Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu susţine că Geoană are o casă pe care nu a trecut-o în declaraţia de avere

Joi, 20 Martie 2008 (14:28:17)

Senatorul Radu Berceanu îl acuză pe preşedintele PSD, Mircea Geoană, că în declaraţia de avere pe care a depus-o la Senat nu a trecut o casă care i-ar aparţine şi de care liderul PDL Dolj a declarat că ştie întrucât a fost la "un chef" în respectivul imobil, transmite corespondentul MEDIAFAX.
  Preşedintele PDL Dolj a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că va răspunde tuturor atacurilor politice, Radu Berceanu ţinând astfel să-i răspundă preşedintelui PSD, Mircea Geoană, care a afirmat despre el, în urmă cu două zile, la Craiova, că doreşte să consolideze imaginea de "primul baron al Olteniei" prin obţinerea preşedinţiei CJ.

"Am văzut că domnul Geoană este preocupat de problemele de aici. Nu cred că a fost o idee foarte bună să se refere la probleme şi subtilităţi legate de bani. Cred că ar fi mai bine să se uite în propria-i curte înainte să vorbească de alţii, pentru că Ristea Priboi este încă membru PSD", a declarat Berceanu.

El a mai spus că liderul social-democrat ar trebui să fie "ultima persoană" care face referire la moralitate, atâta timp cât Mircea Geoană locuieşte într-o casă a Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RAPPS).

"Tocmai domnul Geoană nu ar trebui să vorbească despre astfel de probleme. El locuieşte într-o casă de la RAAPPS. Cei care au dreptul la astfel de case sunt cei care au demnităţi în stat ca preşedintele sau vicepreşedintele Senatului. Eu sunt vicepreşedintele Senatului şi nu sunt bucureştean şi cu toate acestea eu nu am solicitat casă de protocol", a mai spus Berceanu.

Preşedintele PDL Dolj susţine că senatorul Mircea Geoană locuieşte într-o casă în care ar trebui să stea preşedintele statului.

"Domnul Geoană este bucureştean şi când a fost purtător de cuvânt la Ministerul Afacerilor Externe şi apoi secretar de stat la acelaşi minister avea o locuinţă, că doar nu trăia în cort. Acum, el locuieşte într-o casă de pe Pangratti nr.52, care este reşedinţă de protocol. Adică are personal şi pază. Este locuinţa de protocol a preşedintelui statului. Dacă nu mă înşel, acolo a stat Emil Constantinescu, iar acum stă Geoană", a mai spus Berceanu.

Liderul democrat-liberalilor doljeni susţine că pe timpul în care era ministru al Industriilor, Mircea Geoană îl suna des pentru a interveni pe lângă ministrul Afacerilor Externe de la acea vreme, Adrian Severin, să nu-l schimbe din funcţia de ambasador la Washington.

"Mă suna pe atunci, de cinci ori pe zi, un ambasador la Washington să-mi spună să vorbesc cu Severin să nu-l schimbe. Numele lui era Mircea Geoană", a explicat Berceanu.

El spune că la acea dată liderul PSD îi spunea că nu poate pleca de la Washington întrucât copiii săi studiază la şcoală şi asta ar fi însemnat întreruperea studiilor. "Atunci eu nu-l ştiam pe Geoană. L-am cunoscut şi am avut surpriza să constat că unul dintre copii avea doi ani, iar celălalt avea cred că vreo cinci ani. Eu îmi aduc aminte foarte multe lucruri, atunci când sunt stârnit", a spus Berceanu.

Vicepreşedintele Senatului îl acuză pe Mircea Geoană că nu şi-a trecut în declaraţia de avere toate bunurile pe care le deţine.

"Dacă el se uită la mine pe declaraţie şi vede că pe firma mea am o casă la Snagov, atunci mă uit şi eu pe declaraţia lui şi văd că nu are trecută o casă la care eu personal am fost la un chef. Ştiu şi cui îi e închiriată", a declarat Berceanu, refuzând să ofere mai multe detalii legate de locuinţa la care a făcut referire sau la persoana căreia i-a fost închiriată.

Berceanu a mai spus că ştie "cine plăteşte" elicopterul cu care Mircea Geoană se deplasează în teritoriu, însă a refuzat să facă mai multe precizări în acest sens.

În urmă cu două zile, într-o conferinţă de presă, susţinută la Craiova, preşedintele PSD, Mircea Geoană, afirma că liderul PDL Dolj, Radu Berceanu, doreşte să-şi consolideze imaginea de "primul baron" al Olteniei prin preluarea preşedinţiei Consiliului Judeţean, fiind "obişnuit" să se ducă acolo unde sunt fonduri.

"Am înţeles că şi domnul Berceanu este interesat de postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Păi bineînţeles că e interesat. Cum e rost de ceva bani, hop şi el imediat. E interesat domnul Berceanu, că aşa s-a obişnuit: ba la Ministerul Transporturilor, ba la Industrii, iar acum la Consiliul Judeţean. Vrea să-şi consolideze imaginea şi renumele de «primul baron local» al Olteniei. Din fericire, Craiova şi Doljul îi vor spune «nu»", a declarat Mircea Geoană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu susţine că Geoană are o casă pe care nu a trecut-o în declaraţia de avere.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berceanu susţine că Geoană are o casă pe care nu a trecut-o în declaraţia de avere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte