Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Căpuşă

SC MES SA, vândută la kilogram de directorul Duduman

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

SC MES SA Suceava este pe cale să devină istorie. Principalul artizan al dispariţiei societăţii pare a fi nimeni altul decât veşnic directorul Dumitru Duduman. Şi pentru că cine împarte parte îşi face, Duduman şi-a tras şi el o halcă frumuşică din SC MES SA, într-o zonă unde valoarea terenurilor pe piaţa imobiliară creşte de la o oră la alta. Cu datorii de peste 6,4 milioane de lei (64 de miliarde de lei vechi) numai la bugetul de stat şi cu toate activele care au mai rămas în patrimoniu girate către diferite bănci, societatea pare să aibă zilele numărate.

 

Pentru că datoriile către bugetul de stat au crescut mereu în ultimii ani, s-a ajuns ca în martie 2008 SC MES SA să aibă debite de peste 6,4 milioane de lei.

La această sumă se mai adaugă credite de la bănci în valoare de peste 6 milioane de lei şi încă aproximativ 3 milioane către diverşi furnizori, astfel încât societatea este înglodată în datorii şi doar printr-o minune s-ar mai putea salva de la faliment.

De altfel, reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava nu exclud posibilitatea ca în următoarele săptămâni să scoată la vânzare bunurile societăţii, evaluate în acest moment la 15 milioane de lei, fără utilajele existente.

Cum s-a ajuns la acest prag critic? Răspunsurile trebuie căutate în trecut. Ca urmare a datoriilor imense acumulate la bugetul asigurărilor de stat şi a imposibilităţii de a le achita integral în scurt timp, conducerea SC MES SA, prin directorul Dumitru Duduman, a solicitat la acea vreme, Direcţiei Muncii, plata eşalonată a sumelor. Cererea a fost aprobată, iar SC MES SA Suceava a intrat în programul acestor înlesniri, fiind obligată să respecte o serie de condiţii. Una dintre acestea era ca pe întreaga perioadă a derulării eşalonărilor la plata obligaţiilor către bugetul de stat firma să nu înstrăineze nici un bun.

Ori, această cerinţă a fost încălcată cu vârf şi îndesat în februarie 2006, când tot ce aparţine de SC MES SA, în vecinătatea defunctului SC ROMUPS SA, a fost vândut la bucată. Ca urmare, societatea a pierdut înlesnirile acordate şi, în plus, i s-au calculat debite, incluzând şi majorări, în valoare de 4 milioane de lei (40 de miliarde de lei vechi).

 

Duduman & fiul au pus mâna pe o adevărată comoară imobiliară

Nu se ştie ce s-a întâmplat cu banii încasaţi din vânzarea bunurilor, pentru că la bugetul de stat nu a ajuns nici un leu. Oricum, la şedinţa de vânzare din februarie 2006, SC MES SA Suceava a încasat, cel puţin teoretic, peste 7 milioane de lei (70 de miliarde de lei vechi). În 2004, 2006 şi 2007 MES a vândut active pentru 10,84 milioane lei, conform fostului director economic Luciea Pavel. Consilierul juridic Liliana Daneliuc susţine că cea mai mare parte a banilor din vânzări au mers la buget, numai că cifrele de la ANAF nu arată acest lucru.

Unul dintre cei mai importanţi cumpărători a fost chiar Dumitru Duduman. Directorul SC MES SA a vândut către propria-i firmă utilaje, terenuri, depozite şi hale de producţie, într-o tranzacţie care lasă multe umbre de îndoială.

SC Machines Wood&Metal SRL Suceava a plătit, conform actelor de vânzare-cumpărare, suma de 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) pentru hala de sculerie, care cuprinde mai multe parcele, una în suprafaţă de 2.408 mp, o alta de 235 mp şi a treia de 18 mp. În acelaşi preţ a mai fost achiziţionat un depozit şi un grup social, cu suprafeţele de 230,96 mp, respectiv cotă de ½ din 240 mp. Tranzacţia a mai inclus un teren cu şi fără construcţii cu o suprafaţă totală de 2.781 mp, precum şi un şir întreg de mijloace fixe.

Practic, Dumitru Duduman a intrat în posesia unor bunuri a căror valoare creşte permanent, cel puţin dacă ar fi să ne luăm după modelul SC ROMUPS SA, societate cumpărată cu aproximativ 2,5 milioane de euro şi vândută la scurt timp cu circa 9,3 milioane de euro.

SC Machines Wood&Metal SRL Suceava este controlată aproape în întregime de familia Duduman. Fostul şi actualul director al SC MES SA Suceava deţine 50% din acţiunile firmei, în timp ce fiul acestuia, Andrei Duduman, are o cotă de 20%, diferenţa de 30% fiind în proprietatea unui anume Gelu Gafenco.

 

Din cei 130 de angajaţi ai MES, 105 sunt detaşaţi la MW&M

Relaţia dintre MES şi MW&M, deşi e limpede ca lumina zilei că este una de căpuşare, este văzută de directorul Duduman ca o adevărată binefacere pentru MES.

Acesta ne-a declarat, miercuri, că raporturile dintre cele două firme sunt de colaborare şi comerciale şi că MES este cea care are cel mai mult de câştigat de pe urma acestora.

În cadrul acestei operaţiuni de „binefacere”, 105 de salariaţi ai MES, din cei 130 de angajaţi, au fost detaşaţi în interes de serviciu la MW&M. „Detaşarea lor a fost aprobată de Consiliul de Administraţie, ca soluţie tranzitorie până se rezolvă situaţia cu MES, ca oamenii să poată lucra în continuare şi să nu pierdem forţa de muncă. Obligaţiile salariale le plăteşte MW&M, deci nu văd care este problema”, a afirmat Dumitru Duduman.

Mai mult, el susţine că suma cu care MW&M a cumpărat activele de la MES este „foarte mare, faţă de ceea ce se dă pe piaţă” şi refuză să discute despre căpuşarea societăţii pe care o conduce ca director, de către cea la care este acţionar majoritar.

„Căpuşat este un mic argou. MW&M a finanţat MES, nu a căpuşat, ca să menţină capacitatea de producţie şi forţa de muncă. Din punct de vedere financiar i-am ajutat, nu i-am căpuşat. MES a avut în permanenţă de câştigat din raporturile cu noi”, declară cu nonşalanţă directorul Duduman.

Întrebat dacă în urma acestei acţiuni „filantropice” a MW&M faţă de MES, aceasta din urmă are ceva datorii, Dumitru Duduman a spus că datoriile societăţii la care este director către cea la care este patron merg spre 20 de miliarde de lei vechi. Cum este puţin probabil ca MES să aibă bani să plătească, soluţia va fi cea clasică: compensarea cu active şi cu producţia.

La Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava, MW&M figurează cu 171 de salariaţi şi cu un fond de salarii de 178.124 de lei.

 

Cine au fost ceilalţi cumpărători în noua zonă imobiliară de lux a Sucevei

Importante suprafeţe de teren au ajuns şi în proprietatea altor cunoscuţi oameni de afaceri din municipiul Suceava. Astfel, SC Assist Softwere SRL Suceava, firmă la care acţionari majoritari sunt Gheorghe David şi Daniel Tănase, a cumpărat 3.032 mp şi o serie de utilaje, plătind 263.000 de lei (2,63 miliarde de lei vechi). Cele două persoane se regăsesc şi în acţionariatul SC Arcaşii lui Ştefan SRL Suceava, fostă SC Dragomirna Golf Resort SRL Suceava. Aici, 50% din acţiuni sunt deţinute de Dragoş Mihai Şerşere, un român cu domiciliul în SUA.

În urma tranzacţiei din februarie 2006, SC Arcaşii lui Ştefan SRL Suceava a achiziţionat hala de fabricaţie a oxigenului şi clădirile aferente, bunuri pentru care a plătit 591.000 de lei (5,91 miliarde de lei vechi), instalaţii aparţinând SC MES SA Suceava, pentru suma de 156 de milioane de lei (1,56 miliarde de lei vechi), respectiv un teren de 6.378 mp şi instalaţii, pentru care s-a plătit suma de 363.000 de lei (3,63 miliarde de lei vechi).

O altă halcă din SC MES SA Suceava a fost cumpărată de SC Ispal SRL Iaşi. Pentru suma de 1,59 milioane de lei (15,9 miliarde de lei vechi), firma ieşeană a cumpărat o hală şi un teren.

Un cumpărător important a fost şi SC COMAT SA Suceava, care a achiziţionat 10.000 mp de pământ, constând în fostul teren de sport al SC MES SA, suprafaţă pentru care a plătit 1 milion de lei (10 miliarde de lei vechi).

În fine, un alt cumpărător a fost SC Grivco SA Bucureşti, firma lui Fathi Taher achiziţionând doar utilaje în valoare de 1,322 milioane de lei (13,22 miliarde de lei vechi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SC MES SA, vândută la kilogram de directorul Duduman.
 Vizualizări articol: 5659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 12 voturi
SC MES SA, vândută la kilogram de directorul Duduman4.0512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hotii din Romania trimis de
(10 apr 2008, 11:18:49
Acesti oameni ( Clanul Duduman etc ) ar trebui impuscati pe loc dupa ce in prealabil i se va acorda o judecata dreapta. Si bine-nteles ca nu e singurul in tara asta. Daca justitia si-ar face treaba noi romanii am fi mult mai departe. Unde esti tu Stefan Doamne.
1.1  RE: Hotii din Romania trimis de
(10 apr 2008, 17:44:07
OAMENI BUNI, ODATA CU DEZVOLTAREA ORASULUI SV, DIN CATE OBSERV SE DEZVOLTA SI CARACATITA MAFIEI IN ACEST ORAS, IMI PARE FOARTE RAU CA NU POT SCRIE EU ARTICOLE IN ACEST ZIAR....DESPRE CUM SE CONSTITUIE GRUPURILE INFRACTIONALE.....LA ORGANIZAREA LICITATIILOR PUBLICE...LA CUMPARAREA UNOR SOCIETATI DE STAT....FENOMENUL CARACATITA VA ARUNCA ORASUL INTR-O GAURA NEAGRA A AFACERILOR SUBTERANE...
2.   Inca se poate.... trimis de
(10 apr 2008, 11:31:31
Cine spunea ca nu mai este nimic de furat in Romania? Mai este d-lor ...dar nu pentru oricine.... Un astfel de om care pune in buzunarul propriu asemenea sume de bani ar trebui sa-si petreaca ultimii ani din viata in inchisoare. Si nu numai el, ci si cei care au inlesnit astfel de ..."afaceri"... In Romania inca se poate...cu astfel de conducatori...
3.   Fabrici ridicate de popor sunt luate de un oportun trimis de
(10 apr 2008, 11:55:44
cetatenii au muncit si au ridicat fabrica si profitorii au luat o cu preturi infime si o vand cu mii de milioane de euro....bravo cetateni ca munca voastra a ajuns mai rau ca in sistemul sclavagist,o tara sanatoasa economic are mai multa industrie decat comert,dar cu m noi romanii suntem cei mai mari hoti distrugem tot si vindem tot la kg,ve ti plati aspru
4.   Pe duduman il asteapta PUSCARIA trimis de
(10 apr 2008, 12:23:47
Fiti siguri d-lor ca pe duduman il asteapta puscaria, au mai patit-o si altii si acum sunt lefteri. dudumane pregateste-te!!!!!
5.   Suceava ... trimis de
(10 apr 2008, 13:00:15
si ce se va construi pe acest loc? alt centru comercial?
6.   PANA LA CAPAT ! trimis de
(10 apr 2008, 13:19:32
cum se poate ca UN ANGAJAT al unei societati de stat, fie el si director, sa ajunga un fel de proprietar al bunurilor acelei societati ???

si cum a reusit societatea sa nu-si plateasca datoriile la buget si nici o institutie de stat sa nu ia masuri !!!

ia sa vedem ce se va intampla in continuare !.....

ar fi interesant de urmarit in presa, pana la capat, toate aceste afaceri dubioase si implicarea celor care trebuie sa ia masuri pentru a se opri aceste jafuri incredibile !!!
7.   Hot nenorocit trimis de
(10 apr 2008, 14:48:01
Duduman este un hot nenorocit care isi bate joc de oameni si nici nu da macar salariile. Salar de 200 ron la MES????? E bataie de joc. Chiar nu vede nimeni cat se fura acolo? Si se fura pe fata. Fara perdea. De ce nu se face un control acolo de catre institutiile statului??? DE CE?
8.   PENTRU IDIOTI trimis de
(10 apr 2008, 15:21:30
DOMNILOR DE CAT SA VA PIERDETI TIMPUL SI ASA INUTIL PENTRU VOI SCRIIND TOT FELUL DE COMENTARII CU IZ DE CAN CAN SI CU INFLUENTE TELENOVELISTE MAI BINE INFORMATI-VA SI NU LUATI TOT CE SCRIE IN ZIAR CA SI SFINTENIE. TOATE ACESTE INFORMATII SUNT VOIT TENDENTIOASE. CE SALARII DE 200 RON STII TU LARISO LA MES ?? SI POT SA BAT PARIU CA NU TE CHEAMA LARISA. IN LOC SA SE VADA CA ACEASTA FABRICA ESTE SINGURA FABRICA DE PROFIL DIN SUCEAVA CARE MAI PRODUCE, IN LOC SA SE VADA CA AICI CHIAR SE FAC SACRIFICII PENTRU A OFERI UN TRAI MAI BUN, ASA CUM SE POATE, IN LIMITA RESURSELOR, SE RELATEAZA LUCRURI ABERANTE LA COLTURILE BAZARULUI UNDE PE LANGA DENSA PERDEA DE PRAF IN OCHI TE MAI IZBESTE SI O PUTERNICA DUHNEALA DE URINA A CATORVA PERSOANE CARE INAINTE INCALZEAU INUTIL SCAUNELE FABRICILOR DIN ZONA. EU SUNT ANGAJAT LA MWM SI VREAU SA VA SPUN CA TOATE SALARIILE S-AU DAT LA ZI, SUNT COMENZI, SUNT TICHETE DE MASA, SUNT TICHETE CADOU, ORILE SUPLIMENTARE SUNT PLATITE. LASATI GARGARA SI IMPUSCATI CIORI !
8.1  RE: PENTRU IDIOTI trimis de
(10 apr 2008, 15:50:09
bai duduman se cam simte miros de bulau!!!

pregateste izmene curate si margarina!
8.2  RE: PENTRU IDIOTI trimis de
(10 apr 2008, 17:59:28
Ma Suceveanule, da prost mai esti! Pai tocma asta e smenu, ca voi cei de la MWM inotati in lapte si miere pe spinarea MES pe care i-ati capusat de n-ati mai putut. Se vede clar ca tu n-ai luat credit de la banca sa-i pui banii in mina lui Duduman "ca sa salveze MESU" si dupa aia sa constati ca cu banii tai si-a tras privata smechera la MWM. Tu nici n-ai inteles despre ce e vorba in propozitie si te-ai trezit vorbind singur. Mai trebuie sa stai la poarta cu lozinca "Dudumane, te iubim ca ca tine nu gasim" ca sa fie tacimu complect
9.   Forza bazaru ! ! ! trimis de
(10 apr 2008, 15:35:53
toata aceasta campanie media este o lucratura a unor stafilococi din consiliul de administratie al mes-ului care nemultumiti ca au fost descoperiti de duduman cu tot felul de gainarii si piese la negru facute gen LEONTE, SERBANESCO si nevasta "stresata", au apelat ca fetitele la ziarul sucevei folosit pe post de hartie igienica la wc-urile publice. apropos pentru "comentator si eu" , colegule, mes-ul nu mai este societate de stat din 1998, iar daca intr-adevar sunt datorii, administrator nu a fost numai duduman, adminsitratori cu aceleasi drepturi au mai fost si LEONTE si SERBANESCO si PAVEL. la mes nu o sa se faca niciodata bazar sau centru comercial. aici va ramane tot timpul industrie, dar acest cuvant e mult prea complicat pentru dna humoreanu, "distinsa" scriitoare de materii fecale jurnalistice, asa ca mai simplu a preferat "capusa" . duduman chiar a depus toate eforturile pentru a pastra aceasta uzina in functiune, nu e corect sa terfeliti acest om !
9.1  RE: Forza bazaru ! ! ! trimis de
(10 apr 2008, 16:27:14
ma caisa ,de stii asa bine cum stau lucrurile spune-ne si noua de unde a avut fiul lui Duduman ,care e student, si taicasu bani sa faca o societate paralela cu acelas profil ca m.e.s.,care le merge pe profit iar m.e.s. in pierdere.Iar eforturile lui Duduman au fost sa-si sa pastreze aceasta uzina a lui si numai a lui eliminand toate obstacolele tip LEONTE.SERBANESCU ETC
9.2  RE: Forza bazaru ! ! ! trimis de
(10 apr 2008, 18:14:18
Bai caisa, da' vad ca tu esti tare la curent cu ce se intimpla in consiliul de administratie la mes. Oi fi si tu pe acolo... Si daca e asa ar trebui sa stii ca MWM a fost cumparata cu "comisioanele" confidentiale obtinute de Duduman pe vinzarea diferitor parti din fabrica (indeosebi sediul vechi vindut la SEA). Mai spune-i d-soarei Humoreanu ca Gelu Gafeno nu e un oarecare ci insusi fostul sofer de la MES, omul de taina, de incredere si de colectat spagile lui Duduman care mai are si un frate in Italia unde Duduman merge lunar si varsa cate o valiza de bani negri.

Zici ca Duduman e om? Nu frate, e dracu gol!
9.3  RE: Forza bazaru ! ! ! trimis de
(10 apr 2008, 18:43:32
Doamna Pavel ar putea sa spuna multe despre istoria falimentarii cu intentie a MES. Numai sa vrea! Numai sa nu se fi manjit si ea. Un pic...
10.   Hahahaha trimis de
(10 apr 2008, 15:50:55
tare asta cu perdeaua de praf din bazar...si eu zic ca articolul s-a comandat de leonte & compania de frustrati-rebuturi . nu multa lume stie ca atunci cand s-a renovat mes-ul leonte cara noapte pe ascuns materiale de constructii sa-si faca dughenele lui pe banii fabricii. chiar o data a fost prins la poarta cu niste metale si raspunsul lui a fost " la statutul meu se permite ". poate humoreanu ii va lua un interviu distinsului administrator leonte pe aceasta tema, poate cu aceasta ocazie, pseudo-jurnalista inchide cu totul cercul conspiratiei si de ce nu, pentru munca solicitanta depusa va castiga si o nominalizare la premiul PULItzer, hahahaha . sunteti penibili !
10.1  RE: Hahahaha trimis de
(10 apr 2008, 19:56:26
cine-i acest LEONTE care fura metale sa-si faca "dughene" cand de fapt se mai spune ca castiga 100 mil. pe luna atunci DUDUMAN cat castiga?
11.   Xxx trimis de
(10 apr 2008, 16:10:17
bah decat sa stati in fata monitoarelor ca disperatii si sa va certati in comentarii care mai de care mai tafnoase mergeti si va futeti nevestele ca e primavara, asta daca nu sinteti ipotenti si homalai
11.1  RE: Xxx trimis de
(10 apr 2008, 17:17:09
e post tarane:)))
11.2  RE: Xxx trimis de
(10 apr 2008, 23:25:13
prost mai esti bai frate(daca s ipotent iau o viagra) puteai sa o lasi balta.
12.   RUSINE trimis de
(10 apr 2008, 16:19:35
duduman nu a dat la salariati nici apa nici tichete si nici salarii ,care spune ca se platesc la zii veniti sa lucrati acolo si veti vedea si care sunt conditiiile de lucru praf mizerie fara apa potabila .rusinica conducerii care isi trateaza muncitorii ca in epoca sclavagista.Si inca o problema tanar absolvet baitul lui duduman de unde a avut bani sa isi cumpere actiunii?dinbursa oare?
12.1  RE: RUSINE trimis de
(10 apr 2008, 16:40:17
daca duduman pleaca o zi din fabrica totul se duce la vale. eu vad ca stau mult prin sectii, muncitorii nu mai muncesc, oamenii se plimba pe alei. daca nu era duduman se inchidea mesul din '91. nu e cine stie ce situatie roz, dar salariile sunt la zii si sunt maricele unele, in functie de fiecare muncitor ce face, tichetele de masa si cadou se dau, fiecare muncitor care vine sambata ia 30 ron in fiecare sambata lucrata, utilajele sunt modernizate, au fost intarzieri vara trecuta parca, dar de cand oamenii s-au detasat la mwm treaba merge bine cu apa intr-adevar nu este potabila din conducte, insa patronu a pus instalatie mobila de apa de la fantana in fiecare birou aproape si prin sectii. daca stau sa ma uit peste drum si vad totul ras eu zic ca e mai bine ca in orice intreprindere din suceava asta. nu ma intereseaza ce firme mai are duduman, daca eu iau banu atunci Dumnezeu cu mila
12.2  RE: RUSINE trimis de
(10 apr 2008, 18:22:21
Tu muncitor, ma mincinosule? Ai invatat sa tastezi la strung? Si tu esti cu pluta ca si caisa, ca nu v-a intrebat nimeni cit va e de bine voua acolo la MWM. Aici e vorba de MES narodule!
12.3  RE: RUSINE trimis de
(10 apr 2008, 18:25:32
stiu sa tastez, iar mai mult de-atat stiu sa scriu SA O****PE MATA
12.4  RE: RUSINE trimis de
(10 apr 2008, 18:36:34
aiurea, tu nu stii decat sa ti-o faci cu mana, lepadatura!
13.   Alo trimis de
(10 apr 2008, 16:31:22
Alo, politia, dna.ul, procuratura...alooooooo nu se sesizeaza nimeni?????
13.1  RE: Alo trimis de
(10 apr 2008, 16:50:03
ce treaba sa aiba dna-ul frate?? e relatia dintre doua societati comerciale, dna-ul se numeste Departamentul National Anticoruptie, ala e cu demnitarii, cu politicienii. acum daca stau sa ma gandesc tu cred ca esti serbanescu, ala care il intrecea si melcii ca el avea vorba asta cu sa-i dam pe mana dna-ului. leonte, serbanescu & ochelaristul ala de scocan sunt cei mai mai hotomani din fabrica asta, ei luau 100 de milioane pe luna ca si "administratori" si nu faceau nimic. stateau toata ziua cu mainile pe burtile lor mari de nu li se mai vedea ... si barfeau pe toata lumea, iar astia doi au fost condusi de capelmaistro scocan, aceasta e trupa celor 3 porcusori isterici, si mai este al patrulea, nevasta nesuferita a lu serbanescu
13.2  RE: Alo trimis de
(10 apr 2008, 17:20:33
comic numele duduman:)))) tre sa fie si asta prima generatie in pantofi!

apropos...se trage de prin botosani?:))))))))))))))))
13.3  RE: Alo trimis de
(10 apr 2008, 18:26:34
ai ghicit numai pe jumatate, e de pe linga Bacau si se trage din neam de grajdari.
14.   Zornaie catusele trimis de
(10 apr 2008, 16:49:34
Dintotdeauna Duduman s-a inconjurat de pupancuristi si cozi de topor. Rezulta clar de pe forum ca inca mai sunt. El insusi este un avorton al tranzitiei romanesti pe care sistemul creat l-a hranit si imbuibat. E prima data cand cineva are curajul sa scrie ce si cum s-a intamplat de-a ajuns MES istorie. Speram ca in sfarsit zornaie catusele pentru toate abuzurile si ticalosiile pe care Duduman le face de ani si ani. Altminteri stati linistiti ca pacatele cu care s-a incarcat acest limbric nu vor ajunge trei generatii de dudumanei sa le spele. Domnul vede si totul se plateste. Mai devreme sau mai tarziu.

15.   Actionar trimis de
(10 apr 2008, 18:17:38
Ce se intampla cu cei ce au actiuni la MES?
15.1  RE: Actionar trimis de
(10 apr 2008, 18:32:25
Au luat-o in bot, ce sa se intample? Actiunile MES nu mai valoreaza demult nimic. Eu te intreb ce se intimpla cu sutele de salariati care au creditat pe Duduman cu sute de milioane sub forma de imprumut ca sa redreseze MES si pe care acuma ii cauta banca sa-i execute.
16.   Hoti sunt cei ce striga hotii trimis de
(10 apr 2008, 18:33:43
E ADEVARAT... LEONTE, SERBANESCU, SCOCAN, TOTI LUA PESTE O SUTA DE MILIOANE PE LUNA SI NU FACEAU ABSOLUT NIMIC !!!!! LEONTE CEL PUTIN SI ACUM E IN PROIECTARE SI NU ARE NICI O ATRIBUTIUNE, NUMAI CA NU MAI IA BANI. INAINTE NU FACEA NIMIC SI LUA O CARUTA DE BANI, ACUM CA I-A DAT PE TOATE LICHELELE SI PUTORILE AFARA FAC BAIETII CLOATA SI MERG LA ZIARE . ATENTIE, LEONTE SA FIE CERCETAT PENAL PENTRU CA A ELIBERAT ADEVERINTE DE MUNCA CU SEMNATURA LUI FARA CA PERSOANELE RESPECTIVE SA FIE ANGAJATE LA MES SI LUA 2 MILIOANE PE ADEVERINTA. SA SE CERCETEZE SI O SA SE VADA. INTERESATI-VA LA PROCURATURA SA VEDETI CUM SERBANESCU SI LEONTE AU PLANGERE PENALA DE LA DUDUMAN SI INAINTARE PENTRU DOSARE PENALE PENTRU FRAUDA. DACA TOT VORBITI DE MES , SAPATI SI MAI ADANC.
16.1  RE: Hoti sunt cei ce striga hotii trimis de
(10 apr 2008, 19:17:50
Iotete ca a aparut si jurizda sa ne poarte din meandrele concretului pana in sferele inalte ale penalului! Bine ai venit pasarica! Nu-ti mai bate capsorul cu chestii complicate ca o sa te doara. Tu n-ai de unde sa stii ca Duduman si Leonte au fost foarte multi ani pe felie si ca Duduman a cumparat primele actiuni la MES cu banii lui Leonte (ma rog, cu ai lu frate-su, americanu). Si ca Leonte nu lua ci i se da cate o caruta de bani ghici de catre cine. Lui Duduman i-a placut intotdeauna sa se foloseasca de banii altora si sa-si plateasca datoriile din banii MES. Cui vinzi tu gogosi ca ia cineva o adeverinta in seama fara semnatura lui El Lider Maximo? De luat o lua tu sus papuse, nu te mai obosi sa aperi mana care te hraneste, ca-ti vine si tie randul sa-ti iei sutul in cur. Mai bine povesteste tu acisilea cate procese are MES in calitate de parat si mai ales in ce stadiu este dosarul secret de insolvabilitate la care lucrezi de atata vreme si care este in tribunal.
17.   Atitudine ! trimis de
(10 apr 2008, 19:08:34
Domnilor de la DNA ar fi cazul sa va sesizati pentru ca deja plangerile tintesc spre Cotroceni si Presa Centrala si vai de cei vinovati daca afla si domnu Basescu ca Duduman a ajuns mare proprietar pe averea tarii iar angajatii cersetori la colturi de strada intr-o tara membra a Uniunii Europene unde pierdem si cel mai elementar drept, Dreptul la munca cinstita !
18.   Muiuc trimis de
(10 apr 2008, 19:10:38
imi bag mielu in capul vostru,al tuturor
19.   COMPLICITATE! trimis de
(10 apr 2008, 19:56:25
Povestea dureaza de ani buni!Complicitatea cu autoritatile locale la fel!Va faceti iluzii desarte domnilor!Ca orice afacere murdara si falimentarea MES are regulile ei!Cei care au impartit tortul ....nu vor ceda!Daca credeti ca Duduman va minca arpacas va inselati!E doar un amarit de pion!COMPLICII?sint prea tari si prea bine infipti in posturi innalte sa fie demascati de citeva vorbe aruncate in vint!Vom mai vedea!Recuperatorii sint in fasa in Suceava!Pina le cresc dintisorii Duduman va disparea in ....ceata cu familie cu tot!O sa vinda domnilor!Si cu un pret la care nici nu indrazniti sa visati!Se poarta visele,...se poarta povestile si vorbele in vint!!Vise taica vise......
19.1  RE: COMPLICITATE! trimis de
(10 apr 2008, 20:01:04
cred ca ai dreptate , e destul sa vezi in ce culoare e vopsita fabrica ca sa-ti dai seama ce partid e complice.
20.   Intrebare trimis de
(10 apr 2008, 20:03:23
Duduman este cel care a facut pe vremea lui nea Ceasca scoala profesionala de subingineri? si care statea intr-o garsoniera in burdujeni iar nevasta-sa venea cu niste tenisi rupti la servicu??? BROVOOOOOOOOO!!!
21.   PIERDANTII? trimis de
(10 apr 2008, 20:13:34
Pierdantii vor fi cu adevarat acei NAIVI care l-au ajutat pe Duduman cu imprumuturi in nume propriu la banca!Astora chiar ar trebui sa le plingem de mila!Garantez ca la momentul bilantului final cind se va trage linia fostul director de faliment al MES ii va uita pe cei carora le-a cerut sa ii intinda camaradereste MINA....!Unde esti tu TEPES ...!
22.   Pt cei care ii iau apararea lui duduman trimis de
(10 apr 2008, 22:11:10
cei care tin cu duduman sunt fie cunoscuti de ai lui fie chiar el cu fiusu sau poate angajatii...important de stiut e ca angajatii au suferit foarte mult si banii nu sunt la zi cum zice unu sau altul salariile sunt in urma cu 2 sau 3 luni dar oamenii sufera iar acest om pe nume duduman traieste bine mersi si are conturile pline dar odata si odata va plati el si aceasta polita...ori la botsani,iar eu ii doresc multe****in gat si mult noroc in noua afacere de ****!
23.   Neadevaruri-razbunare trimis de
(10 apr 2008, 22:49:56
un proverb spunea"daca moare capra mea sa moara si capra vecinului".....cam asa vor cei gen Serbanescu ,Leonte -care a ****t toate pitipoancele si le-a facut plozi la toate tarfele sterpe din fabrica ..........ei, porcanii sa vada ce indemnizatie au luat de la consiliul de administratie pt.ca semnau cate trei hartii, pe care tot duduman le concepea , Hei CONU LEO ,ai uitat cum ai fost prins si pus la colt , in poarta cu masina plina de harburi , cand duduman era plecat in delegatie ,dup acomenzi.Apropo POCAIT SEPELIT cate limbi straine(nu cele din gara tarfelor)cunosti?Cand vene acate o delegatie profitai si te duceai la ****t, sa te racoresti si acum ai curaj sa terfelesti un om care hraneste sute de guri?cunosti tu ce inseamn aproductia?
23.1  RE: Neadevaruri-razbunare trimis de
(11 apr 2008, 12:09:20
totusi mie nu-mi rezulta ca Leonte ar avea vreo societate ca duduman, deci carea furat mai mult?
24.   Vine o zi trimis de
(10 apr 2008, 23:14:45
La salariatii mes cand le dai drepturile salariale, dudumanule ?

Tu iei banii de la mes si lucrezi numai pentru mvm

Nu ti-e frica de Dumnezeu pentru toate nedreptatile si furtisagurile financiare pe care le-ai facut si le faci ?

Taranoaica aia de nevastata elena ceausescu a mesului sa se duca in p.....a masa la pirtesti sa praseasca acolo ca si asa nu mai poate sa se f..a

Ai luat bani sub forma de imprumut de la oameni care au angajat credite grele la banci si acum te doare in****iar pe iei ii ustura pentru ca ii ameninta bancile\

De fapt multa lume nu stie ca mes mai are o firma capusa -adi logistic firma al carui administrator si actionar este feciorasul cel mare a lui duduman

Ca sa inchei ii doresc taranoiului de duduman ,tarancei de nevasta sa si intregii familii ,sa aiba parte de bunastarea si linistea celor care au suferit si sufera in continuare, si-i bag in p,i,z,d.a lu' masa

s
24.1  RE: Vine o zi trimis de
(11 apr 2008, 09:54:15
Adica tu stii ce inseamna productia, NU CONTEAZA? Productia lui Duduman inseamna sa lucrezi iernile friguroase in hale neincalzite, sa-ti petreci sambetele si uneori duminicile, noptile si sfintele sarbatori in fabrica, sa primesti salariul din cind in cind si atuncea pe bucati si ciuntit. Si asta inseamna ca Duduman hraneste sute de guri? Nu, oamenii aia s-au hranit singuri din banii castigati cinstit pe munca lor, mult mai putini decit ar fi meritat. Nu-ti bate capul ca pomenile cu sarmale la sfintirea putului cu apa puturoasa din incinta fabricii si tuica la iarba verde de ziua constructorului de masini nu le-a platit din banii lui. Iar visul de aur de a face o cantina la care sa serveasca o masa calda era bazat tot pe bonurile de masa ale oamenilor. Noroc ca nici el nici Ceausescu n-au apucat acest proiect. Nimeni nu zice ca Leonte e imaculat, dar marile hotii le-au facut impreuna si drept e sa primeasca fiecare la mititica citi ani merita. Vedeti numai cum s-a privatizat MES.
25.   Duduman trimis de
(11 apr 2008, 06:35:10
la puscarie,judecata sa fie publica,in centrul sucevei,asa hoti nu merita sa traiasca printre suceveni cinstiti,dar daca nu se iau masuri impotriva acestui hot ma face sa cred caci sant mai multi hoti decat oameni cinstiti,cat despre dudu,ii doresc sa moara de cancer,si sa-l manance paduchi in puscarie
26.   Rabdare trimis de
(11 apr 2008, 12:25:29
Se vede dupa limbajul suburban ... folosit ca toti sunt la capatul rabdarii, dar nu va injositi si dezbinati ci aveti rabdare si incredere.
27.   Trist dar adevarat trimis de
(11 apr 2008, 23:26:14
"Distractive" si "totodata" triste comentarii referitoare la aceasta "tema MES", dar ceea ce-i mai grav este ca toate acestea vor ramane la nivel de comentarii lamentabile fara finalitate juridica si in plus cei care au suferit si au fost "restructurati" dupa ce si-au mancat tineretea in fabrica traiesc un sentiment de amaraciune ca si azi ca totdeauna zicala "dezbina si conduce" este valabila.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei