Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi cere Parlametului European recunoaşterea diplomelor româneşti

Joi, 10 Aprilie 2008 (18:35:19)

Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi a cerut, joi, în plenul Parlamentului European recunoaşterea diplomelor şi calificărilor profesionale româneşti în toate statele membre ale UE, în caz contrar România riscând să piardă fonduri europene în domeniul educaţional, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Potrivit unui comunicat remis de cabinetul europarlamentarului, "în opt state europene cetăţenii români sunt discriminaţi, pentru că nu le sunt recunoscute diplomele universitare şi calificările în meserii".

"Nu este admisibil ca la mai bine de un an de la aderare românii să fie trataţi în continuare ca şi cetăţeni extracomunitari", a afirmat, joi, în plenul PE, europarlamentarul PDL Monica Iacob-Ridzi.

Potrivit europarlamentarului român, statele membre care nu recunosc încă diplomele româneşti încearcă, de fapt, să blocheze drepturile pe care le au românii, ca şi cetăţeni europeni, de a munci şi studia oriunde în Uniunea Europeană.

Europarlamentarul a mai atras atenţia asupra faptului că nerecunoaşterea diplomelor duce direct la pierderea unor fonduri importante pentru România, din domeniul educaţional.

"De exemplu, un student român nu poate participa într-un program de Master finanţat prin Erasmus Mundus la o universitate din cele opt state membre pentru că nu îi este recunoscută diploma universitară de bază. Acest lucru are ca rezultat limitarea şanselor României de a obţine fonduri europene pentru mobilitate academică", a menţionat Monica Iacob-Ridzi.

Cele opt state europene care nu au pus încă în aplicare, prin legislaţia internă, principiul recunoaşterii reciproce a diplomelor şi calificărilor profesionale sunt Austria, Cipru, Belgia, Franţa, Grecia, Irlanda, Luxemburg şi Spania.

Comisia Europeană a anunţat înaintarea unui proces la Curtea Europeană de Justiţie împotriva statelor care nu recunosc diplomele din noile state membre, România şi Bulgaria.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi cere Parlametului European recunoaşterea diplomelor româneşti.
 Vizualizări articol: 495 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Europarlamentarul Monica Iacob-Ridzi cere Parlametului European recunoaşterea diplomelor româneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Felicitari trimis de
(10 apr 2008, 19:10:51
felicitari monicai! merita presedentia organizatiei nationale de tineret a pdl....e un tanar politician de valoare...are mari perspective!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei