in condica ca ati avut activitate.
18.1  RE: Pentru suceveanu trimis de
(16 apr 2008, 18:53:00
Asa este! E adevarat lucrul cu sponsorizarea asta. Sunt care au lefuri mai mari dar sunt si astia mai noi in bransa care au salarii mai mici, mai fac si naveta, si le ia si amartatilor astora din banutii lor. Sa se ia o masura ceva, sa dea domsoara rita si ceilalti inspectori din salariul lor, sau din economiile lor. Ceapa mamii lor, traiesc prin deplasari din banii statului si vor sa manance si sa bea pe banii muncitorului de rand. RUSINE ISJ . scriu acum un mail si la protv, prima, cnn,mezzo, si taraf sa vina sa faca niste investigatii p-aci.
19.   Sunt multe de spus trimis de
(16 apr 2008, 19:03:05
asa e...si la noi directorul a cerut "neoficial" bani pentru ca i s-au cerut la sedinta cu directorii. Prof cu grad I are 16 ore pe saptamana numai dupa ce are o vechime apreciabila in invatamant. XXX...e greu sa lucrezi asa cum zici tu cateva ore pe zi (desi acasa muncim destul pentru orele de a doua zi) dar nu uita ca muncim cu progenituri de tot felul ....si ar trebui sa fim platiti regeste ca ii suportam , iar unii dintre voi ar trebui castrati sa nu mai trimita la scoala astfel de specimene....
20.   JOS MAFIA DE LA ISJ trimis de
(16 apr 2008, 19:04:09
DEMISIA doamna Cintiuc!asuma-ti responsabilitatea si lasa-ne ca ne faci un bine!nu cred ca sefii de la isj sunt in necunostinta de cauza.carcalete o va apara pe cintiuc.vrem demisia tuturor sefilor de la ISJ.ACUM!INCEPAND CU CARCALETE SI HRENCIUC...
21.   Opinii trimis de
(16 apr 2008, 19:17:05
Se tot se intreaba lumea de ce se cer bani pentru orice activitate.Raspuns!? pentru sistemul de invatamant traieste doar din bugetul local.Daca consiliul locaL nu da bani, atunci de unde? Cand si acasa iti vine cineva ca si musafir trebuie sa-i pui ceva pe masa , si atunci ca sa organizezi o olimpiada, un concurs sau examen iti trebuie bani. O alta mare tampenie inventata este ,, trambitata ,,calitate care nu e decat un concurs de facut hartii!! O alta porcarie inventata de niste tipi care au vrut niste posturi,functii si bani in plus. Cat despre Hrenciuc ( ca domn nu pot sa-i spun) ala e cu pluta pe Bistrita!El are frustrari din copilaria neagra pe care a avut-o.Saracu!!! Asta e ceva incurabil!
22.   Pentru cineva trimis de
(16 apr 2008, 19:39:27
Nu inteleg ce, lectii pregatesti acasa???????? Dupa 30 ani de profesorat trebuie sa pregatesti aceleasi lecti, care sint si in carti, atuncea ar trebui sa te lasi de meserie. Iar pentru cultura ta generala sa stii ca si in alte domenii sint oameni care au peste 35 ani de munca si tot 8 ore lucreaza pe zi si un concediu de 25 zile. Daca calculam cite zile se lucreaza intr_un an (in invatamin) veti constata ca mai multe zile sinteti liberi decit zile lucrate, asa ca ciocu mic, si daca nu-ti convine mai bine lucrezi la patron cite 10 ore pe zi pentru 8-9 milioane chiar daca ai terminat o facultate.
22.1  RE: Pentru cineva trimis de
(16 apr 2008, 20:03:21
bai XXX ...tare te mai crezi destept ... Poate esti un geniu, mai, si inca nu te-a descoperit nimeni ....Probabil esti frustrat, saracu' de tine ...
23.   Xxx trimis de
(16 apr 2008, 20:00:57
ne pregatim acasa pt ca tu nu ai timp sa-ti educi odraslele,boule!
23.1  RE: Xxx trimis de
(16 apr 2008, 20:04:30
idiotule ,te pregatesti acasa pt ca tu nu ai timp de ai tai copii si nu stii de ce mai merg la scoala!!!
24.   Ploconul pt. olimpiada de romana trimis de
(16 apr 2008, 20:56:44
Prin scoli circula liste cu ploconul ce trebuie dat desfasurarii olimpiadei de limba romana. Lista n-a venit prin fax sau cu antet isj ca doar nu erau prosti. Ea este trimisa prin profesorii de limba romana care au fost pusi sa sustina acest bir, personal, in bani, si sa-l transfere si scolilor pentru a cotiza corespunzator.Teama de represalii a celor care nu cotizeaza este mare pentru oricand iti pot gasi ceva in neregula asa ca scolile de unde au , de unde nu au trebuie sa faca eforturile financiare cerute> ex. 7 kg de citrice, prajituri la cutie, sucuri, etc. rechizite, cu detaliere pe necesar(carioci, pixuri , carti, etc.) E jalnic, n-am crezut ca se poate ajunge sa desfasuram o olimpiada national la Suceava ,pe seama birurilor puse pe scoli.

iNTERESANT ESTE CA SE CERE PROCES VERBAL DE PREDARE PRIMIRE A ACESTOR BUNURI LA COLEGIUL ECONOMIC. Deci se poate verifica, poate aceste bunuri vor figura ca sponsorizare din partea scolilor care nu au bani de carti pentru premierea
25.   Slugarnicie trimis de
(16 apr 2008, 21:44:26
Este strigator la cer cand vezi ca si directori inregimentati politic cer cadrelor didactice imperativ sa contribuie la "cutia milei" impusa de slugile lui Carcalete. Sa le fie rusine! Noi nu suntem strangatori de fonduri pentru ca unii sa se simta bine.
26.   SI ALTELE trimis de
(16 apr 2008, 21:53:48
pe cand sa ne asteptam si la alte reclamatii,ar fi interesant sa aflam si de alte belele din ograda educatiei de la centru! RUUSIINEE!!
27.   Banii trimis de
(16 apr 2008, 22:20:40
Asa e toata lumea e disperata si-si face probleme cum sa starnga bani i bunuri pt olimpiada de romana.
28.   MAFIA DIN INVATAMANT trimis de
(16 apr 2008, 22:26:34
SPAGA MULTA ....RAUTATE SI ....
29.   Fuga de raspundere trimis de
(16 apr 2008, 23:09:22
Cel mai rau lucru este acela ca inca nu avem curajul sa ne asumam responsabilitatea pentru vorbele noastre. De ce sesizarile se fac sub semnul anonimatului? De ce nu se publica pe prima pagina a ziarelor rezultatele de exceptie ale invatamantului sucevean? Judetul nostru are 20 de elevi calificati la faza nationala, alaturi de alti sase sute din intreaga tara. Nimeni n-a bagat mana in buzunarul nimanui. Fiecare profesor de buna credinta contribuie cu o suma modica- neimpusa de nimeni- pentru ca acelor copii sa li se arate frumusetile plaiurilor sucevene printr-o excursie si un album din Bucovina. Pentru copiii cu dizabilitati contribuim. De ce ne inversunam impotriva copiilor exceptionali, care ne reprezinta, de fapt? A fost o propunere- contributia BENEVOLA a profesorilor. E o crima? Cu cat te implici mai mult in a organiza cat mai bine o activitate, cu atat iti creezi mai multi dusmani.Raman o idealista si cred ca invidia se naste din admiratie si nu din rautate si ura.
30.   Trai, nineaca, pe banii... trimis de
(17 apr 2008, 00:11:08
Coana Safiro, (cu siguranta de la isj!) implica-te cat vrei, dar nu pe banii palmasilor!

Aceste concursuri sunt finantate de la buget. Dar mai trebuie cate ceva pentru chiolhanurile noastre. Asa ne punem bine cu jmecherii de pe la minister si ne mai tinem pe functii. De compatimit obedienta celor care dau si de condamnat cei care, ca voi, abuzeaza de ea. Frica si teroarea pe care le induceti acestor palmasi sunt se vor vindeca vreodata? Poate daca ar afla tanarul ministru despre asta si daca ar face un pic de curatenie.
30.1  RE: Trai, nineaca, pe banii... trimis de
(17 apr 2008, 07:50:18
BINE ZIS! Uitat-va numai la burdihanurile celor de la ISJ, sunt efectiv ca niste porci urmare chiolhanurilor zilnice. Daca nu sunt concursuri merg si maninca la liceu la 2. Daca merg in inspectie maninca ce aduce palmasul de acasa ca sa-i mai inbuneze pe zbiri. Si uite asa, pe linga salariul lunar, mai aduna baietiisi-o masa zilnica, o plasa cu cite ceva de dus acasa. Cum sa nu vrei sa fii inspector? Daca mai si pica cite o prospatura (una care vrea sa urce pe scara ierarhica a ISJ cu propteaua de rigoare infipta), la drum de seara....
31.   Mare curaj trimis de
(17 apr 2008, 00:20:33
mai, nene Safir

tu de ce nu-ti dai numele de inspectoare? Stie cineva un inspector Safir? Pai nu te ascunzi tu sub anonimat? Dar vrei ca altii sa se scrie cu numele, ca sa-i cotonogesti vreodata? Si apoi stie toata lumea: contributiile sint benevole dar listele obligatorii. Unde esti DNA-ule?
31.1  RE: Mare curaj trimis de
(17 apr 2008, 17:24:04
Nu sunt inspector. Numele meu este Mirela Safir si sunt unul dintre multii profesori care vor sa fie bine in invatamantul romanesc. Pacat ca unii nu inteleg aceasta.
32.   Despre omenia fata de copii trimis de
(17 apr 2008, 00:32:24
Se pare ca sub anonimat oricine poate spune ce vrea.Comentariile ma fac sa ma rusinez ca sunt si eu intelectuala.Vorbim despre cei mai buni copii - ai nostri , din tara noastra!! Sunt mama unui astfel de copil si sunt parinte singur.Nu va pot spune cu cata emotie asteapta sa participe la olimpiada. Ati privit dumneavoastra- cei care tot scrieti aici, ochii unui copil care este foarte bun la invatatura si care asteapta o rasplata pentru munca lui? Sunteti profesori? Cred ca nu. Un profesor care a avut elevi la olimpiada nu ar putea sa scrie atat de urat.Cred ca doar Safir este cadru didactic.Stiti oare ce ar insemna un premiu pentru un elev cum este si al meu copil? Bravo profesorilor de romana ca s-au gandit sa-i premieze!! Va fi cea mai frumoasa amintire. Va rog sa uitati macar o clipa de razbunarile politice. Sa ne mandrim cu inteligenta copiilor nostri, sa-i apreciem, sa-i laudam.Ei merita si premii si tot ce-i mai bun chiar si o portocala si o prajitura daca le oferim cu dragoste.
32.1  RE: Despre omenia fata de copii trimis de
(17 apr 2008, 07:54:43
Stimata doamna Maria Cojoc. Ma bucur pentru copilul dumneavoastra, dar sunt obligata sa va contrazic deaoarece in primul rind nu e vorba nicaieri de elevi, apoi prmiile sunt din fonduri trimise de la minister si in final, nu cred ca e corect modul cum pune ISJ problema impunind colectarea sumelor de la profesorii de romana doar pentru chiolhanurile lor. Sper ca am fost foarte explicita.
33.   Rusine trimis de
(17 apr 2008, 07:51:31
madamme Cantiuc(madamme sacosa) rusine comunisto de ce faci, mai bine spuneti cum isi faceau cruce aia din minister la examenul pt posturile de inspectori, de prostiile pe care le suneati. Bulboaca este mare inspectoare a venit de la agricol Falticeni(rusine) mai nou cica esdte la nicu gane.
34.   Pentru idiotul de Ioanide....bietul de el... trimis de
(17 apr 2008, 13:22:18
Neoficiali am scris pentru ca ma grabeam...si nu ca as fi gresit.Ba tarane .....nu am absolvit in Bucovina asta plina de tonti ca tine.Iar ca profesor ...nu ai fost la mine la ora sa vezi ce imi poate capul.De asta se duce invatamantul de rapa...ca exista TOPARLANI ca tine acolo unde nu trebuie.
34.1  RE: Pentru idiotul de Ioanide....bietul de el... trimis de
(17 apr 2008, 14:25:09
Taran, tont si toparlan esti tu!!!! Absolventii din Bucovina sunt cu mult deasupra altora care au absolvit aiurea, prin alte zone obscure din tara, asa ca tine, care se exprima ca la usa cortului!!!! Imi inchipui ce fel de profesor esti!!!! Rusine!!!!!
35.   Semn de intrebare trimis de
(17 apr 2008, 15:13:28
Nu stiu cum a ajuns HRENCIUC asta inspector ca la scoala era varza adica cand era elev daca il puneti nu stie sa faca o problema de clasa a doua,mai bine se facea doctor ,ca avea un scris.........................
36.   Pentru....eu trimis de
(17 apr 2008, 17:32:40
Ce nu-ti convine, nene, la bucovineni si la universitatea din Suceava? Te crezi mare destept dar e vai de tine!!! Se vede dupa cum scrii cat esti de redus la minte. La noi se face carte serioasa. Daca vii de prin sud, cara-te de unde ai venit. "Alt eu" are dreptate - la usa cortului cu tine!!!
37.   Este caz penal trimis de
(17 apr 2008, 21:38:24
Si-a pus cineva intrebarea cati bani aduna aceasta ...pardon, doamna? Faceti un calcul simplu: judetul Suceava are cam 400 de scoli; 400 x 150 (200) lei = 60.000 (80.000) lei.

Oameni buni, inseamna 600 - 800 de milioane de lei vechi. Oare Parchetul, Politia, alte organe in drept, nu trebuie sa se autosesizeze in astfel de cazuri? O astfel de persoana , care are la activ si alte solicitari de acest gen, ar trebui sa fie deja dupa gratii, pentru ca este intr-adevar un pericol social. Toate scolile au primit solicitari, bineinteles neoficiale (cine si-ar permite sa semneze o astfel de solicitare?!), privind adunarea acestor sume de bani si pe langa bani s-au solicitat si diverse produse care trebuie duse la Liceul Economic l Sunt o mare de profesori nemultumiti care ar da imediat declaratii in acest sens si se pune intrebarea: de ce nu intervine justitia? Unde sunt procurorii anticoruptie? Unde este ministrul? Unde este inspectorul general? Sau adjunctii? Chiar nu ne mai apara nim
38.   Cotizantul "benevol" trimis de
(17 apr 2008, 21:48:52
In toate scolile s-au adunat bani: profesorii de limba romana au fost obligati (sub amenintarea unor viitoare inspectii "fulger" la orele de specialitate) sa contribuie cu 40 de lei noi fiecare (intrebati-o pe cintiuc cati profesori de liba romana sunt in judet si faceti un calcul, sumar...)

Ceea ce este si mai aberant si descalifica unii directori de scoli, este faptul ca, cel putin la unele scoli, au fost obligati toti profesorii, indiferent de specialitate, sa contribuie cu diverse sume de bani. Cum nu te poti pune cu directorul, saracii oameni "au cotizat".

Nu este singura data cand aceasta inspectoare solicita diverse favoruri (asa se explica faptul ca, nu cu mult timp in urma si-a achizitionat un frumos Volkswagen). Daca facem intr-adevar un calcul simplu, dupa o astfel de olimpiada se poate sa achizitionezi lejer o astfel de masina. Prostii platesc si doamna ...sarbatoreste, ca doar vine Pastele! Oare toti profesorii sa-si fi pierdut definitiv verticalitatea? Om
39.   Doctorul trimis de
(17 apr 2008, 22:06:07
hrenciuc este chiar ....doctor si inca unul bun, sa stii. cunoaste istorie, are lucrari publicate, sustine conferinte. tu ce ai realizat pina acum...sau ai invatat de un pirlit de....5 cum singur te-ai notat. mai pune mina pe carte, mai citeste si pe urma sa vorbesti mediocrule
40.   " E usor a scrie versuri..." trimis de
(17 apr 2008, 22:34:37
E usor a acuza mai ales c�nd nu trebuie sa te semnezi. De ce at�ta �nversunare? Ca sa organizezi o olimpiada de o asemenea anvergura este nevoie de resurse. G�nditi-va ca la aceasta olimpiada participa sute de elevi �nsotiti de profesorii coordonatori.Cine a afirmat ca banii pentru aceste manifestari vin de la minister probabil lucreaza la aprozar de nu stie c�t de " bogat" este MEC. Contributia profesorilor la aceasta olimpiada a fost benevola. Despre ce represalii, frica si teroare vorbiti? Nu am vazut niciun exemplu concret.
41.   Cei fara ...doctorat trimis de
(17 apr 2008, 22:36:34
Esti prieten cu doctorul in istorie,nu? Esti din Radauti? Esti si pdl-ist? Esti si tu doctor? Grozav. Si noi ceilalti avem doctori...de familie. Ce mare lucru inziua de azi sa fii doctor chiar si in istorie.Multi se trezesc peste noapte mari doctori si nu stiu nici sa scrie cum trebuie.cunosc multe cazuri asa ca nu va mai laudati cu...doctoratele vostre. Conferinte auzim in fiecare zi de ne-am saturat de ele.Cioroianu nu-i si el doctor in istorie? Si...mai stie si o engleza de doi bani. Mai degraba....fara doctori de tipul lor.
42.   Lui hara-lambrie trimis de
(17 apr 2008, 22:51:22
Habar n-ai ce inseamna sa sustii un doctorat cum nu stii nici sa vorbesti englezeste.Ti-e ciuda ca esti un retardat mintal si te razbuni pe cei care au invatat si au ajuns doctori, ma, hara-lambrie. Vezi sa nu-i infestezi pe cei din jurul tau cu marea ta ....desteptaciune.
43.   FOR HARALAMBIE trimis de
(17 apr 2008, 23:22:18
Nu sunt "prieten cu doctorul de istorie" ci doar mi-am exprimat o opinie( am si eu acest drept ca si tine).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei