Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 apr 2008 - Anul XIII, nr. 90 (3771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţete de post

Plăcintă cu varză murată

Ingrediente: foi de plăcintă, o varză murată mare, un pahar de ulei, cimbru, piper.

Mod de preparare: Varza se spală în apă călduţă de 2-3 ori, se taie fideluţă şi se stoarce bine. Se căleşte în ulei încins, se adaugă cimbru şi se potriveşte de piper. Această umplutură se întinde pe foaia de plăcintă, după care se rulează. Rulourile se ung cu puţin ulei, se pun în cuptor la foc potrivit, într-o tavă unsă în prealabil cu margarină.

 

Pastă de peşte

Ingrediente: 100 g margarină; 2 conserve de peşte în ulei; o ceapă tocată mărunt; zeama de la o lămâie; sare, piper.

Mod de preparare: Conservele de peşte trebuie să fie în ulei şi nu de peşte în suc propriu pentru că atunci pasta va fi prea seacă şi nu se va lega. După ce am desfăcut conservele, vom scoate peştele de o parte şi-i vom îndepărta şira spinării, capul sau eventualele intestine. Uleiul din conserve se va păstra. Cu o furculiţă vom pasa tot peştele şi-l vom amesteca cu margarina (care a stat la temperatura camerei pentru a putea fi amestecată uşor) şi vom potrivi după gust cu zeama de lămâie, sare şi piper. Dacă vom constata că avem o pastă, nu destul de uleioasă, vom mai turna din uleiul păstrat de la conservele de peşte.

 

Gogoşi de post

Ingrediente: 400 gr făină, zahăr, miere, scorţişoară, 20 gr. drojdie, ulei.

Mod de preparare: Drojdia se dizolvă într-o linguriţă de zahăr şi o ceaşcă de apă caldă, se adaugă făina, se amestecă bine şi se lasă la crescut. După ce a crescut, cu o lingură se ia din aluat şi se prăjesc gogoşile în ulei încins. Când sunt aurite, se scot cu spumiera şi se tăvălesc prin miere şi scorţişoară.

 

Clătite de post

Ingrediente:  500 ml apă minerală, făină, ulei, sare, 6 mere, 150 gr zahăr, scorţişoară.

Mod de preparare: Se curăţă merele, se rad, se scurg de zeamă şi apoi se amestecă cu zahărul şi scorţişoara. Apa minerală se amestecă cu făina foarte bine, până se obţine o compoziţie de consistenţa smântânii. Se adaugă un praf de sare şi o lingură de ulei. Din această compoziţie se fac clătite într-o tigaie unsă cu ulei încins. Clătitele se prăjesc pe o parte, apoi se întorc şi se umplu cu merele. Se împachetează în două şi se prăjesc şi pe cealaltă parte.

(www.bunatati.ro)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţete de post.
 Vizualizări articol: 3783 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţete de post0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Religie

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei