Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Spiru Haret: Declaraţia ministrului Vosganian referitoare la majorarea salariilor generează confuzie

Joi, 10 Aprilie 2008 (20:48:49)

Federaţia Spiru Haret apreciază drept ambiguă şi generatoare de confuzie declaraţia ministrului Varujan Vosganian privind majorarea salariilor profesorilor cu 1,6 milioane de lei vechi şi protestează faţă de "încercarea reprezentanţilor Executivului de a induce în eroare salariaţii din învăţământ".
  "Apreciem că declaraţia ministrului Economiei şi Finanţelor este ambiguă şi generatoare de confuzie - de unde această sumă de 1,6 milioane lei vechi? Cadrele didactice au primit deja de la 1 aprilie o creştere de şase la sută conform O.G. nr. 15/2008, care nu înseamnă nici pe departe 1,6 milioane lei", se arată într-un comunicat de joi al Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ "Spiru Haret".

Reprezentanţii Federaţiei Sţiru Haret" subliniază că ministrul Vosganian vorbeşte doar decât profesori şi uită personalul didactic auxiliar şi nedidactic, "salariaţi ai aceluiaşi sistem".

În legătură cu afirmaţia ministrului Vosganian potrivit căreia "un mod de a respecta salariaţii este de a le da salariu şi nu tichete cadou", reprezentanţii Spiru Haret apreciază că interzicerea acordării tichetelor cadou şi lansarea promisiunii unei ipotetice creştere salariale nu demonstrează respectul pentru învăţământ.

"Îl rugăm pe domnul Vosganian să ne lase pe noi să apreciem respectul pe care îl demonstrează. Interzicerea acordării tichetelor pentru salariaţii din învăţământ (cadre didactice, personal auxiliar şi nedidactic) şi lansarea promisiunii privind o ipotetică creştere salarială exclusiv pentru cadrele didactice nu demonstrează, în nici un caz, respectul său pentru învăţământ", precizează sursa citată.

Faţă de această situaţie şi faţă de "modul abuziv în care Guvernul tratează angajaţii din sistemul de învăţământ", Federaţia Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret îşi va continua acţiunile de protest, atât în Capitală, cât şi în întreaga ţară, în vederea anulării articolului 24 din OUG nr. 37/2008.

Totodată, Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) arată că majorarea salarială de care vorbeşte ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, este stabilită încă de la începutul anului, potrivit Ordonanţei de Urgenţă nr. 15/2008. Creşterea este de doar şase procente începând cu data de 1 aprilie şi nu este egală cu 1,6 milioane de lei vechi, "cum se laudă ministrul", susţine FEN.

"În niciun caz această majorare nu înlocuieşte tichetele cadou care erau primite de întreg personalul din învăţământ şi care se acordau independent de această mărire salarială. Îi cerem ministrului Vosganian să renunţe la această încercare de manipulare şi să nu-şi mai bată joc de angajaţii din învăţământ. În condiţiile în care nu va reveni asupra articolului care blochează acordarea tichetelor cadou, îi solicităm să facă un simplu gest de onoare şi să-şi prezinte demisia sau măcar partidul din care face parte să-l trimită în campanie electorală la vreo primărie ca pe domnul Adomniţei", a declarat preşedintele FEN, Cătălin Croitoru.

Potrivit Ordonanţei nr 15/2008, salariile personalului didactic se majorează anul acesta în două etape, cu şase la sută începând cu data de 1 aprilie şi cu şase procente începând cu data de 1 octombrie.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian a declarat, joi, că profesorii vor primi salarii mărite de la 1 aprilie, în medie cu 1,6 milioane de lei vechi, care vor compensa decizia prin care nu mai primesc tichete cadou.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spiru Haret: Declaraţia ministrului Vosganian referitoare la majorarea salariilor generează confuzie.
 Vizualizări articol: 939 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spiru Haret: Declaraţia ministrului Vosganian referitoare la majorarea salariilor generează confuzie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   A fi ..,sau a nu fi..? trimis de
(11 apr 2008, 13:02:14
Ce erori..., ce confuziii...? Eu vad un fel de Alba Neagra si mai pe romaneste umblatul cu cioara vopsita..! Cred ca i.a invatat CINEVA..!
2.   ADEVARUL DESPRE MINCIUNA trimis de
(11 apr 2008, 13:23:46
ACESTA este ADEVARUL: nu este nici o majorare suplimentara de salariu in invatamant, in afara de cea negociata la inceputul anului. Suma, 6%, nu are cum sa fie de 1,6 milioane, cel mult de cateva sute de mii. Tichetele cadou, acordate cu GENEROZITATE in celelalte domenii bugetare (pe langa salarii umflate) reprezentau un paleativ la zgarcenia si inversunarea executivului fata de salariatii din invatamant (sa nu uitam, ca aceeasi guvernanti afirmau ca "a creste salariile in invatamant este ca si cum te-ai duce la crasma" - exprimare "docta" de guvernant). Iar, masura de interzicere a acordarii lor, DUPA ce s-au dat cateva, reprezinta un GRAV ABUZ din partea acestui guvern ce s-a dovedit cu varf si indesat a fi antiromanesc, ba chiar antiomenesc ! Ne rezervam si noi, romanii, dreptul de a-i blestema in sfantul Post al Pastelui si de a le dori, pe langa pedeapsa divina, o disparitie totala de pe scena politica a acestui partid antinational ! Asa sa va dea Dumnezeu ! Amin !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei