Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mar 2008 - Anul XIII, nr. 67 (3748)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Replică

Donţu: „Ion Lungu este tătucul mincinoşilor portocalii din Suceava”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Războiul declaraţiilor între vicepreşedintele PSD Suceava, Ovidiu Donţu, şi primarul Ion Lungu continuă. După ce Ion Lungu a declarat că Ovidiu Donţu „exagerează, fabulează şi minte cu neruşinare” atunci când a afirmat despre municipiul reşedinţă de judeţ că dispune de cel mai scump sens giratoriu din lume, cel din Burdujeni, care a costat 4 miliarde de lei vechi, de cele mai scumpe autobuze din lume, la 170.000 de euro bucata şi de cel mai scump loc de joacă din lume, cel din Areni, care a costat 2 miliarde de lei vechi, a venit rândul liderul PSD să demonstreze că aceste afirmaţii sunt cât se poate de adevărate.

„Îi voi demonstra domnului Lungu că ceea ce am spus este adevărat. Ba mai mult voi arăta şi că Ion Lungu este tătucul mincinoşilor portocalii din Suceava”, a declarat Ovidiu Donţu.

 

„Primăria a ignorat alte oferte în afara celei de la IVECO”

Ovidiu Donţu a apreciat faptul că Ion Lungu a recunoscut că autobuzele IVECO achiziţionate de primărie au costat 170.000 de euro bucata, însă a arătat că edilul Sucevei a ignorat alte oferte mai favorabile.

Astfel, vicepreşedintele PSD Suceava a spus că Ion Lungu a avut şi o ofertă din partea firmei MAZ, potrivit căreia primăria ar fi putut achiziţiona autobuze cu motoare Mercedes, cu 98 de locuri, la un preţ de doar 96.000 de euro bucata.

Cu toate acestea, Donţu susţine că primăria Suceava a întocmit caietul de sarcini în aşa fel încât să fie favorizată oferta IVECO. El susţine că acest lucru este demonstrat de faptul că la întocmirea punctajului în baza căruia urma să fie aleasă oferta câştigătoare au fost stabilite anumite bareme de punctaj care ar fi defavorizat oferta firmei MAZ, respectiv numărul de locuri şi compatibilitatea cu parcul de maşini existent.

Nu în ultimul rând, liderul social democrat spune că afirmaţia că Suceava are cele mai scumpe autobuze din lume este susţinută şi de faptul că întreţinerea acestora presupune costuri auxiliare extrem de ridicate.

„Nu vorbim numai de cât au costat aceste autobuze. Trebuie să avem în vedere că un autobuz are un consum de 34%, extrem de ridicat în comparaţie cu alte mărci, la care se mai adaugă faptul că piesele de schimb sunt extrem de scumpe. Dar în cele din urmă, se pare că în loc să avem un număr aproape dublu de autobuze, primăria le-a achiziţionat pe acelea care au cel mai mare consum şi la care piesele de schimb sunt cele mai scumpe. Dar poate că domnul Ion Lungu ne consideră proşti”, a declarat Donţu.

 

Donţu îl acuză pe Lungu de deturnare de fonduri

În acelaşi timp, Ovidiu Donţu la-a acuzat pe primarul Sucevei de deturnare de fonduri.

Aceasta după ce edilul Sucevei a afirmat că Donţu a fost cel care a solicitat în Consiliul Local alocarea sumei de un miliard de lei vechi pentru amenajarea unui spaţiu de joacă pentru copii, iar acum afirmă că această investiţie s-a ridicat la două miliarde de lei.

„Îl acuz pe domnul Lungu de deturnare de fonduri. Acei bani trebuiau să fie folosiţi pentru refacerea aleilor din parcul de la Universitate. Pentru că în prezent copiii au ajuns să se plimbe printre cratere existente în aceste alei”, a spus Ovidiu Donţu.

De asemenea, el a spus că deşi Ion Lungu susţine că sens giratoriul din Burdujeni a costat doar 158 milioane de lei vechi, suma este inexactă, în condiţiile în care primarul ar fi trebuit să precizeze şi care au fost costurile impuse de semaforizare, dar şi de alte investiţii adiacente.

„Să spunem că nu este atât de importantă suma. Dar vreau să văd un singur sucevean care să spună că era necesar acel sens giratoriu. Oricum, domnul primar ne crede proşti, pentru că el ar trebui să spună cât a reprezentat întreaga investiţie şi nu doar bordurile şi pământul pus în mijloc”, a încheiat Donţu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu: „Ion Lungu este tătucul mincinoşilor portocalii din Suceava”.
 Vizualizări articol: 1618 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Donţu: „Ion Lungu este tătucul mincinoşilor portocalii din Suceava”1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   WTF trimis de
(20 mar 2008, 12:11:42
ai postat un comentariu mai lung care include peste 2000 de caractere ... sau am eu probleme cu browser'ul ?straight face ciudat
1.1  RE: WTF trimis de
(20 mar 2008, 14:03:45
Dontule de ce esti tu mincinos??? esti un copil de bani gata si omul lui Marza...te pune sa latri ca sa poti candida la Colegiul Electoral Suceava ca deputat ....tu nu vrei nimic stim asta ....nu vrei primar nu vrei nimic ...vrei deputat!! asa ca mai bine te-ai retrage .....fugi la Camera de Comert pe care ai facut-o ONG!!
2.   Pt TOT EU trimis de
(20 mar 2008, 12:22:09
Ma baiete ma ce faci, vrei sa ne sperii???
2.1  RE: Pt TOT EU trimis de
(20 mar 2008, 12:45:12
Mult succes d-le primar Lungu !!

Aveti votul sucevenilor !!!

D-le Dontu....lasa-ne lasa-ne !!!!
2.2  RE: Pt TOT EU trimis de
(21 mar 2008, 07:36:35
Dontu are dreptate,si ADEVAR este ca un TRDATOR nu poate sa fie decat un TRADATOR lungu a tradat si va mai trada.
3.   Alegeri trimis de
(20 mar 2008, 13:01:27
Nici nu a inceput campania elkectorala si au si inceput atacurile si jignirile. Dle Dontu , nu am auzit despre d-ta niciodata ca ai fi facut ceva pt. oras, pt. cetateni. In afara de unele mici aparitii TV. cu bilbiieli si fisticiri , nu am auzit altceva. Nu te poti compara d-ta cu Dl.Lungu, om gospodar, serios, care stie f.bine ce ne trebuie noua ,cetatenilor, , dar din cauza unor sobolani care misuna in jurul sau nu poate face prea multe. . DE fapt ce [poti face in 4 ani, din care primul este pt. instalare si ultimul care nu se mai face nimic, toti fiind cu gindul la noile alegeri. il voi vota pe Dl.Lungu din tot sufletul. Succes d-le Lungu.
3.1  RE: Alegeri trimis de
(20 mar 2008, 14:43:16
ilona,esti secretara lui lungu cel scurt? ce a facut marlete asta ptr suceava in 4 ani,spune-mi! a turnat 10 covoare asfaltice care acum sunt tandari? pune firma loial in fiecare an sa marcheze drumurile,iar vopseaua aia dispare dupa 1 luna? vopseste bordurile si cosurile de gunoi in galben si negru,ca pe vremea comunistilor,in loc sa le vopseasca in alb si rosu,cum e in toate municipiile din tara? sa mai vorbesc de moralitatea lui ? cum a sarit in barca pdl,dupa ce a tradat pnl-ul? deci ,ilona,taci in ******** de curva proasta!
3.2  RE: Alegeri trimis de
(20 mar 2008, 15:13:15
da domnilor, in galben si negru... adica radio-activ... de fapt: pericol public!!!

iar bordurile nu se mai vad din cauza prafului facut de maturoiul lu' Lungu...
4.   ALEGERI trimis de
(20 mar 2008, 13:47:49
ata stiti sa ziceti ..ca veti face ..dar nimic roade atatia ani de zile..valea cu voi ..
5.   Bravo d-le Dontu trimis de
(20 mar 2008, 14:49:34
demascati-l pe coruptul de la Prelipca, nu afacut nimic pentru Suceava si tineret, doar vorbe, este un bun demagog, ca doar are un bun mentor pe Fluturas.....

Votam cu DONTU!!!!!!!
5.1  RE: Bravo d-le Dontu trimis de
(21 mar 2008, 00:10:55
"Hu za ... iz Dontu?" Asta e si pampalau si vai mama lui... Nici sa lege 2 fraze fara sa repete o zi nu stie!:(
6.   SA SCAPAM DE LUNGU trimis de
(20 mar 2008, 15:02:17
AVEM NEVOIE DE UN OM TANAR LA PRIMARIA SUCEVEI , CAPABIL SA ACCESEZE FONDURILE POST ADERARE, NU UN ION LUNGU CARE A ADUS DOAR 20000 DE EURO LA PRIMARIE SI SE TOT LAUDA CA FACE TURURI DE FORTA LA BUCURESTI. A AVUT NOROC DE TARICEANU CA I-A POMPAT FONDURI LA GREU CA SA-I CHELTUIASCA CU FLORCONSTRUCT SI CU ACOLITII LUI FLUTUR.
7.   Vai ce cinstiti sunteti voi.......... trimis de
(20 mar 2008, 15:38:14
in primul rand de unde a rasarit si Dontu asta pentru a-si depune candidatura de primar si daca tot are atat de comentat el unde era cand au fost facute licitatiile pentru autobuze?????????????????

oare nu a fost si dansul in Consiliul Local ??????????....................

8.   Bravo om corect trimis de
(20 mar 2008, 15:43:05
ar trebui sa te gandesti Domnule Dontu la o platforma de campanie electorala daca tot vrei sa spui ceva nu numai sa acuzi si sa ataci in stilul las pe care il faci, te iei de lucruri personale ale primarului, de familie, bunici, concursuri, se vede caliatea ta de om.Si vrei sa fii reprezentantul sucevenilor pentru 4 ani......sigur ca da......cand o sa inveleasca marmota ciocolata in staniol................

ha, ha, ha................cred ca esti dus cu pluta sau nu cu vaporasele lui Virginel.........rusineeeeeeee
9.   Pentru EU trimis de
(20 mar 2008, 18:17:43
EU mincami-ai de cind hotarasti tu in numele tuturor sucevenilor????? te stiu ca esti un lingau asa ca mai onoreazene cu lipsa lingau inputit, sau ti-a mirosit si tie a ceva ceolanas?????????? Daca stam bine si ne gindim, dupa cit de bine o ducem, toti politiceni ar trebui spinzurati ca au dus tara aceasta de ripa, inbogatintu-se peste masura. Statisticile arata ca aproximativ 500 de persoane detin jumatate din pibul tari, mai sint cam10% din populatie care traieste decent, restul traim de pe o zi pe alta, ajungind ca sa regretam perioada de inainte de 89. Atit tinp cit tara este condusa de politiceni(mincatori de rahat) si nu de specialisti, adica de tehnocrati, vom duce- o din ce in ce mai greu.
10.   Avem nevoie de un primar nou trimis de
(20 mar 2008, 18:29:54
Afara cu taranul de lungu, cel mai mare escroc si ordinar dintre toti primarii sucevei! NU A FACUT MARE LUCRU PT ORAS, dar cei care il voteaza sunt oameni ieftini care nu au facut nimic in viata si care SE MULTUMESC CU PUTIN. LA BANII PE CARE I-A AVUT LUNGU TREBUIA SA FACA MULT MAI MULT DE ATAT!!!!!

E clar ca toti cei care il voteaza se multuemsc cu 2-3 ghivece de flori si cu cateva autobuze prafuite si supraevaluate, ca sa nu mai zic ca daca din intimplare se intilnesc cu lungu pe strada si mai si da noroc cu ei ii impresioneaza la maxim cu un zambet si 2-3 promisiuni de rahat...

Suceveni, ganditi cu capul, nu cu picioarele! Lungu trebuie schimbat pentru ca vom regreta amarnic daca nu pleaca taranoiul asta!!!Dontu sau Zarojanu trebuie sa il invinga in turul 2!!!
11.   Sar gropile ca leii in jungla! trimis de
(20 mar 2008, 18:32:26
Cei care il voteaza pe taranoi ce au de spus in legatura cu gropile DE PE ABSOLUT TOATE STRAZILE???E STRIGATOR LA CER CUM PE FIECARE STRADA SUNT GROPI SAU CANALE PE CARE NU LE POTI EVITA!!!!!
11.1  RE: Sar gropile ca leii in jungla! trimis de
(21 mar 2008, 00:13:56
Ca o sa vina Ovidelu' sa le astupe! Asta le sapa mai tare, poate da de ceva mina de aur, la cat e de "chibzuit":( Daca iese, pana se dezmeticeste trec 4 ani, asa cum vrobeste in reluare, gandeste un cuvant acum, unul poimaine!
12.   Dontu minte, minte, minte trimis de
(20 mar 2008, 18:46:18
Prin imprejurati nefericite, daca totusi Dontu ar ajunge primar, Mirza isi va muta cotezul de la CJ(unde stie ca nu mai e loc) la Primarie si, va conduce el Primaria din umbra.

Mirza il invita continuu pe dl Flutur la plimbari, pt. o oferta serioasa. Pe alta parte este spate in spate cu Dontu, pentru Primarie, numai sa nu fie trimis la Cajvana, unde lumea ii va rupe picioarele.

Pregatirea si experienta lui Dontu:

MUNCA:.... lenesh fara pereche

PROFESIONAL:... a dospit 12 ani la CJ fara sa faca nimic, si la scoala Romano-America 11 ani, pe post de informator.

EDUCATIE: ....scoala particulara de avocati, ne-acreditata de MI. Liceul l-a termiata cu nota 5.85.

REALIZARI: .....a insfacat de la stat un apartament ce 30m patrati pe pretul unei biciclete. N-a cumparat niciodata hartie igenica, a folosit ceea cu plumb tipogafic.

Minte, minte, minte..de ingheata apele.

TIMPUL LIBER: si-l petecea umbland prin parcuri dupa ch
13.   Prefacutul trimis de
(20 mar 2008, 19:53:34
a uitat Donyu ca a votat si el in CL pentru aceste autobuze....... atunci de ce nu a iesit in presa sa spuna aceste lucruri...........minciunosul. el si cu Iosub au falimentat TPS..... Dontu era in consiliul de administratie al TPS.. de ce nu a facut nimic ???????? acum apare cu povesti...........
14.   SA SCAPAM DE LUNGU! trimis de
(20 mar 2008, 20:57:25
Trebuie sa scapam de actualul primar! Avem nevoie de oameni tineri chiar daca nu sunt asa unsi cu toate alifiile ca actualul. Viitorul este al tinerilor, de ce sa alegem in continuare un venetic corupt si fara de onoare sa reprezinte interesele noastre?
15.   Pentru tine dontule trimis de
(21 mar 2008, 09:11:18
domnule dontu as face un apel pentru tine vreu sati trasmit cu respetc pentru ce faci dar cea ce faci nu este bine ma refer ca minti ingrozitor si esti bun la rosal sa lucrez ce pot sati spun nai fatya de politica caci tu si superiori tai sunteti buni la frecat veceuri si borduri si poate celiuta ta dontule te face sa injuri pe cei de la alte partide si aduti aminte dontule . cu stima si respect dontule mai stai si pe acasa ca poate iti vine si m intea la cap si fi mai atent cu minciunile ca nu iti merge cu alte partide daca vrei sa scapi de astea ia o vitamina c face bien la minte recomandat de doctoru andrei sau daca nu dute si fa un dus ca poate traspri din cancad sau ai nevoie de ajutoare ? mai am o problema daca nu te simti bine cu vitamina c ia mai bine pipi de fata mare ca poate iti revi domnule daontu si daca tot nu te simti bine dute la doctoru dimitriu ca are el ce sati faca te face bine doctoru asta dontule sansa ta nu rata oferta speciala dontule

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Prăjitură cu gutui 8 porţii - 70 minute 4 gutui 2 căni făină 2 ouă 1 cană zahăr 50g unt 1 cană lapte 1/2 cană ulei 2 plicuri zahăr vanilat 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Puneţi într-un castron făina împreună cu jumătate din... Citeşte