Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu: După estimări, cheltuielile cu tichetele cadou ar putea fi suportate de bugetul de stat

Joi, 10 Aprilie 2008 (14:12:13)

Vicepreşedintele PNL Eugen Nicolăescu a declarat, joi, că, după estimările făcute de liberali în şedinţa BPC, cheltuielile cu tichetele cadou ar putea fi suportate de bugetul de stat, menţionând că acela care a solicitat premierului luarea unei poziţii ferme pe acest subiect a fost Bogdan Olteanu.
  Declaraţia liderului PNL a fost făcută, urmare a unei întrebări adresate coordonatorului campaniei electorale a PNL, Bogdan Olteanu, referitoare la termenii în care s-a purtat discuţia despre tichete în şedinţa BPC de miercuri seară şi cum s-a ajuns la renunţarea la decizia iniţială.

"În cadrul acestei şedinţe am avut o discuţie ridicată de primul-ministru, care i-a cerut ministrului de Finanţe să reevalueze propunerile pe care le-a făcut în şedinţa de Guvern. Cam ăsta a fost spiritul discuţiei", a susţinut Bogdan Olteanu.

Întrebat de ce a ridicat acest subiect şi ce argumente a avut, Olteanu a spus că l-a rugat "doamna Brânduşa Miron (şefa Biroului de Presă al PNL - n.r.), care dorea să primească tichete de masă cu ocazia Sărbătorilor de Paşti".

Coordonatorul campaniei electorale a PNL a fost întrerupt de către vicepreşedinteşle PNL Eugen Nicolăescu.

"Bogdan, ca să fim corecţi până la capăt şi ca să informăm bine presa, trebuie să spunem că cel care a solicitat primului-ministru o atitudine mai hotărâtă în acest sens, pentru că premierul îl asculta pe ministrul Finanţelor, deci cel care a cerut o poziţie fermă pe această temă a fost Bogdan Olteanu. Şi el nu o spune din bun simţ, pe bună dreptate. Am văzut în presă o serie de lucruri care sunt false din păcate, el a fost cel care a solicitat primului-ministru o altă poziţie, iar premierul a fost ferm de data aceasta, solicitând ministrului de Finanţe un calcul exact al modului în care se va reflecta în buget acordarea tichetelor. După estimări, se pare că ar putea fi suportabilă o asemenea cheltuială bugetară", a afirmat Eugen Nicolăescu.

Guvernul a interzis instituţiilor publice, prin ordonanţă de urgenţă, să mai acorde angajaţilor tichete cadou, un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului.

Tichetele cadou reprezintă un bonus valoric de care salariaţii au beneficiat până în prezent la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşti şi de Crăciun, ca o recompensă sau motivare suplimentară salariului. Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

Decizia Guvernului a fost criticată atât de federaţii sindicale, cât şi de reprezentanţi ai unor partide politice.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a justificat, miercuri, decizia Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou prin necesitatea aplicării unei politici salariale "strânse", corelată cu performanţele economiei, şi a apreciat măsura ca fiind una corectă.

"Am făcut o rectificare bugetară în sensul diminuării cheltuielilor bugetare, am spus ca lumea să nu creadă că în acest an, deşi electoral, Guvernul ar fi dispus să facă pomeni electorale şi iată că nu facem acest lucru. Am spus că vom merge pe o restrângere a cheltuielilor salariale şi a drepturilor băneşti. Vrem să ducem din punct de vedere al cheltuielilor o politică strânsă, pentru că semnalele care s-au acumulat la nivelul economiei mondiale şi anumite tendinţe inflaţioniste manifestate în a doua parte a anului trecut ne obligă la astfel de măsuri", a spus Tăriceanu.

Conducerea PNL i-a solicitat, miercuri, ministrului Finanţelor, Varujan Vosganian, să elaboreze un raport privind impactul pe care îl poate avea asupra bugetului de stat acordarea tichetelor cadou şi să aprobe eliberarea acestora în cazul în care acest impact nu afectează echilibrul bugetar.

"Biroul Politic Central a cerut domnului ministru de Finanţe, Varujan Vosganian, să evalueze impactul real asupra cheluielilor publice al tichetelor cadou şi, în cazul în care acest impact nu afectează echilibrul bugetar, să aprobe eliberarea tichetelor cadou", a declarat, la finalul şedinţei Biroului Permanent Central al partidului, vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu. Liderul liberal a menţionat că ministrul de Finanţe trebuie să elaboreze raportul până la sfârşitul săptămânii.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, miercuri, că are în vedere încorporarea tichetelelor cadou în drepturile salariale, astfel încât să le folosească angajaţilor atunci când vor să ia un credit.

Surse liberale au declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că, în şedinţa BPC, deputatul PNL George Scutaru a ridicat problema rediscutării deciziei Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou, poziţia sa fiind susţinută ulterior şi de Bogdan Olteanu, Cristian Adomniţei sau Dan Radu Ruşanu.

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că liberalii din Bucureşti au luat o decizie foarte dură de condamnare a măsurii de interzicere a tichetelor cadou, mai ales pentru profesori, şi cer Guvernului să abroge această măsură în şedinţa de miercurea viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu: După estimări, cheltuielile cu tichetele cadou ar putea fi suportate de bugetul de stat.
 Vizualizări articol: 490 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu: După estimări, cheltuielile cu tichetele cadou ar putea fi suportate de bugetul de stat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei