Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Medicii de familie sunt obligaţi să aibă cel puţin un asistent medical în cabinet

Joi, 20 Martie 2008 (17:45:13)

Medicii de familie sunt obligaţi să aibă cel puţin un asistent medical în cabinet, indiferent de numărul de asiguraţi înscrişi pe listă, potrivit noului proiect de Contract-cadru privind acordarea asistenţei medicale în 2008, a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. 
  La propunerea Ministerului Sănătăţii Publice, în şedinţa de miercuri, Guvernul a aprobat Contractului-cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2008, a mai spus demnitarul.

"Începând din acest an, cifra minimă de asiguraţi pe lista unui medic de familie nu mai este 2.000. Medicii de familie din localităţile urbane (atât cei care au avut contracte anterioare, cât şi medicii nou veniţi) au obligaţia ca până la data de 31 decembrie să aibă înscrişi pe listele proprii un număr de minim 1.000 de asiguraţi şi persoane beneficiare ale pachetului minimal de servicii medicale", a mai spus ministrul, citând noutăţile din asistenţa medicală primară.

Noul Contract-cadru (COCA) prevede că pentru creşterea accesibilităţii pacienţilor de pe listă la serviciile adiţionale care necesită dotări speciale, medicii de familie pot încheia contracte cu furnizori de servicii medicale.

Cabinetele medicale vor funcţiona cu minimum un asistent medical, indiferent de numărul de asiguraţi înscrişi pe listă. Medicul de familie va refuza transcrierea de prescripţii medicale pentru medicamente cu sau fără contribuţia personală a asiguraţilor şi investigaţii paraclinice care sunt urmare a unor acte medicale prestate de alţi medici, cu excepţiile prevăzute în Contractul-cadru pentru 2008.

Medicii de familie vor fi penalizaţi pentru nerespectarea programului stabilit, precum şi pentru abuzuri sau prescrieri nejustificate din punct de vedere medical de medicamente cu şi fără contribuţie personală din partea asiguratului şi/sau recomandări de investigaţii.Valoarea penalităţilor va fi prevăzută în normele de aplicare ale Contractului-cadru, a mai spus demnitarul.

În plus, potrivit noului act normativ, medicul care a fost suspendat din exerciţiul profesiei de către Colegiul Medicilor din România va pierde, pe durata suspendării, şi contractul de furnizare de servicii medicale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicii de familie sunt obligaţi să aibă cel puţin un asistent medical în cabinet.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medicii de familie sunt obligaţi să aibă cel puţin un asistent medical în cabinet0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte