Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Ce alegem: copiii sau câinii?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Oricât de mult am iubi animalele, oricât de multă milă am avea faţă de câinii vagabonzi, fiinţe ale nimănui, trebuie să ne punem, foarte serios, o întrebare: ce alegem, copiii sau câinii?

Acum doi ani, un japonez a murit, la Bucureşti, după ce a fost muşcat de un câine. Presupusul patruped ucigaş al japonezului, Boschito, a devenit vedetă şi s-a ajuns până acolo încât avocaţi de renume s-au prezentat în instanţă pentru a-l apăra, alături de câteva asociaţii de protecţie a animalelor. Pentru un  amărât care ar fi furat o bucată de pâine, ca să dea copiilor de mâncare, respectivii nu s-ar fi dat nici măcar jos din pat.

Zilele trecute, o fetiţă de 6 ani din Constanţa a fost omorâtă de o haită de câini vagabonzi. A fost muşcată, faţa micuţei era desfigurată, iar o parte din scalp era smuls. Ca într-un film de groază. Câteva voci, timide, ce-i drept, au aruncat vina pe părinţi. Că fetiţa nu era supravegheată, că a fost găsită la circa 200 de metri de casă. Dar dacă a ajuns acolo fugărită de câini? În fine, nici nu mai contează asta. Ce contează este faptul că o fetiţă a fost omorâtă de nişte animale. Domestice, li se spune. Dacă fetiţa ar fi fost omorâtă de nişte oameni, care ar fi fost apoi linşaţi de către săteni, aceştia din urmă ar fi avut toată susţinerea românilor. Inclusiv a iubitorilor de animale. Dar dacă sătenii respectivi ar fi omorât javrele care au devorat fetiţa, sunt sigur că asociaţiile de protecţie a animalelor ar fi sărit imediat. Aţi omorât animale nevinovate! Aţi omorât nişte fiinţe fără apărare! Criminalilor! Oameni fără suflet! Cam astea ar fi fost reacţiile.

În fiecare zi, în România, sute de oameni sunt muşcaţi de câini vagabonzi. Tragedia de la Constanţa se poate repeta oricând. Ce facem? Am citit zilele acestea o declaraţie a primarului din Constanţa, care spunea că legea interzice hingherilor să intervină fără a fi solicitaţi. Aşa o fi. Pe de altă parte, când sunt solicitaţi, imediat apar nişte „oameni cu suflet” care se pun în calea hingherilor. Ce aveţi, măi criminalilor, cu bietele animale? Iar mâine, poimâine, „bietele animale” atacă o bătrână neputincioasă sau un copil. Iar dacă sunt şi în haită şi nu e nimeni prin preajmă să intervină, bătrânica sau copilul vor avea soarta fetiţei de la Constanţa.

Cred că a sosit timpul să alegem. Cred că cei de la asociaţiile de protecţie a animalelor ar trebui să se oprească puţin din număratul zecilor de mii de euro primiţi din sponsorizări şi să se decidă. Ce alegem: copiii sau câinii?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce alegem: copiii sau câinii?.
 Vizualizări articol: 2295 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.78/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 9 voturi
Ce alegem: copiii sau câinii?2.859

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Caini si caini trimis de
(16 apr 2008, 11:40:31
Da, dle. Avram, ati pus punctul pe I. Si eu sunt un mare iubitor de animale, insa uneori mi se face frica de acesti caini, mai ales cand ii vad in haite. Ceea ce alti oameni cu suflet si iubitori de animale nu inteleg este ca ACESTI caini in particular, adica cei de la marginea oraselor, sunt salbaticiti de foame si nu sunt deloc "lipsiti de aparare" fiindca o asemenea haita poate usor ucide chiar si un om matur, nu doar un copil. Nu sunt pentru metodele brutale de ecarisaj (otravire, impuscare), dar e nevoie de o initiativa la nivel national pentru a se gasi o metoda care sa fie si pe placul iubitorilor de animale si pe al potentialelor victime. Faptul de la Constanta e consumat, indiferent pe cine am alege sa aruncam vina, insa riscam sa nu fie singular, daca nu se ajunge la o solutie reala impotriva acestor caini.
2.   Uneori tb sa alegem trimis de
(16 apr 2008, 11:57:51
inteleg dragostea pt animale, dar sa fii parinte si sa-ti fie copilul muscat, sa mergi la Urgente sa-i faca tratament, sa nu stii ce-l asateapta ....e mult prea mult. Ce sa mai zic de cei care raman cu urmari pt toata viata !!! Problema e alta, mereu apar alti caini vagabonzi....cum facem sa nu se mai intample asta ???
3.   Pe cine aparam? trimis de
(16 apr 2008, 12:50:46
Felicitari domnule Tiberiu Avram! Nemaipomenita noastra democratie a creat conditii si reuseste sa apere cu consecventa "drepturile" cainilor vagabonzi, a infractorilor de tot felul, a tot felul de minoritati, dar pe majoritarul anonim, cu viata lui, cu bolile lui, cu grijile lui, cine-l apara?
4.   Solutia radicala trimis de
(16 apr 2008, 13:31:56
Daca nu reusim sa scapam de caini vagabonzi inseamna ca ne meritam soarta .Cei care iubesc animalele sa fie invitati ca in termen de 15 zile sa-i adune de pe strazi .SOLUTIA CEA MAI SIGURA ,ELIMINAREA LOR.
5.   Felicitari!!! trimis de
(16 apr 2008, 13:49:58
Foarte mare dreptate aveti.In consecinta alegem COPII, domnule Avram.
6.   Felicitari domnule Avram trimis de
(16 apr 2008, 15:18:34
Foarte mare dreptate aveti. Singura solutie ar fi.....100 de capsule de stricnina si 5 kg de carne ....Garantat se curata orasul .....Dupa care pot face galagie ,, IUBITORI DE ANIMALE,, .....Sa dovedit si nu o data , Animalele in haita sunt foarte periculoase
6.1  RE: Felicitari domnule Avram trimis de
(16 apr 2008, 19:00:05
pofta buna hyhyhy,tie si familiei tale !
6.2  RE: Felicitari domnule Avram trimis de
(16 apr 2008, 19:53:44
,,pofta buna hyhyhy,tie si familiei tale !,,,De ce esti idiot(a)? CE ARE A FACE FAMILIA???? Mai handicapatule(a) daca ti-ar ucide tie sora sau fratele sau copilul o haita de caini tot aceasi opinie idioata ai avea???????????? Vrei sa spui ca pui viata copilui tau sau al altuia in joc doar pentru cateva poatai? , pai amice scuza-mi expresia dar..... ESTI IDIOT!!!!!!!!!! MUSCATI-AR TIE COPILUL TOATE POTAILE DIN SUCEAVA IDIOTULE(A)
7.   Bine zis trimis de
(16 apr 2008, 18:53:12
bine le mai zici , de ti-ar cadea mustata......
8.   FELICITARI trimis de
(16 apr 2008, 21:28:12
Avand in vedere amploarea fenomenului la nivelul intregii tari, cred ca ar fi potrivit un referendum pe aceasta tema.
9.   Protectia omului trimis de
(17 apr 2008, 13:43:28
Am fost in lume, am calatorit in numeroase tari...Nicaieri nu am vazut haite de caini vagabonzi ca in Romania. Ce au facut autoritatile, cetatenii, societatile specializate si chiar cei de la protectia animalelor in acele locuri? Nu avem voie sa intrebam?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei