Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ion Stan: Din mai se aplică strategia de modernizare şi restructurare a SRI, aprobată recent de CSAT

Miercuri, 16 Aprilie 2008 (17:21:05)


Deputatul PSD Ion Stan, membru în Comisia parlamentară de control al SRI, a declarat, miercuri, după şedinţa de bilanţ a Serviciului, că începând de luna viitoare se va aplica strategia de modernizare şi restructurare a SRI, aprobată recent de CSAT.
  Stan a declarat că SRI se află "într-un proces amplu de modernizare".

"Începând cu luna următoare se aplică strategia de modernizare şi restructurare a SRI, aprobată recent de CSAT, şi Serviciul este în măsură acum să fie compatibil cu serviciile similare din NATO şi UE", a spus Ion Stan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al SRI, Marius Bercaru, a declarat că la şedinţă au fost discutate aspecte strategice, cum ar fi adaptarea Serviciului la necesităţile noului mediu de securitate.

"Anul ăsta este foarte important pentru noi. Ne aşteaptă o muncă foarte importantă, aceea de a transforma Serviciul astfel încât să avem o instituţie adaptată noului mediu de securitate", a spus purtătorul de cuvânt al SRI.

CSAT a aprobat, în 25 martie, noua structură organizatorică şi regulamentul de funcţionare ale SRI, pentru a flexibiliza şi întări capacităţile de acţiune şi a reduce birocraţia în conformitate cu standardele profesionale ale serviciilor euro-atlantice de informaţii, informa Preşedinţia.

Conform SRI, obiectivele strategiei sunt: diminuarea, în ansamblu, a punctelor de decizie din interiorul sistemului; optimizarea fluxurilor informaţionale şi adaptarea la dinamica provocărilor actuale; dispariţia unor paliere de coordonare; reducerea cu peste 20% a numărului unităţilor centrale; responsabilizarea eşaloanelor inferioare prin coborârea nivelurilor de luare a deciziilor.

Implementarea acestui proces va conduce, conform SRI, la: întărirea componentei de securitate organizaţională într-o structură consolidată de protecţie a personalului, fizică, procedurală şi informatică; îmbunătăţirea capacităţii analitice şi evaluativ-predictive; eficientizarea prelevării datelor şi elementelor informaţionale din surse deschise; dezvoltarea unui concept modern privind managementul cunoaşterii, bazat pe o infrastructură informatică integrată, fiabilă şi eficientă.

Un rezultat concret al transformării structurale şi funcţionale este reprezentat de constituirea în cadrul SRI a Centrului Naţional CYBERINT, având misiunea asigurării capabilităţilor de prevenire, protecţie, reacţie şi management al consecinţelor în situaţia unor atacuri cibernetice, preciza SRI.

Centrul va oferi platforma de colaborare a instituţiilor din cadrul sistemului de securitate naţională cu responsabilităţi în domeniu şi interfaţa de cooperare cu structurile similare din cadrul NATO.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Stan: Din mai se aplică strategia de modernizare şi restructurare a SRI, aprobată recent de CSAT .
 Vizualizări articol: 566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ion Stan: Din mai se aplică strategia de modernizare şi restructurare a SRI, aprobată recent de CSAT0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei