Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE, nedumerit de comentariile din presa ucraineană privind o soluţie CIJ în cazul Insulei Şerpilor

Miercuri, 16 Aprilie 2008 (17:39:27)

MAE îşi exprimă nedumerirea faţă de comentariile apărute în presa ucraineană, conform cărora CIJ va ajunge la o soluţie favorabilă Ucrainei în cazul privind delimitarea spaţiilor maritime ale României şi Ucrainei, importante în acest sens fiind măsurile Ucrainei cu privire la Insula Şerpilor.
  Ministerul Afacerilor Externe consideră nepotrivite aceste declaraţii, fiind indicată abţinerea de la orice antepronunţare în privinţa deciziei care va fi luată de către Curtea Internaţională de Justiţie, se arată într-un comunicat al MAE remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că a reiterat în mod constant autorităţilor ucrainene poziţia României conform căreia orice acţiuni întreprinse cu privire la Insula Şerpilor nu pot conduce la schimbarea, în mod artificial, a regimului juridic al acestei formaţiuni maritime şi nu pot influenţa procesul de delimitare în curs la Curtea Internaţională de Justiţie.

Partea română reafirmă şi cu această ocazie încrederea deplină în pronunţarea de către Curtea Internaţională de Justiţie a unei hotărâri echitabile şi în deplină conformitate cu dreptul internaţional în litigiul dintre România şi Ucraina privind delimitarea platoului continental şi a zonelor economice exclusive ale celor două ţări, aflat pe rolul acestei instanţe internaţionale.

RBC-Ukraine a relatat în ediţia online că Serghei Korsunski, directorul Departamentului de Cooperare Economică din Ministerul ucrainean de Externe, s-a declarat încrezător că Ucraina va câştiga cazul la Curtea Internaţională de la Haga referitor la Insula Şerpilor.

Potrivit sursei citate, Korsunski a precizat că partea ucraineană insistă cu pivire la recunoaşterea insulei ca zonă locuită, acolo fiind înfiinţat şi un sat, în timp ce România consideră că aceasta este doar o stâncă, neavând dreptul la platou continental şi zonă economică exclusivă.

"Curtea de la Haga şi decizia sa independentă nu ar trebui să aibă nici o legătură cu faptul că România este membră a Uniunii Europene", a subliniat Korsunski, adăugând că instanţa va trebui să recunoască rolul important jucat de imaginea ţării şi acţiunile întreprinse de Ucraina pe Insula Şerpilor.

"Soluţia ar trebui să fie în interesul Ucrainei", a conchis oficialul de la Kiev.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE, nedumerit de comentariile din presa ucraineană privind o soluţie CIJ în cazul Insulei Şerpilor.
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE, nedumerit de comentariile din presa ucraineană privind o soluţie CIJ în cazul Insulei Şerpilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei