Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Registrul Auto Român va transmite CE informaţii privind emisiile de carbon produse de maşinile noi

Joi, 10 Aprilie 2008 (15:48:16)


 Regia Autonomă Registrul Auto Român (RAR) va fi desemnată să colecteze şi să comunice Comisiei Europene (CE) informaţii privind emisiile de dioxid de carbon produse de autoturismele noi, în conformitate cu o decizie a Parlamentului european din anul 2000.
 
  Mandatarea Registrului Auto Român pentru informarea CE va fi realizată în baza unei hotărâri de Guvern, iniţiate de ministerele Transporturilor şi Mediului, proiect care a fost avizat de ministerele Justiţiei, Internelor şi Departamentul pentru Afaceri Europene.

"Decizia Parlamentului European de stabilire a unui program de supraveghere a mediei emisiilor specifice de CO2 produse de autoturismele noi prevede ca statele membre UE să colecteze, săprelucreze şi să transmită anual o serie de date privind emisiile pentru maşinile noi înmatriculate pe teritoriul lor în cursul anului precedent", se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Totodată, Ministerul Mediului va informa oficialii europeni că RAR a fost desemnat pentru informarea CE.

Potrivit actului normativ, RAR şi Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) vor încheia un protocol, în baza căruia MIRA va transmite Registrului în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii datele privind autoturismele noi înmatriculate în 2007.

Începând cu anul 2009, informaţiile vor fi transmise RAR până la 15 februarie.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat, joi, la audierea publică privind proiectul de ordonanţă de urgenţă privind taxa de poluare auto, că de la 1 ianuarie 2007 până în prezent în România au fost înmatriculate 450.000 de maşini, din care 330.000 de unităţi sunt noi.

Guvernul a discutat, la sfârşitul lunii martie, proiectul ordonanţei de urgenţă prin care este propusă introducerea taxei de poluare auto, care să înlocuiască taxa de primă înmatriculare aflată în vigoare. Taxa de poluare auto este calculată în funcţie de datele tehnice ale fiecărei maşini în parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon şi de noxe.

După noua grilă, aplicabilă de la 1 iulie, taxa creşte pentru maşinile noi vândute în România, în timp ce valorile scad la jumătate pentru autovehiculele Euro 1 şi Euro 2 cu motoare de până în 2.000 de centimentri cubi, taxa rămânând totuşi mai mare pentru automobilele vechi de import.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Registrul Auto Român va transmite CE informaţii privind emisiile de carbon produse de maşinile noi.
 Vizualizări articol: 737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Registrul Auto Român va transmite CE informaţii privind emisiile de carbon produse de maşinile noi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei