Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 apr 2008 - Anul XIII, nr. 85 (3766)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Sindicatelor din Administraţie se alătură protestelor privind tichetele cadou

Joi, 10 Aprilie 2008 (17:09:47)

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) se alătură protestelor federaţilor sindicale bugetare din învăţământ şi anunţă că membrii săi vor participa la mitingul şi marşul din 16 aprilie, cerând abrogarea ordonanţei privind interzicerea acordării tichetelor cadou.
  Aproximativ 1.000 de membri ai FNSA vor fi prezenţi la mitingul şi marşul organizate în 16 aprilie pentru a cere abrogarea articolelor din Ordonanţa de Guvern 37/2008 prin care se interzice autorităţilor şi instituţiilor publice să acorde tichete cadou angajaţilor, informează federaţia, membră a Cartel Alfa, printr-un comunicat de presă.

Joi, cadrele didactice din învăţământul preuniversitar din Capitală afiliate Federaţiei Educaţiei Naţionale, Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţiei „Spiru Haret" au intrat în grevă japoneză. Membrii celor trei federaţii vor participa, de asemenea, la mitingul şi marşul din 16 aprilie, în semn de protest faţă de decizia Guvernului de a suspenda acordarea tichetelor cadou.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a anunţat, într-un comunicat de presă de miercuri, că cele 68 de sindicate afiliate, din municipiul Bucureşti şi din judeţe, care reprezintă peste 186.000 de membri, vor organiza mitinguri, pichetări şi marşuri de protest şi la nivel local, până la revocarea acestei hotărâri.

Şi primarii sectoarelor 1 şi 2 din Capitală, Andrei Chiliman şi Neculai Onţanu, au solicitat, miercuri, abrogarea ordonanţei de urgenţă.

Miercuri seara, vicepreşedintele PNL Teodor Meleşcanu a anunţat că liderii partidului i-au solicitat ministrului Economiei şi Finanţelor Varujan Vosganian să elaboreze un raport privind impactul pe care îl poate avea asupra bugetului de stat acordarea tichetelor cadou şi să aprobe eliberararea acestora în cazul în care acest impact nu afectează echilibrul bugetar.

Vosganian a anunţat însă, joi, că profesorii vor primi salarii mărite de la 1 aprilie, în medie cu 1,6 milioane lei vechi, care vor compensa decizia prin care nu mai primesc tichete cadou.

"Am decis să mărim, de la 1 aprilie, salariile profesorilor, în medie cu 1,6 milioane lei vechi. Profesorii vor avea o creştere de salarii mai mare decât toate celelalte sectoare bugetare. Un mod de a respecta salariaţii este de a le da salariu şi nu tichete cadou", a afirmat Vosganian.

Premierul Tăriceanu a justificat decizia Guvernului de a interzice acordarea tichetelor cadou prin necesitatea aplicării unei politici salariale "strânse", corelată cu performanţele economiei, şi a apreciat măsura ca fiind una corectă.

Potrivit Ordonanţei 37/2008, nu mai au voie să acorde tichete cadou angajaţilor autorităţile şi instituţiile publice a căror finanţare se asigură integral din bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurărilor sociale de stat ori bugetele fondurilor speciale, din venituri proprii şi subvenţii acordate de la aceste bugete sau integral din venituri proprii.

Tichetele cadou urmau să fie acordate de patru ori pe an la evenimente importante, precum Sărbătorile de Paşte şi de Crăciun, Ziua Copilului, aniversări şi onomastici. Valoarea unui tichet cadou este de 10 lei sau multiplu de 10, dar nu mai mult de 50 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Sindicatelor din Administraţie se alătură protestelor privind tichetele cadou.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Sindicatelor din Administraţie se alătură protestelor privind tichetele cadou0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma rog... trimis de
(10 apr 2008, 17:47:25
O tara intreaga se roaga fierbinte la Bunul Dumnezeu sa ne scape de HAITA PNL-ista, iar, aceasta guvernare "fortata" sa nu ne ramana NICI MACAR IN AMINTIRE ! La fel si cu PNL-ul care a reusit performanta ca in POSTUL PASTELUI sa mai faca o isprava diavoleasca si sa taie de la gura celor nevoiasi amaratele de tichete. Sa le dea DUMNEZEU pedeapsa inzecita ! BRUTELOR !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei