Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Piaţa muncii

Locuri de muncă în Germania

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Angajatorii germani propun, pentru această perioadă, o ofertă generoasă de locuri de muncă pentru români, în domenii variate precum cel social, alimentaţie publică şi construcţii. Sucevenii care doresc să muncească în Germania pot consulta această ofertă apelând la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Suceava.

Centrala Pentru Medierea Străinilor şi a Specialiştilor din Bon (ZAV Bon) a făcut o ofertă, la secţiunea lucrători oaspeţi în Germania, de locuri de muncă în firme mici şi asociaţii familiale care angajează agricultori, lucrători forestieri şi mecanici de maşini agricole, în centre de îngrijire de urgenţă şi case de bătrâni care angajează personal calificat în asistenţă medicală, în asociaţii familiale, firme mijlocii şi concerne care angajează zidari, electricieni, zugravi, lăcătuşi, sudori, strungari şi frezori, în firme mari şi mijlocii care angajează măcelari şi tranşatori, în gospodării private care angajează personal calificat în domeniul ajutorului de menaj, în firme familiale mijlocii şi concerne din Germania de Vest care angajează bucătari, chelneri, specialişti în domeniul hotelier (bărbaţi sau femei).

Se solicită calificare profesională şi cunoştinţe de limba germană bune până la satisfăcătoare pentru bucătari şi bune până la foarte bune pentru chelneri şi specialişti în domeniul hotelier, cunoştinţele de limba engleză reprezentând un avantaj, în firme din gastronomia de sistem din Germania de Sud care angajează vânzătoare, asistenţi agricoli, economişti, asistenţi de vânzări, absolvenţi ai Academiei de Studii Economice specializarea management de afaceri.

            

Condiţii dure impuse de angajatorii germani

Pentru candidaţii cu studii profesionale încheiate cu o durată de minim doi ani nu se solicită experienţă în domeniul calificării respective. Candidaţii care au absolvit cursuri de calificare de trei, până la şase luni au nevoie de minim un an experienţă profesională în domeniul respectiv. Candidaţii care au certificate de calificare în alte meserii decât cele solicitate trebuie să dovedească minim trei ani experienţă profesională în domeniul respectiv. În multe cazuri, angajatorii solicită cunoştinţe bune de limba germană, eventual permis de conducere, cunoaşterea limbii engleze constituind un avantaj.

Compartimentul de plasare a forţei de muncă în străinătate din cadrul AJOFM Suceava a înregistrat, până în prezent, un număr de 48 de dosare ale persoanele care au solicitat să ocupe un loc de muncă în străinătate, acordând consiliere pentru un număr cuprins între cinci şi zece persoane zilnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locuri de muncă în Germania.
 Vizualizări articol: 2818 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Locuri de muncă în Germania5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte