Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Poliţiştii protestează sâmbătă în Capitală

Poliţiştii organizează, sâmbătă, un miting şi un marş în centrul Capitalei, nemulţumiţi de actuala formă a statutului acestei categorii profesionale, cerând ca în lege să fie specificate clar drepturile lor în cazul în care sunt chemaţi în instanţă sau mutaţi în alt oraş.

Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SPPC), Liviu Butunoiu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că la acţiunile de protest din Capitală vor participa sindicalişti din toată ţara.

Protestatarii se vor aduna în Piaţa George Enescu, unde între orele 10.00 şi 12.00 vor organiza mitingul de protest. Apoi aceştia vor pleca în marş spre sediul Guvernului, pe traseul Calea Victoriei - strada D.I. Dobrescu - Bulevardul Magheru - Bulevardul Lascăr Catargiu - Piaţa Victoriei (fără staţionare) - Bulevardul Aviatorilor.

Poliţiştii cer promovarea în regim de urgenţă a proiectului de modificare a Legii 360/2002 privind Statutul poliţistului, astfel încât să fie specificate clar drepturile acestora privind asistenţa atunci când sunt chemaţi în instanţă pentru cazurile privind sarcinile de serviciu, precum şi condiţiile în care pot fi mutaţi dintr-un oraş în altul, a precizat Butunoiu.

 

Revendicări.

Sindicaliştii mai cer modificarea legislaţiei penale privind sancţionarea faptelor de ultraj, respectarea Acordului privind raporturile de serviciu pentru poliţişti, încheierea asigurărilor de viaţă conform legii actuale.

"Vrem ca acordarea calificativelor anuale să fie corelate cu acordarea gradelor profesionale", a mai spus liderul sindical.

Majorarea coeficienţilor de ierarhizare a agenţilor şi ofiţerilor de poliţie şi acordarea sporului de fidelitate şi primei de concediu personalului contractual, alocarea de către Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) a fondurilor necesare asigurării medicamentelor şi asistenţei medicale pentru poliţişti şi personalul contractual sunt alte solicitări ale acestora.

Liderii SPPC s-au întâlnit, marţi, cu reprezentanţii MIRA, ocazie cu care le-a fost prezentat proiectul de lege privind Statutul Poliţistului, aceştia urmând să-şi exprime punctul de vedere până pe 15 aprilie.

"Legislaţia trebuia modificată de şase, şapte luni, noi atunci am cerut acest lucru. Dacă până acum exista o deschidere din partea MIRA la discuţii, poliţiştii nu mai ieşeau în stradă", a precizat Butunoiu.

Proiectului de modificare a Legii privind statutul poliţistului a fost supus luni dezbaterii publice. Potrivit notei de fundamentare, iniţiativa legislativă are ca scop "corelarea dispoziţiilor Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului cu cele ale actului normativ care constituie dreptul comun pentru toţi funcţionarii publici" şi eliminarea unor "deficienţe şi dificultăţi constatate în aplicarea Statutului poliţistului, în forma sa actuală".
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii protestează sâmbătă în Capitală.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii protestează sâmbătă în Capitală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei